Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Vave 17.8.2018 21:20Re: Dozoruje... Už se těším! Čenda vypadá na tuze starostlivého a zodpovědného dohližitele. :) |
O. Joklová 17.8.2018 21:33Re: Dozoruje... taky se těším na článek o Čendovi :-)))) |
T. Zana 17.8.2018 10:33Hm, bohužel taky patřím k bezjablečným Teprve tenhle týden se mi podařilo (za pěkných 35 Kč/kilo) koupit pár letních... Ale třeba ještě na nějaká narazím. Jenže já je chci především jíst syrová. Pak udělat štrůdl. Pak jablečné mufiny. Na ocet asi nezbydou :P |
Z. Inka 17.8.2018 9:20těch šest jablek ráda obětuji a pokusím se udělat jablečný ocet, nikdy jsem nedělala |
Š. Matyášová 17.8.2018 9:50Re: těch šest jablek my to zkoušely s Alenkou, ale nedopadlo to...začal kvasit a pak zplesnivěl.... |
Z. Lika 17.8.2018 10:06Re: těch šest jablek Doporučuji co nejčastěji míchat, nejlépe nějakou plastovou špachtlí, která se dá dobře umýt. Zplesnivění se mi při dosavadních pokusech naštěstí vyhnulo. |
Š. Matyášová 17.8.2018 11:05Re: těch šest jablek obávám se, že Alenka nemíchala vůbec....poptám se... |
Š. Matyášová 17.8.2018 8:46při cenách jablek -radši sníst a nebo pokrájet na plátky a zavařit do skla bez přidání čehokoliv a pak používat do štrůdlů, nákypů, do kompotů.... |
Z. Lika 17.8.2018 8:54Re: při cenách jablek -radši sníst Letos je nadúroda ovoce a občas člověk pár jablek prostě dostane. A mně se ten domácí ocet vyplatí, protože ho hodně používám (i do vody na pití). Nakonec - dobrá konzervační metoda je calvados :D |
Š. Matyášová 17.8.2018 9:52Re: při cenách jablek -radši sníst kde máš nadúrodu? tady u nás je všechno seschlé, padá to ze stromů zcvrklé , bez š ́távy,bez chuti...na beaveru taky, teda krom jediného- špendlíků, těch jsou metráky... |
Z. Lika 17.8.2018 10:05Re: při cenách jablek -radši sníst Neustále mi chodí nabídky na přímý odkup ovoce nebo zprávy o mimořádné úrodě, a nejsou to velkopěstitelé. Asi to bude místně. |
Z. Jitur 17.8.2018 10:55Re: při cenách jablek -radši sníst také se divím, v těch tropech bez vody, ale fakt je v Praze Modřanech obsypáno a nejsou to žádné sušinky... navíc já tedy pozoruji ta "pláňata" |
Z. Jenny 17.8.2018 12:44Re: při cenách jablek -radši sníst ...u nás taky, sucho ale ovoce plno, až se větve lámou! |
Z. Jitur 17.8.2018 9:41Re: při cenách jablek -radši sníst u nás je pod paneláky louka, myslím, že tam kdysi byly i zahrádky, protože tam zůstala spousta stromů, špendlíky, hrušky, plané třešně a také jabloně - no a bez hnojení, bez ošetření, ob rok rodí stromy obalené úrodou krásných jablek, jako z obchodu. Takže nekupuji, ale chodím si utrhnout a tak je lze použít jakkoli :-) |
Z. Xerxová 17.8.2018 6:49hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o) Tak padaná jablíčka rozvářím na jablečná "povidla" - na kynuté koláče či do buchet, až se zima zeptá... |
Z. Lika 17.8.2018 8:56Re: hezký den To je dobře, že i padanky přijdou ke slovu. Ono je pak i méně vos, když se sbírají. |
Z. Svobodová 17.8.2018 20:35Re: hezký den padančata taky sbírám. Dneska zrovna mám nasbírané hrušky na hrušková povidla a už se těším, jak si nvbučly i my pochutnáme. jen letos musím s výrobou spěchat, v pondělí odjíždíme na celý týden.Doufám, že nějaké hrušky vbydrží do našeho návratu.Předloni jsem vyrobila skvělá povidla z neloupaných, sladkých a přezrálých jablíček, ale mlsné vnučky i jejich maminka povidly pohrdly. Vadily jim slupky. Jiří jalečná povidla umlsává a chválí.š koda mlsnosti našich "zadků", jelikož ta povidla chutnají jako nezdravá a přeslazená nugeta z obchodu, není v nich ale žádný přidaný cukr. |
Z. Vave 17.8.2018 21:22Re: hezký den Jak vaříš jablečná "povidla", Jindro? Tady jsou stromy obsypané, že se větve lámou. A pod každým stromem jsou závěje padavčat. |