21.10.2019 | Svátek má Brigita



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


PTÁCI: Adrenalinová kachna



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 69, poslední: 9.8.2007 14:15, přehled diskusí

Jo hasice:
Autor: Hana Williamson Datum: 9.8.2007 3:03

ty ja taky rada. jednak maji nadherny (ohromny) auta. Ale hlavne jsou desne fajn a oblibeni. Bodejt taky ne - za tu praci, co delaji. V mensich mestech delaji osvetu - zvou deti do hasicarny, posadi je na ta ohromna auta a vykladaji jim, jak nezpusobit pozar. taky dobre vari - to je tradice: firehouse cooking. Jak tam tak sedi a cekaji v tech dlouhych sluzbach na telefon, tak vari takova chlapacka jidla. taky casto kolem hasicaren pestujou kytky - je jedna v Columbii  z New Yorku, a irsti dudacikousek od toho, kde pracuju a maji tam kluci prepeknou ruzovou zahradu. A obcas jim sousedi prinesou jidlo - vetsinou neco napeceneho, at si kluci daji... Meli jsme ted nedavno meli v Jizni karoline tragedii. Pri haseni nejakeho skladu v Charlestonu zahynulo 9 hasicu, protoze se necekane zritila strecha. I kdyz pohrby meli jednotlive v rodine, tak jim mesto a stat vystrojilo pietni obrad, na ktery prijelo snad pres tisic hasicu z cele zeme, vcetne tech z new Yorku s irskejma dudama. nekteri prevzali praci charlestonskych hasicu, aby se cele sbor mohl zucastnit obradu.  Cele mesto se pro ne zastavilo, kdyz je vezli na tech velkych autech krasnym mestem. I soukrome podniky dali lidem volno, aby sli pozdravit sve padle hasice. A vicemene cely stat stal v pozoru. Taz tak o hasicich.

Re: Jo hasice:
Autor: Jiřina z GB Datum: 9.8.2007 14:15

Husí kůže jak pralinky a slzy v oších... Hano...VV

A eslipak ste se vůbec někdo dívali/y na přešumný Pejřimov?:
Autor: Jakub S. Datum: 8.8.2007 23:36

Otřesné s vama. To teda nelezte Myši a Medvědovi na voči. Oni budou čekat, co říkáte na to množství kdovíjakých, třeba kubistických krás u nich, a vy nic? Třeba uvidíte školu, do které chodila M aji její rodiče. No tak copak není pamětihodná? Jednou tam bude deska. Dyť už má desku aji Hliník, v konkurenčním Humpolci. A co je proti ní? Kolik mravenčích divadel nacvičil? Tak děte do sebe. No ale možete až zítra, včil radši do betle, to je povolené óstopek.

Re: A eslipak ste se vůbec někdo dívali/y na přešumný Pejřimov?:
Autor: P/ i t r ý s e k Datum: 8.8.2007 23:54

 A to je mi líto, že jsem prošvihla Pejřimov. Já balím na tu Babihorskou expedici a také odskakuji kuknout se sem, jestli tu nejsou Plšišáci a co je jako nového po širých rodných lánech.  Šumná města mám ráda. Tolik krásy na světě( pravda, on pan Vávra umí pěkně vypíchnout taky kdejakou zhovadilost). Takových pořadů by mělo být víc. Nenásilná výchova národa k estetičnu. A dotyčný národ to moc potřebuje a já v něm. Tož, když je ta betla povolená a plšišáci nigde, tož sa asi také zalomím.:-/ Dobrou

Kaštane!!:
Autor: zana Datum: 8.8.2007 20:45

Díky za kačeny:-), já mám na ně slabost.

ufff....:
Autor: Béďa Datum: 8.8.2007 15:01

no tomu říkám "cowboyka"...8-o

Re: ufff....:
Autor: gabinas Datum: 8.8.2007 17:04

"duckboyka"? ;-) 

jinak krásné povídání, první po návratu z dovolené a hned tak hladivé... Díky Kaštane za mamku kachnu i její mrňata, když to neumí sami... :-) 

Matka Kačena asi nepoděkovala:
Autor: Apina Datum: 8.8.2007 14:07

Matka Kačena asi nepoděkovala, takže za ni děkuji tobě i hasičům, kteří si tak báječně poradili s ní i s jejími potomky. Už jsem také jednou viděla kachnu s malými kachňaty v parčíku u stanice Malostranská, ale měla jsem s sebou zrovna nějaké tůristy, tak jsem s nimi musela jít dál. Když jsem tam později už sama zašla, kachna už tam nebyla. Tak doufám, že to nějak zvládla nebo, že jí pomohl někdo, kdo se u ní mohl zastavit. Ale dokáží si vybírat pěkně hloupá místa pro svou rodinku

Re: Matka Kačena asi nepoděkovala:
Autor: Kaštan Datum: 8.8.2007 14:24

Cha, to teda opravdu ne. Nadávala jak dlaždič. A když byla sama chycená, vyslala alespoň haranty do křovíček. Lovit je tam bylo žůžo. Já pak trpěla hrůzou, že jsme je třeba nepochytali všechny a nějaké tam zvostalo. Hasiči je ale naštěstí měli spočítaný :-D

Re: Re: Matka Kačena asi nepoděkovala:
Autor: PetraK Datum: 8.8.2007 14:51

já měla pro hasiče odmalička slabost, tak teď mám o důvod vícR^

Re: Re: Re: Matka Kačena asi nepoděkovala:
Autor: Kaštan Datum: 8.8.2007 14:56

Šak se moje kolegyně, která přišla až v průběhu akce, před nimi patřičně natřásla. Já byla trochu mimo, protože mluvili bavorštinou a rozuměla jsem jim tak každé 10 slovo. Místo natřásání jsem luštila, co právě řekli a jaké vydávají příkazy ohledně lovu ;-D 

Re: Re: Re: Re: Matka Kačena asi nepoděkovala:
Autor: PetraK Datum: 8.8.2007 16:22

;-D;-D;-D no zaplaťpánbůh, že Ty ses nenatřásala  a byla akční, páč kolegyně by toho asi moc při tom natřásání nepořešilaR^

Kaštane:
Autor: PetraK Datum: 8.8.2007 14:00

tak to je teda nářez! Hlavně, že to všechno klaplo a dobře dopalo. Mám dojem, že k adrenalinu mají blízko snad všechny kachny. U nás je jedna a když hodím Ešusovi do vody tenisák, svolá svou miniflotilku a honem honem pospíchají k tenisáku. To způsobí, že Ešus zrychlí a vší silou pádluje proti kachně a mláďaty. Celá kachna je mu šumák, jde mu jen a jen o to, aby mu nečajzla ten tenisák;-D;-D. Výjimku tvoří kachny dovolenkové - to jest takové kachny, které potkáme na dovolené někde na jezírku, kdy kachny plavou někde kolem vyhlídkové dřevěné plošiny pro turisty. Nevím proč, tohle jsou jediné kachny, které ho zajímají;-D

Pomóóóc:-):
Autor: Li Datum: 8.8.2007 13:25

Jiří byl na nákupu a s nadšením mi přinesl ukázat, že koupil lilek a už se na něj těší, že ho má rád obalený. Jenže já s lilkem v životě nepracovala :-/ Černý obal se loupe??? Nebo se to krájí i s ním???? Děkuju za rady porady  ;-)

Re: Pomóóóc:-):
Autor: Apina Datum: 8.8.2007 13:42

S lilkem zrovna moc přímých zkušeností nemám, ale podle mých italských přátel je lepší ho oloupat (myslím, že není podmínkou, ale pak je okraj dobrý jen pro dobré zuby, nebo si ho dotyčný okrájí na talíři). V každém případě je třeba ho nakrájený na (trochu silnější) plátky prosolit a nechat odkapat na ubrousku. Když se to neudělá, tak je prý hořký - tedy podle instrukcí přátel. Potom se to hodí na pánev a dále záleží na kuchařce, jak si to upraví - smažení přímo, zaprášené moukou nebo v těstíčku a pod. Přeji dobrou huť

Re: Pomóóóc:-):
Autor: Kaštan Datum: 8.8.2007 13:53

Tak podle toho, na co budeš mít chuť. Lilek se normálně neloupe. Já ho miluju tak že "lilek jako příloha": omeju, odkrojím špičku se zeleným. Nakrájím na tlustší kolečka a posolím. Dost. Z každé strany a nechám vypotit alespoň 15 minut. Pak griluju na pánvi s troškou česneku na olivovém oleji.

"Lilek jako předkrm": ten samý postup jako výše, jen ugrilovaná kolečka nesežrat hned, nechat vychladnout a smíchat třeba lučinu s fetou + nějaké čerstvé bylinky, nebo tvarohem a dosolit  + bylinky pochopitelně. Do koleček směs sýrovou zabalit. Olivovým olejem zalít, k tomu i trochu acceta balsamika. Bagetu nebo bílý italský chléb k tomu, vínečeko. (Trochu pracné s tím balením, ale tuhle variantu tu prodávají na Viktualienmarktu za nekřesťanské peníze:) Patří mezi klasické italské antipasti. Takže můžeše se blýsknout jako světová ;-D 

"Lilek jako hlavní jídlo": rozkrojit podélně. Trochu vydlabat, ale přeci jen tak, aby tam ještě nějaká dužina zbyla. Tu vydlabanou dužinu pak - opět posolit a vymáčet, smíchat s třeba s nivou nebo s balkánským sýrem - nastrouhaným, opět s česnekem a třeba bazalkou nebo petržekou. Opet hojně polít oliváčem a dát zapéct do trouby. Exisuje i varianta masová, tj. vydlabané vnitřky na kousky s mletým masem, ochutit jako na karbanátek. Zapéct. Doufám, že se Ti z toho něco líbí. Přeju dobrou chuť.

Re: Re: Pomóóóc:-):
Autor: Heduš Datum: 8.8.2007 14:14

Kaštánku a tohlcto se dělá??? dělá??? neděláááááááááááá!!! slintám tu jak Pavlovi psi a hned plánuju návštěvu restaurace, kde dělají eňo ňůňo grilovanou zeleninku. Jeda, už aby byl večer!! Každopádně jsem si receptíky, s dovolením, okopírovala a budou při nejbližší vhodné příležitosti zneužity!!

Re: Re: Re: Pomóóóc:-):
Autor: Kaštan Datum: 8.8.2007 14:20

No já ten recept vyšvihla takhle v blesku protože jsem sama ještě nic nejedla... Tak jsem si alespoň představovala, jak vařím 8-o 

Jinak lilek by se měl kupovat spíš mladší, kůžička by měla být na omak jemná. Jestli je tvrdá, tak oloupat. Mě to nějak netrklo. To samé co s lilkem, se dělá i s cuketou, že TJF? VV Cuketu jen nakrájet na pruhy podélné v případě antipasti...

Re: Re: Re: Re: Pomóóóc:-):
Autor: Heduš Datum: 8.8.2007 14:22

křupavoučká ogrilovaná cuketka je božská mana!!:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Pomóóóc:-):
Autor: Kaštan Datum: 8.8.2007 14:26

...zakápnutá oliváčkem s jemnou česnekovou esencí, sem tam kapička balsamica.... R^

Jo, spíš mladší, kůžička by měla být na omak jemná -:
Autor: Jakub S. Datum: 8.8.2007 23:38

to já sem, pokud se eště pamatuju, taky míval dycky rád...

Děkuju:-):
Autor: Li Datum: 8.8.2007 14:11

Já věděla, že mě holky Zvířetníkové nenechají v průšvihu R^;-)

Re: Děkuju:-):
Autor: LFSH Datum: 8.8.2007 14:27

Tohle mi připomělu jednu starou historii: Když se babi s dědou vzali, tak přišel (tenkrát ještě ne) děda s tím, že jeho maminka dělala omáčku s knedlíčkama. Na otázku na recept či podrobnější specifikaci odpověděl: "Je to z mletého masa a je to dobré." ;-D

Re: Pomóóóc:-):
Autor: Béďa Datum: 8.8.2007 15:05

koukni na web  pana Cuketky ...www.cuketka.cz ... tam je spousta dobrých rad o vaření...navíc krááásně "opovídáno" a s úžasnou foto dokumentací... Krásný web... ;-)

Re: Re: Pomóóóc:-):
Autor: julča Datum: 8.8.2007 18:40

A já kromě Cuketky přidám další dva super weby s recepty: jeden je tady a druhý tady

Ježíšku, ta dolcevita je třeskutá nádhera. Eště, že mám právě udělaný talíř salátu z pěti zelenin a franchořčici a olivy a uherskou klobásu a slunečnicový chleba - tak honem na to!:
Autor: Jakub S. Datum: 8.8.2007 20:45

Re: Ježíšku, ta dolcevita je třeskutá nádhera. Eště, že mám právě udělaný talíř salátu z pěti zelenin a franchořčici a olivy a uherskou klobásu a slunečnicový chleba - tak honem na to!:
Autor: zana Datum: 8.8.2007 21:45

Pááni, člověk si dělá starost, že sluníčko a že vedro - a vida ho, jak si debužíruje;-)

No taková jsem já, matinko... ale to právě až večer, před spaním - to je nejlepší, dámy...:
Autor: Jakub S. Datum: 8.8.2007 23:16

Pro Kačera nebo Vave, aby jí to brnkla -:
Autor: Rpuť Datum: 8.8.2007 12:14

Ať kačer zkusí do Abbinky dostat řídkou kukuřičnou kaši oslazenou glukopurem. Celkem s úspěchem používám na chlupaté i nechlupaté rekonvalescenty! A že držím pěsti!R^

Re: Pro Kačera nebo Vave, aby jí to brnkla -:
Autor: Vave Datum: 8.8.2007 12:34

RputinkoVV, už na tom pracuju! Díky! :-)