6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pomalu pečená husa a jiná masa (archiv)

Martina už sice bylo, ale „pomalit“ můžete vždycky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bytová 13.11.2020 18:12

Z tohoto nádobí je dobrý snad úplně všechno. Už asi k sehnání není. K pekáči vlastním ještě pánev a kastrůlek a asi je předám je vnučce v její svatební den. ;-D ;-D

Z. Lika 13.11.2020 17:32

Bezva, že jsi vyrazila. A k úlovku pekanů blahopřeju, to se povidlo! A s tím žitným kváskem je to zajímavá informace, to se bude hodit. Kváskový chleba nebo placky, to je lahůdka!

Z. Jenny 13.11.2020 16:00

Přiřazuji Tě ke statečným ženám! R^:-)!

Z. Lika 13.11.2020 15:26

Ale to je dobrá vychytávka!

Z. Jenny 13.11.2020 15:16

Jejda,to je přímo římský viadukt! R^

Z. Janaba 13.11.2020 15:07

Přidám trošku do mlýna. Po odkrytí podložte bůček v prostředku talířkem, nebo zmuchlaným alobalem, aby z rozřezané mřížky mohl vypékaný tuk stékat. Vytvořit prostě takový mostek. Ten zabrání tomu, aby tuk netvořil nahoře loužičky a vypečená kůžička mohla být křehká a ne žužlavá

T. Zana 13.11.2020 15:00

Takhle já ujíždím na para ořeších... Ještě že jsou tak drahé :-P.

M. Strelec 13.11.2020 14:35

To já bažanty škubu. Je to práce pro vraha, ale má to svůj význam. Bažant je opravdu sám o sobě suchý a stažením se to ještě umocní. Kůže má přece jen trochu tuku a brání vysušování. Samozřejmě pomalu a zakryté. Na sosík nešetřit máslem.

Z. Tečka 13.11.2020 14:14

Musím se pochlubit, ačkoli je to trochu O.T. Dokopala jsem se a vyrazila do Lidlu pro chleba, tu jejich šumavu můžu, jsou to Hradecké pekárny a tady ji dopékají. Opravdu dopékají. Měli zabijačkové dny, tak jsem neodolala a koupila 2 jitrnice. A pak jsem narazila na pekanové ořechy v medu a karamelu. Je jich 15 deka a pravda, jsou trošinku dražší, ale ne zas tolik, abych to jednou za rok neunesla. Myslím, že za tenhle rok si je teda zasloužím. Pak jsem se zastavila v Penny, máme tu řezníka Nováka, kupuju si tam občas uzená masitá žebra a od zimy jsem je neměla, chuť byla už veliká. Ani jsem nechtěla dál procházet, ale nakonec jsem neodolala a sakra! Měli v akci pekany, 200 gramů za 49,90Kč. Nebylo co řešit. Nevím, jestli si je nechám, nebo půjdou do vánočního balíčku, ale odolat se nedalo. Jo, a poprvé jsem viděla prodávat sušený žitný kvásek, je to od Oetkera, za hubičku. Tak jsem jeden zkusila, třeba na to pečení chleba dojde.;-)

Z. Tečka 13.11.2020 14:03

No, tak tohle nádobí jsem myslela, jak píšu o pečení. Pekáč je pro mě velký, ale mám 3 velikosti těch kastrolků a v nich peču. Akorát ta půlka kachničky, když je, tak musí do starého dušáku.

Z. Lika 13.11.2020 13:54

Oválný pekáč taky mám, pořizovala jsem si ho kdysi speciálně na boeuf bourguignon (prostě francouzský guláš) a od té doby je v permanenci :-)

Z. Jenny 13.11.2020 12:06

;-DR^

A. Alimo 13.11.2020 12:02

To litinové nádobí jak popisuješ, mám taky;-D, oválný pekáč nemá chybu R^

Z. Jenny 13.11.2020 11:17

Pozor na plynové trouby ! "Plyn uniká z trouby veén"... tralalaá atd.;-D

Z. Jenny 13.11.2020 11:14

U nás se taky už rozpouští součástky (Matyldo, můžu převzít?) husičky.Takže se bude pomalit,jakmile bude dosaženo správné konzistence. Pomalím od té doby, co jsem podědila po tchýňce české litinové nádobí, Takové to černé s tmavěmodrým vnitřkem,vřele doporučuji! V oválném pekáči s poklicí je pečínka přímo mňamózní. Zelí bude bílé i červené a dva druhy knedlíků. Možná ještě zajdu pro mladé vínko ale když nebude postačí Merlot. Liko, díky za recepty a dobře že si dala odkaz na Sharku! R^V!!

Z. Lika 13.11.2020 11:10

Cheche! Není krůta jako krůta, že. A jen technická k těm krůtím krkům - pomalím je na 130 stupňů čtyři hodiny.

Z. Jenny 13.11.2020 11:05

Taky máme kombinovaný sporák! ;-D;-D Náhodná shoda,že? Tohle je jen pro Alimo, ona ví své! 8-o;-D

Z. Lika 13.11.2020 11:01

Bezva R^

Z. Jenny 13.11.2020 10:54

Jj, už se chystá! Bude začátkem prosince!:-) Pamatuješ,jak jsme přemýšlely tady na Zvířeti, jak bychom ty krůty třeba posadily do vlaku a poslaly do PHY. No, dnes by asi dráhy byly rády,že vůbec někdo jede. ;-D

Z. Jenny 13.11.2020 10:50

Dobrá rada! Se s tím vždycky pinožím a zuřím. Lepší to bude ostře,lehce a s Vláskou.:-)

Š. Matyášová 13.11.2020 10:32

dej drcený rajčata místo kečupu..a nemusíš lejt vodu...;-)

Š. Matyášová 13.11.2020 10:30

!! ta mřížka v bůčkové kůži, jde dobře řezat žiletkou nebo zalamovacím nožíkem....!!

Š. Matyášová 13.11.2020 10:28

já si tu husu z 3.7. o víkendu zvopáknu.... tak nafotím a vypotím další článek...;-)

Z. Lika 13.11.2020 10:18

Přihodím se odkaz na ten štrúdlovník, bude se hodit jako zákusek :-)

https://tinyurl.com/y2uocxkw

Z. Tečka 13.11.2020 10:10

Kachničku pomalím už dlouho, ani nevím, kde jsem to kdysi četla. Naučila jsem to sestru, nechtěla mi to věřit, že se nepodlévá a pak mi rozhořčeně volala, že musela maso vybírat obracečkou, kachna se sypala. Ale mně se to stalo taky. Dělám jen půlku, psala jsem to včera, husu nějak nemusím, taky bych ji neměla do čeho dát péct a navíc bych ji jedla půl roku. S bůčkem dělám něco podobného, ale ty kosti vyndám a maso peču vlastně na nich. Ale vysoký bůček už jsem dlouho nepotkala, takže dělám spíš výpečky. Mám na to dobrej kastrolek z jakoby slitiny, s poklicí a je to super.

L. Blaza 13.11.2020 9:59

Jo a k těm těstům na štrúdl, co byly nedávno, zkuste dát místo jogurtu zakysanou smetanu. To je taky skvělý! R^

A. Alimo 13.11.2020 9:54

Mám strašnou chuť na ten bůček!! Já jsem začala "pomalit" až když jsem na chalupu koupili kombinovaný sporák, nahoře plyn, el. trouba. To už je strašně let a taky jsem s tím nezačala hned, nejdřív jsem něco přečetla koukala na to dost nedůvěřivě. Ale co tu bydlíme už nastálo, už i před tím, co jsme sem začali jezdit "bydlet" a ne dřít, tak jsem vyzkoušela a nemá to chybu. No, dneska budou vepřová játra, tak ty teda pomalit nebudu:-), budou "po maďarsku", t.j. nakrájená na plátky , obalená v hl. mouce, oprásklá na sádle, na to se pak dá cibulka, vrátí se játra a zalije se kečupem, podle konzistence kečupu i vodou. Krátce podusit, opepřit, dosolit až nakonec a podávat s bramborem. Dobrý to je.

L. Blaza 13.11.2020 9:39

Tak dneska bych si dala všechno! ;-D

Z. Lika 13.11.2020 9:24

Jo, vždycky mám bezvadně zatopeno ;-D

J. Fialová 13.11.2020 9:16

Tak to jsme tedy geniální obě ;-D