9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles - co s přebytkem okurek? (ARCHIV)

Okurková sezona se blíží!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 30.6.2023 18:11

Tohle je náhoda .Včera, ještě, než jsem večer četla, že Lika dá můj článek o okurkách, měli jsme k večeři okurkové sandviče (každý 4!). V lednici mám velkou misku (s víčkem) okurkového salátu, která zůstává plná, protože průběžně doplňuji, buď přistrouhám okurky či doplním zálivku. Salátem během dne často venku "zavodňuji" manžela. On současná vedra venku zvládá lépe než já, tak mu nosím salát na schlazení, jí ho rovnou z té misky. A co vyjít, doplním. No a po večeři (nebo i při ní) zase ujídáme z další velké misky plné řeckého tzatziki. Okurek sice nemám takovou záplavu jako když jsem psala tenhle článek, ale je jich dost, stále mám přebytky a teď jsem se "sama inspirovala" je znovu zavařit. Jsem ráda, že Šárce chutnají a ostatní mohou zkusit třeba moji zmíněnou radu, udělat si je zkušebně, třeba ze dvou okurek (a třeba polovinu láku, zbytek je dobrý i samostatně). Vychlazení jejich chuti rozhodně prospěje.

Když jsem v tom r. 2017 dělala, tenkrát si jich několik odvezla švagrová a pak další jaro naši kanadští přátelé, kteří je oba milují. Hlavně Gary byl nadšen, má je spojené s mládím, jeho maminka je prý dělala přesně jako já. Tak jsem je zavařovala další rok znovu, právě aby si přátelé při příští návštěvě odvézt zásobu. Jenže přišel covid a já najednou měla doma spoustu sklenic. Letos konečně přátelé přijeli znovu po Velikonocích a Garymu se rozzářily oči, když viděl, kolik skleniček okurek tu na ně čekalo. Pár mi jich ale zůstalo. Proto tohle píši, že když jsem letos otevřela sklenici okurek právě z toho r. ́17, byly stále skvělé, rozhodně ne rozčvachtané. Jen jsou barevně tmavší, jinak chuťově nezměněné. Takže pokud máte okurek dost, rozhodně se vyplatí, zavařit si jich rovnou víc, nestárnou! Samozřejmě tehdy, jestli víte, že vám budou chutnat.

L. Lika 30.6.2023 18:56

Maričko, mít v lednici bezednou mísu okurkového salátu, to je moc hezká představa R^

Š. Matyášová 10.7.2023 7:46

okurkáč v lednici děláme stejně..pořád doplňujeme...:-P