11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Vítací

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 15.11.2019 10:23

Mám zkušenost, že málokdo z rodiny vyjde jiným s jídlem vstříc, maximálně dětem, a to ještě svým oblíbeným ;-D Považuji za luxus, že si můžu uvařit, co chci.

Z. Xerxová 15.11.2019 6:31

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-) ...

Když se vracíme z cest, míváme od babičky na sporáku postavený hrnec s polívkou (ten máme dohodnutý). A často v ledničce kastrůlek s gulášem a sáček s knedlíky (to je bonus bez objednávky). A ať si to ohřejeme, když na to budeme mít chuť.

Přátelům často peču kuřecí roládu - je vynikající teplá i studená. A oblíbené jídlo trpajzlíků (a hlavně jejich maminky) jsou falešné španěláky (ptáčky nebalím, vše sypu do smetanové omáčky k plátkům hovězího)

Z. Lika 15.11.2019 8:30

Samá zajímavá inspirace. No jo, roláda - však si vzpomínám na vykosťovací video!

Z. Kytka 15.11.2019 9:03

Joo rozlítaní ptáčci jsou super. Na chuti se nic nezmění a čas přípravy poloviční! R^

Z. Iva 15.11.2019 9:15

Tak úplně stejné to není, ale jíst se to dá ;-)

Z. Lika 15.11.2019 10:26

Souhlasila bych s Ivou, chuť je určitě jiná, i když přísady jsou stejné. Podobné je to třeba s krupičnou kaší - chutná jinak, když si ji promícháš.

M. Crossette 15.11.2019 2:24

Tak já většinou vítám večeří a sice rizotem. Jednak všem zatím chutnalo, jeho příprava je rychlá a snadná. A hlavně "podávání na stůl" klidně počká, až návštěva dorazí, tedy i s větším zpožděním. Ale asi menu změním na knedlo-vepřo-zelo. Udělala jsem ho (právě místo toho rizota) v březnu kanadským přátelům. Velice jim chutnalo, především české nasládlé zelí , takhle ho prý nikdy nejedli.

Jinak Liko včera byly k večeři tvoje jap. korokee. Dneska (stále čtvrtek) jsem dojedli zbytek , byla jsem ráda, že byl, na vaření jsem neměla náladu - proč níže.

O.T. Nechci kazit Mlsotník , ale můj středeční článek má bohužel smutný dodatek. Můžete si to tam přečíst.

Z. Xerxová 15.11.2019 6:33

Trixie měla u vás báječný život a odešla za Duhu rychle - co víc jí přát V Byli jste báječní páníci

Z. Jenny 15.11.2019 9:26

V Maričko,nechala jsem vzkaz u psaní o TrixiI. Je mi to líto.

Š. Matyášová 15.11.2019 6:33

ach Maričko....;-(

Z. Lika 15.11.2019 8:32

Tak to je rána, Trixie už není...

Z. Yga 15.11.2019 9:35

I já psala pod Trixie - jsem moc smutná.

L. Jakovljevičová 15.11.2019 11:54

Taky jsem tam psala. A...chtěla bych takhle jednou odejít, uprostřed milujících blízkých. Ne každému (i člověku) je to dáno.

T. Zana 15.11.2019 9:53

Maričko, to je mi líto! Ale odešla milovaná a bez velkého trápení. Myslím na vás.

A. Zemanová 15.11.2019 18:33

Maričko, je mi to tak líto! Psala jsem Ti pod článkem.

M. Crossette 15.11.2019 19:34

Moc děkuji všem co napsaly sem, ještě jsem něco dopsala pod článek.

R. Enatae 15.11.2019 0:20

Pro mě je vítací jídlo žemlovka od mojí extchýničky. Vídáme se tak třikrát do roka a vždycky mi ji udělá. V žemlovce je asi tak tuna másla a jablek, střídmě proloženo vekou. Mňam.

Z. Lika 15.11.2019 8:33

Tak to je vyložený dezert:-)

Z. Jenny 15.11.2019 9:27

Mnamózní.

T. Zana 15.11.2019 12:21

Chápu, žemlovku miluji. Přidávám ještě tvaroh a rozinky.