Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Třaskavé saláty
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hana Williamson 24.3.2007 0:50Lidickove, co ja toho prosvihla Tady se dely veci- JoVo svatek a narozeniny, Stetinka a Medvidek narozeniny' -a vim, ze jeste nekoho zapominam - Baty, Beda? A Vave nam krasne napsala o puntikate sukynce a to inspirovalo WWW, a nova osubka EWA se pripojila, a byl tady krasny hucul a pak Stetinka jela do Jinonic a podala zpravu.... takze vsem vsechno nejlepsi a na koho jsem zapomnela - prominte, prosiiim, prosiim. Mela jsem zaneprazdneny tyden, tak jsem tak jenom najukla, ale na psani nebylo. V sobotu mi volali z Nashvillu, ze jsem konecne prijata na operaci s nohou 12. dubna, tak odtud vyrazime 10. dubna - bez zastavky od nas tam autem asi 7 a pul hodiny, at si taky jeste uzijem. Doma bychom meli byt 15. dubna - je to ambulatni laproskopicky, akorat po tom usime zustat dve noci v hotelu. A pak budu doma z prace dobre dva tydny v pololeze polosede. Jenze ted jsem diky tomu ve fofru, protoze zacinam predvarovat do mrazaku, potrebuju uklidit a hlavne zaridit strasnou spoustu veci, taky vyrobit stenikovi postylku s potahem, aby mel neco sveho, az pujde na pet dnu k rodine, odkud prisel. Z perinky, kterou mel, kdyz byl novy, uz vyrostl, a taky si ji rozcupoval. tak ted spi na plazovem rucniku a to neni to ono. Zprava pro Dede - to budu moct dopsat vsechny psaci resty - s laptotem na brichu. |
baty 24.3.2007 9:39Re: Lidickove, co ja toho prosvihla Hano, tak od teď na Tebe myslím způsobem, který je zaručeně účinný a vyprošuju Ti, ať to všechno dobře dopadne. Neuštvi se při předpřípravách, krásně si užij velikonoce a když budeš mít chvilku, tak mrkni, chybíš nám tu. |
zana 24.3.2007 12:17Re: Lidickove, co ja toho prosvihla Ahoj Hanko, budu na tebe moc myslet a držet ti palce. Je moc dobře, že už to přišlo, i když si umím představit, že ti to zrovna v tuhle chvíli až tak úžasný nepřipadá. Ale konečně snad budeš mít pokoj Tak dobře zmákni to předodjezdové bláznění a pak dej vědět |
Jiří Růžička 23.3.2007 19:47Díky Zano, mám rád luštěniny a tvořím z nich také různé dobrůtky. Zkusím! J.R. |
Jaryna 27.3.2007 12:55Re: Díky Zano, Jiří, sem s těmi dobrotami z luštěnin...... |
julča 23.3.2007 19:10Zano! Zano, hádej co právě dělám? Uvařila jsme čočku a původně to měla být poblifka, ale nakonec jsem neodolala Tvému recepisu. Nemám teda kysanou smetanu, ale mám majonézu, tak to tam prdnu... |
zana 23.3.2007 19:16Re: Zano! no, tomu říkám aktivní přístup . Vidíš, s majonézou jsem to nikdy nezkusila. Poreferuj pak prosím |
Štětinka 23.3.2007 13:35Teda já luštěniny můžu, ani pak kupodivu nejsem tajná zbraň (už pro miminka pediatři doporuují první vodu slít,aby nenadýmalo), ale bohužel válčím boj se syrovou cibulí.Asi stejně jako Medvídek s česnekem .Bez cibule to není ono? |
zana 23.3.2007 16:40Re: Teda já luštěniny můžu, Štětinko, u toho čočkového by to myslím šlo, u fazolí - no když bude i ten sýr, tak snad taky. |
Hana Williamson 23.3.2007 23:45Re: Teda já luštěniny můžu, Stetinko, zkus zelenou cibulku! |
Jaryna 27.3.2007 12:54Re: Teda já luštěniny můžu, Štětinko, zkus cibuli po rozkrájení spařit horkou vodou, bude měkčí a dost možná, nebude tolik zlobit...Avšak popadnout vodítko a pejska a jít s ním ven do polí, tak se cibule pěkně vyzlobí a máš klid........ |
Vave 23.3.2007 13:03Milá Zano! Díky, vytiskla jsem si, ale nemám čas nic číst. Jen doufám, že záda už jsou lepší! |
zana 23.3.2007 16:41Re: Milá Zano! Díky, uhnala jsem obyčejnou pídr, něco mi bodla a připlácla jsem na to flector (náplast), ta pomáhá na všecko |
Li 23.3.2007 12:55Jsem si to přivolala:-( Hádejte jakou jsme dneska měli poléfku v závodce |
Ejška 23.3.2007 20:57Re: Jsem si to přivolala:-( že by někdo hrstě házel ? |
Kadlus 23.3.2007 12:51Přípodotek je sice pravdou, že pro "tatíčka milovaného" dělá čočkový salát " dcerunky Leni" (z lásky a s láskou, jak jinak), ale se smetanou, to tu ještě nebylo. Vznesu prosbu na změnu repertoáru. Dík! PS.MLP to nemusí - tedy, jako nejí,dělat to tíž pádem- čímž pádem taky nemusí, jsou na to lidi.Jsem spíš vyznavačem patriarchátu- dámy,pomněte: Nekamenujte proroky. Neb pěvci jsou jak ptáci; kdo hodil po něm kamenem, k těm víc se nenavrací.(To ne moje mini, to nějakej pan Hálek, blahé paměti. A Jakub mi budiž svědkem- ne Jehov...) |
Jakub S. 23.3.2007 13:06Šma Jisroel - ten Jehova by mě přece ani nenapadl. El nemá se "svědky" Jehovovými ale vůbec nic společného, kdo o tom něco ví, toho tihle nerozhází... se jenom velice divím, že je dosud za tu chucpe neztrestal. A vůbec žádný tydle denominace na mě nemůžou. A Víťa Hálků měl v tomhle krutou pravdu, je to většinou tak, ve všem. A v salátech u nás býval jasný patriarchát - viz níže. |
alimo 23.3.2007 10:44salátky můžu, ale luštěniny jaksi moc ne...ale jak to tady tak čtu, sbíhají se mi sliny a určitě něco přes víkend vyrobím..pak, chtíc nechtíc popadnu chlupatýho a vyrazíme na golfák, dědouš se projde a já snad neodlítnu jak pátrací balon |
Jakub S. 23.3.2007 10:32No brzičko to zkusím, oboje Já jsem vždycky v rodině byl na studenou kuchyni a pití, to dokonce má žena uznala hned (kuchařka 1a, dcera profi kuchařky), že to je moje parketa. A saláty dělám v nekonečné variabilitě desítiletí. Akorát že těžko popisovat a dávkovat - pořád a vždycky je trošku, mírně, n ě j a k obměňuju. A Zdeně: jabka jsem se naučil dávat pomalu do každého druhého salátu, stejně jako do příloh, křenů apod. k uzeninám, hovězímu a tak. - A před spaním - ale to jsem už kdysi taky psal - si někdy v tichu nad městem při tichém jazzu či klezmeru otevřu staré zažloutlé rozpadavé dotýkané (svatýma rukama mých babiček, maminky, mé ženy, její maminky, mé +přítelkyně a její matky) kuchařky... a to je krásné čtení - pak se probudím, zhasnu a znovu lehnu spat. Haj hou. |
Zdena 23.3.2007 12:21Jakube, jste moje stravovací skupina! Jablka přidáváme i do bramborového salátu (nedáváme ani matjesy, ani salám) a takový TLAČENKOVÝ SALÁT bez jablek - není k jídlu (tláča na kostky, cibule, kyselá okurka a kostičky jablek, ocet, sůl...) MŇAM |
Kačer 23.3.2007 10:20Zanoooo čočkovej salát miluju! A ta procházka lesem po požití je na místě. Tadááá P.S. Jovísku, přeji ti všechno nejlepší k narozeninám!!!! |
evva 23.3.2007 10:30Re: Zanoooo Les máme kousek za panelákem, nikdy mě nenapadnul v návaznosti na luštěniny. Děkuju, zkusím recepty i procházku. |
zana 23.3.2007 16:44Re: Re: Zanoooo No, úplně nejlepší je něco jako Prachovský skály |
YGA 23.3.2007 9:13Milý JoVo - hodně štěstí, zdraví, dlouhá léta, aby jsi nám stále vzkvétal - posílám virtuální kytičku (jsou to krásné kosatce - ty mám nejradši) a vééélikou pusu. |
JoVo 23.3.2007 10:51Re: Milý JoVo YGO, dík za přání, ale s tím vzkvétáním je potíž, i když je jaro na postupu, tak já začínám uvadat. Snažím se oživovat, tělesnou schránku, červeným vínkem, tak uvidíme co to se mnou udělá. Také mně posiluje osádka výletní restaurace „Zvířetník.“ |
MaRi 23.3.2007 12:28Re: Re: Milý JoVo zní mi uších Galuškovo: Pro mladého mléko lékem, pro starého víno mlékem. Nejsi, JV sice starý, duchem určitě ne, takže pilně užívej lék |
Alča 23.3.2007 12:46Re: Milý JoVo připojuji se - všechno nejlepší! |
YGA 23.3.2007 9:07Fazolový salát - taky dělám a mám ho ráda: uvařím den namočené fazole (ale pozor, v nové vodě - slyšela jsem, že pak méně nadýmají - no nevím, u mýho mužskýho se to nepozná a já zase tak moc na nafukování netrpím ). Po vychladnutí přidám nadrobno nakrájenou cibulku, jakýkoliv tvrdý sýr nakrájený na menší kostičky (výborný je Niva, hermelín, sýry balkánského typu - jak je komu libo a jaké zbytky najdete v lednici) a vařené vejce (lze s úpěchem vynechat, ale pokud salát připravujete jako pohonnou hmotu před výšlapem, tak je tam dam dobré). To všechno promíchám v misce spolu s majonézou (dietáři s bílým jogurtem - ale není to ono ), zředíme troškou nálevu ze sterilovaných okurků. Nakonec si každý na svou porci přidá strouhaného křenu, jak se komu líbí - je to moc dobré, syté a vycházka (nebo rytí zahrady, bourání domku, kopání protiatomového krytu a jiné podobné aktivy) je nutností. |
YGA 23.3.2007 9:10Re: Fazolový salát Jo ještě jsem chtěla dodat - protože taky vždycky zapomenu fazole namočit, tak je vařím ve velkém množství a po vychladnutí hodím do mražáku - taková čtvrtkilová krabička je dobrý základ jakéhokoli fazolového jídla pro dva lidi (fazole na kyselo, mexické fazole, fazolový guláš, atp.) |
Jakub S. 23.3.2007 10:21Do mrazničky: No to je dobrý nápad. A pak že nejsu hlúpý - aha né! Mě to nikdy nenapadlo, bohajeho. Samotný chlap potřebuje někdy naťuknout a trošku pochopení - |