Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Saláty trochu jinak
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
julča 17.8.2007 21:12Téééda Hani recepty jsou skvělé a odlišné od zde běžných, rozhodně vyzkouším a děkui za prima tipy!!! Přesně tohle jsem potřebovala |
Hana Williamson 17.8.2007 19:39Re: Re: pokračování salátků- JEDEN CELEROVÝ PRO TOHO, KDIO RÁD CELER SYROVÝ PEKNE MNAMOZNI RECEPTIKY. HLAVNE TEN CELEROVY SE MI ZALIBIL, I KDYZ U NAS SEHNAT CERSTVY CELER JE DOST TEZKE. VSECHNO NEJLEPSI PETRE K SVATKU; DOUFAM, ZE SE DARI LEPE A BUDE JESTE LEPE O HODNE VIC. |
Hana Williamson 17.8.2007 19:35Oprava - dodatek. Nejak jsem to po sobe dobre neprecetla, nez jsem Dede odeslala prispevek, a tudiz u zalivky na Ambrosii chybi ze pridame ... dle (ne)sladkosti) citrusu neco medu." Omlouvam se za nedopatreni. |
Zdena b.p. 17.8.2007 13:51Re: Ambrosia - Medvědí mlsoun, on by snad ani nebaštil červenou muchomůrku? (to druhý neznám) Ale růžovka by snad šla? |
Medvídek 17.8.2007 11:41Ambrosia - - jídlo olympských bohů jsou ve skutečnosti houby, základem je muchomůrka červená a kropenatec motýlovitý. Důrazně nedoporučuju jíst !!!! Nejsme bozi. Ovšem Hani, tyto saláty, to je teda nářez, v dohledné době některý z nich zcela jistě učiním a sním, ba přímo sežeru. Vypadají báječně i jenom napsané. |
YGA 17.8.2007 11:31Re: YGO, POSÍLÁM TI EMILEM NĚKOLIK TIPŮ MARINÁDU. JUŽ SE TĚŠÍM - JÁ STRAŠNĚ RÁDA MARINUJU MASO - A NÁSLEDNĚ HO PAK I POŽÍRÁM. JESTLI NEMÁŠ MAJLU, TAK PŘEDÁVÁM grbavcicova@gradiant.cz ANEBO JEŠTĚ TENTO - TEN JE LEPŠÍ, PROTOŽE HO MÁM I DOMA yveta.grb@seznam.cz PŘEJI TI KRÁSNÝ A JEŠTĚ LEPŠÍ DEN. TAKY PŘEJI VŠECHNO NEJLEPŠÍ PETŘE A PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE JE JÍ JIŽ LÉPE. |
Vave 17.8.2007 10:54Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) kuříčko (a vepříčko a tak) beru! |
LENKA S. 17.8.2007 10:30YGO, POSÍLÁM TI EMILEM NĚKOLIK TIPŮ MARINÁDU. POKUD ALE JSEM NESMÁZLA TVOU ADRESU |
LENKA S. 17.8.2007 10:27DEDO, DÍKY. VYŘÍDÍM. |
LENKA S. 17.8.2007 10:23OLČAVIČKO, JE VIDĚT, ŽE MOC VELIKÁ MILOVNICE SALÁTŮ NEJSI. MOJE MLADŠÍ DCERA JE ÚPLNÝ BOREC, CO SE ZELENINOVÝCH SALÁTŮ TÝČE. VŠAK TA FRANCOUZSKÁ ZÁLIVKA JE IOD NÍ. CELEROVÝ SALÁTEK DALA KDYSI DO PLACU LJUBYA HERNMANNOVÁ A TEN ŘEDKVIČKOVÝ JSEM JEDNOU VYŽEBRALA V "KONUNCE" NA PLZEŇSKÉM MÍROVÉM NÁMĚSTÍ. TĚSTOVINOVÝ JE VŠAK MÁ IMPROVIZACE. |
Vave 17.8.2007 10:01áááá, to je nádhera! Elegantní a pikantní saláty od elegantní a pikantní dámy zpoza louže a k tomu neméně půvabné saláty domácí provenience od tuzemských děvčátek krásných! Už si to kopíruju všechno, ale netisknu, čekám do odpoledne, co ještě přibude, tak jen pište, piště! |
Beda 17.8.2007 9:48Re: pokračování salátků LENKO, POPŘÁD NA VÁS MYSLÍM A DNES JEŠTĚ PŘIDÁVÁM PŘÁNÍ PETŘE K SVÁTKU |
Beda 17.8.2007 9:45Re: Re: Milá Olčavičko, nemusíš, my to stejně víme ... a kuříčko je úchvatnej překlep |
MaRi 17.8.2007 9:38Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) připojím variantu: čím vaši maměnka tlučú mak, když je trdlo v hospodě? |
YGA 17.8.2007 9:32Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) Trouba je trouba - to mi připomína ten starý vtip. Jak to bylo? .... "A v čem vaši maměnka pečú koláče, když trúba je ve sklepě?" |
LENKA S 17.8.2007 9:28MARI, MĚLA JSEM BÝT DNES V PRAZE, JEL ALE JEN JIŘÍ SÁM PETŘE PŘÁNÍ VYŘÍDÍME A DĚKUJU I ZA NI. |
LENKA S 17.8.2007 9:25Re: pokračování salátků- JEDEN CELEROVÝ PRO TOHO, KDIO RÁD CELER SYROVÝ CELEROVÝ SALÁT 1 středně velký syrový celer , 1-2 HRSTI RUBĚ SEKANÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ,1-2 JABLKA (LZE I SE SLUPKOU). 3 pomeranče, 1 citrón, trocha cukru Postup: Celer oloupeme , jemně nastrouháme , dáme do mísy a zakápneme citrónem, aby nezhnědl. 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme na kostičky, ze 3. pomeranče vymačkáme šťávu , dodáme kostičky neb plátky z jablek bez jádřinců a ořechy. Dle chuti dosladíme cukrem(lze i medem).Vše promícháme a necháme asi 2 hod odležet. |
veram 17.8.2007 9:18Jéje, už si hraju na Pavlovova psa! Polykám sliny, aby nekapaly do klávesnice. Mimochodem, dámy, i tím prý podle tajči názorů nám zvyšujete zdravíčko? Prý se říká slinám zlatá voda a polykání zvyšuje zdravotní odolnost. A léčí povrchové rány. No to vlastně znají pejsci, kočky a maminky dětiček, když se léčí štípnutí od komárů . A vzhledem k obsahu lyzozymů a pod. je to asi pravda |
MaRi 17.8.2007 9:14Re: pokračování salátků TO JE DOBŘE, ŽE SES DALA ZASE VIDĚT. JÁ VÍM, NENÍ TO SNADNÉ. ALE PROSÍM, POPŘEJ PETŘE K SVÁTKU I ZA NÁS. |
LENKA S 17.8.2007 9:08pokračování salátků ŘEDKVIČKOVÝ 2 svazky červených ředkviček, 100g taveného, roztíratelného a měkkého sýra, 150 –200 g bílého jogurtu nebo taky zakys.smetany, 1 střední, oloupaná salátová okurka, pepř a sůl dle chuti. Postup:Sýr s jogurtem rozpatláme v míse a přidáme k tomu očištěnou a na drobné kousky nakrájenou okurku a kolečka ředkviček. Vše promícháme a necháme trochu rozležet, aby se vytvořila šťávička a podáváme.
ZELENINOVÝ S FRANCOUZSKOU ZÁLIVKOU Do mísy dáme po jedné polévkové lžíci plnotučné hořčice, medu a 8% octa a vše dobře promícháme na jemnou a hladkou kašičku. Pak teprve přidáme všechnu různou zeleninu, kterou máme rádi a máme ji doma : dobře rukou pomačkané nudličky červeného , bílého nebo obojího zelí, papriky, na kostičky nakrájená rajčata, mrkev, pórek ,cibuli, jablko i se slupkou, na menší kousky natrhaný hlávkový salátek,kuřecí masíčko)vařené, zbytky pečeného bez kůže aj) atd a uvařené těstovinky…. Vše promícháme a necháme v chladu rozležet. Lze dosolit a opepřit, ale není to nutné. |
týna 17.8.2007 9:06Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) něco na ten způsob jsem dostala nedávno k narozeninám-je to skleněný, dvoupatrový a dá se v tom dělat docela dost věcí. ale trouba je trouba |
LENKA S 17.8.2007 8:52TAK SALÁTKŮ SE VÁM ZACHTĚLO? TEDY MLSEJTE, ALE SLANĚ TĚSTOVINOVÝ 90 g suchých bezvaječných těstovin , 100-150 g měkkého a dobře roztíratelného sýra (apettito, veselá kráva, maratónec apod,), 200 g ( jedno malé balení ) zakysané smetany(200g), 4-5 rajčat, 1větší salátová okurka, 2-3 paprikové lusky ( možno i různobarevné, třeba bunt), 50 g hrubě strouhaného eidamu a pokud snesete, tak aspoň jedna malá červená cibule nebo kousek pórku, kousek najemno nakrájené šunky, měkkého salámu. nebo kousky jakkoli upraveného kuřecího maso. Postup: V míse rozpatláme vidličkou tavený sýr spolu se smetanou a přidáme k tomu všechnu zeleninu, kterou jsme omyli a předem nakrájeli na menší kostičky, , hrubě nastrouhaný eidam a další suroviny.. Vše promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet. Těstoviny uvaříme takto: Do hrnce dáme asi 2 litry vody, kterou přivedeme nejprve k varu, a pak teprve osolíme( voda se bude vařit mnohem rychleji, než kdybychom ji solili hned na počátku) .Ppřivedeme opět k varu. Poté vsypeme těstoviny. Zase přivedeme do prudkého varu, ale vaříme jen 1 minutu. Pak necháme přikryté poklicí těstoviny 5 minut dojít. Poté vodu slijeme a okapané těstoviny přimícháme k zeleninové směsce. Ochutnáme a dosolíme nebo opepříme dle chuti. Vychladíme nebo můžeme podávat ihned. Za několik hodin po dohotovení je salát baštička moc veliká. |
Olčava 17.8.2007 8:38Re: Milá Olčavičko, chacha ani nebudu říkat, co jsem četla místo hovíčka |
Zdena b.p. 17.8.2007 8:38Re: Milá Olčavičko, Jasně, tato slova bych si, s dovolením, taky vzal. |
Li 17.8.2007 8:30Mňam mňam mňam:-) Saláty skvělé, zálivky ještě lepší Jestli budou broskve tak hádejte co budu zítra vařit |
YGA 17.8.2007 8:26Teda Hanko, saláty mám taky ráda - ten hruškový by šel - momentálně je u nás doma sezóna hrušek, tak zkusím. Ale nejvíc mě zaujalo ta grilovací marináda, protože sice zelenina i ovoce jsou dobré věci, ale masko je masko, marnýplatný . |
YGA 17.8.2007 8:24Milá Olčavičko, - kuříčko je fajn , to někdy použiji. A muže se říkat i hovíčko, vepříčko, krůtíčko ne ?! |
Olčava 17.8.2007 8:16Hani, to vypadá náramně! Hlavně ty zálivky. Já vždycky saláty pocákám trochou olivového oleje, zakápnu citrónem nebo octem a trochu osolím a víc se s tím nepářu, ale tyhle vyzkouším! |
Olčava 17.8.2007 8:11Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) hmm ne že bych psala nějak rychle, ale kuříčko mělo být kuřecí masíčko |
Olčava 17.8.2007 8:08Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) No a s kuříčkem, to je taky bájo. To tady někdo dával k lepšímu ( omlouvam se, už nevím kdo) mezi svinstvama |