Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Saláty trochu jinak
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Vave 17.8.2007 10:01áááá, to je nádhera! Elegantní a pikantní saláty od elegantní a pikantní dámy zpoza louže Už si to kopíruju všechno, ale netisknu, čekám do odpoledne, co ještě přibude, tak jen pište, piště! |
![]() |
veram 17.8.2007 9:18Jéje, už si hraju na Pavlovova psa! Polykám sliny, aby nekapaly do klávesnice. Mimochodem, dámy, i tím prý podle tajči názorů nám zvyšujete zdravíčko? Prý se říká slinám zlatá voda a polykání zvyšuje zdravotní odolnost. A léčí povrchové rány. No to vlastně znají pejsci, kočky a maminky dětiček, když se léčí štípnutí od komárů |
![]() |
LENKA S 17.8.2007 8:52TAK SALÁTKŮ SE VÁM ZACHTĚLO? TEDY MLSEJTE, ALE SLANĚ TĚSTOVINOVÝ 90 g suchých bezvaječných těstovin , 100-150 g měkkého a dobře roztíratelného sýra (apettito, veselá kráva, maratónec apod,), 200 g ( jedno malé balení ) zakysané smetany(200g), 4-5 rajčat, 1větší salátová okurka, 2-3 paprikové lusky ( možno i různobarevné, třeba bunt), 50 g hrubě strouhaného eidamu a pokud snesete, tak aspoň jedna malá červená cibule nebo kousek pórku, kousek najemno nakrájené šunky, měkkého salámu. nebo kousky jakkoli upraveného kuřecího maso. Postup: V míse rozpatláme vidličkou tavený sýr spolu se smetanou a přidáme k tomu všechnu zeleninu, kterou jsme omyli a předem nakrájeli na menší kostičky, , hrubě nastrouhaný eidam a další suroviny.. Vše promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet. Těstoviny uvaříme takto: Do hrnce dáme asi 2 litry vody, kterou přivedeme nejprve k varu, a pak teprve osolíme( voda se bude vařit mnohem rychleji, než kdybychom ji solili hned na počátku) .Ppřivedeme opět k varu. Poté vsypeme těstoviny. Zase přivedeme do prudkého varu, ale vaříme jen 1 minutu. Pak necháme přikryté poklicí těstoviny 5 minut dojít. Poté vodu slijeme a okapané těstoviny přimícháme k zeleninové směsce. Ochutnáme a dosolíme nebo opepříme dle chuti. Vychladíme nebo můžeme podávat ihned. Za několik hodin po dohotovení je salát baštička moc veliká. |
![]() |
LENKA S 17.8.2007 9:08pokračování salátků ŘEDKVIČKOVÝ 2 svazky červených ředkviček, 100g taveného, roztíratelného a měkkého sýra, 150 –200 g bílého jogurtu nebo taky zakys.smetany, 1 střední, oloupaná salátová okurka, pepř a sůl dle chuti. Postup:Sýr s jogurtem rozpatláme v míse a přidáme k tomu očištěnou a na drobné kousky nakrájenou okurku a kolečka ředkviček. Vše promícháme a necháme trochu rozležet, aby se vytvořila šťávička a podáváme.
ZELENINOVÝ S FRANCOUZSKOU ZÁLIVKOU Do mísy dáme po jedné polévkové lžíci plnotučné hořčice, medu a 8% octa a vše dobře promícháme na jemnou a hladkou kašičku. Pak teprve přidáme všechnu různou zeleninu, kterou máme rádi a máme ji doma : dobře rukou pomačkané nudličky červeného , bílého nebo obojího zelí, papriky, na kostičky nakrájená rajčata, mrkev, pórek ,cibuli, jablko i se slupkou, na menší kousky natrhaný hlávkový salátek,kuřecí masíčko)vařené, zbytky pečeného bez kůže aj) atd a uvařené těstovinky…. Vše promícháme a necháme v chladu rozležet. Lze dosolit a opepřit, ale není to nutné. |
![]() |
MaRi 17.8.2007 9:14Re: pokračování salátků TO JE DOBŘE, ŽE SES DALA ZASE VIDĚT. JÁ VÍM, NENÍ TO SNADNÉ. ALE PROSÍM, POPŘEJ PETŘE K SVÁTKU I ZA NÁS. |
![]() |
LENKA S 17.8.2007 9:28MARI, MĚLA JSEM BÝT DNES V PRAZE, JEL ALE JEN JIŘÍ SÁM PETŘE PŘÁNÍ VYŘÍDÍME A DĚKUJU I ZA NI. |
![]() |
LENKA S 17.8.2007 9:25Re: pokračování salátků- JEDEN CELEROVÝ PRO TOHO, KDIO RÁD CELER SYROVÝ CELEROVÝ SALÁT 1 středně velký syrový celer , 1-2 HRSTI RUBĚ SEKANÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ,1-2 JABLKA (LZE I SE SLUPKOU). 3 pomeranče, 1 citrón, trocha cukru Postup: Celer oloupeme , jemně nastrouháme , dáme do mísy a zakápneme citrónem, aby nezhnědl. 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme na kostičky, ze 3. pomeranče vymačkáme šťávu , dodáme kostičky neb plátky z jablek bez jádřinců a ořechy. Dle chuti dosladíme cukrem(lze i medem).Vše promícháme a necháme asi 2 hod odležet. |
![]() |
Hana Williamson 17.8.2007 19:39Re: Re: pokračování salátků- JEDEN CELEROVÝ PRO TOHO, KDIO RÁD CELER SYROVÝ PEKNE MNAMOZNI RECEPTIKY. HLAVNE TEN CELEROVY SE MI ZALIBIL, I KDYZ U NAS SEHNAT CERSTVY CELER JE DOST TEZKE. VSECHNO NEJLEPSI PETRE K SVATKU; DOUFAM, ZE SE DARI LEPE A BUDE JESTE LEPE O HODNE VIC. |
![]() |
Beda 17.8.2007 9:48Re: pokračování salátků LENKO, POPŘÁD NA VÁS MYSLÍM |
![]() |
LENKA S. 17.8.2007 10:27DEDO, DÍKY. VYŘÍDÍM. |
![]() |
LENKA S 19.8.2007 7:52JÁ TRDLO NEDODALA A NEUVEDLA, ŽE DOBRÉ JE ZAKYSANOU SMETANU OCHUTIT 1 ŽÍCÍ SÓJOVÉ OMÁČKY. TO JE DODATEK PRO TOHO, KDO SÓJOVKU SNESE A MÁ JI RÁD. |
![]() |
Li 17.8.2007 8:30Mňam mňam mňam:-) Saláty skvělé, zálivky ještě lepší |
![]() |
YGA 17.8.2007 8:26Teda Hanko, saláty mám taky ráda - ten hruškový by šel - momentálně je u nás doma sezóna hrušek, tak zkusím. Ale nejvíc mě zaujalo ta grilovací marináda, protože sice zelenina i ovoce jsou dobré věci, ale masko je masko, marnýplatný |
![]() |
LENKA S. 17.8.2007 10:30YGO, POSÍLÁM TI EMILEM NĚKOLIK TIPŮ MARINÁDU. POKUD ALE JSEM NESMÁZLA TVOU ADRESU |
![]() |
YGA 17.8.2007 11:31Re: YGO, POSÍLÁM TI EMILEM NĚKOLIK TIPŮ MARINÁDU. JUŽ SE TĚŠÍM - JÁ STRAŠNĚ RÁDA MARINUJU MASO - A NÁSLEDNĚ HO PAK I POŽÍRÁM. JESTLI NEMÁŠ MAJLU, TAK PŘEDÁVÁM grbavcicova@gradiant.cz ANEBO JEŠTĚ TENTO - TEN JE LEPŠÍ, PROTOŽE HO MÁM I DOMA yveta.grb@seznam.cz PŘEJI TI KRÁSNÝ A JEŠTĚ LEPŠÍ DEN. TAKY PŘEJI VŠECHNO NEJLEPŠÍ PETŘE A PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE JE JÍ JIŽ LÉPE. |
![]() |
Olčava 17.8.2007 8:16Hani, to vypadá náramně! Hlavně ty zálivky. Já vždycky saláty pocákám trochou olivového oleje, zakápnu citrónem nebo octem a trochu osolím a víc se s tím nepářu, ale tyhle vyzkouším! |
![]() |
Zdena b.p. 17.8.2007 8:00Tak to opravdu vypadá moc zajímavě.
|
![]() |
zana 17.8.2007 7:22Ty saláty vypadají fakt dobře, mňam, ten hruškovej |
![]() |
Zuzka 17.8.2007 7:19Toto je čínské mučeníčko! Já jsem, prosím, nesnídala a tady hned taková nálož dobrot! Škoda, že jsme právě dojedly broskve, které teta se strejčkem dovezli z dovolené v Bulharsku. Hned bych je vyzkoušela použít do salátu. |
![]() |
Rpuť 17.8.2007 7:05Jo saláty, to já můžu...:)) A zy zálivky zní taky dobře. Česnek nedávám snad jen do štrůdlu, tak asi použiju dvojnásobnou dávku |
![]() |
zana 17.8.2007 7:21Re: Jo saláty, to já můžu...:)) Rputi, zkus slanej štrůdl |
![]() |
týna 17.8.2007 7:28Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) slanej štrůdl se slaninkou a špenátem. nebo s houbama. nebo s uzeným a se zelím. uuuuáááá dobrota |
![]() |
LFSH 17.8.2007 7:30Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) No tak, nedělejte mi chutě. |
![]() |
týna 17.8.2007 7:50Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) a to počkejte, až já si jednou pořídím troubu, tak taky napíšu něco móóóc dobrýho |
![]() |
Zdena b.p. 17.8.2007 7:59Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) Týno, zkus se poohlédnout po Remosce. Já roky jinak nepekla a považuju ji za skvělý i když hodně fousatý vynález. Uděláš v ní všechno. |
![]() |
týna 17.8.2007 9:06Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) něco na ten způsob jsem dostala nedávno k narozeninám-je to skleněný, dvoupatrový a dá se v tom dělat docela dost věcí. ale trouba je trouba |
![]() |
YGA 17.8.2007 9:32Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) Trouba je trouba |
![]() |
MaRi 17.8.2007 9:38Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:))
|
![]() |
Olčava 17.8.2007 8:08Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) No a s kuříčkem, to je taky bájo. To tady někdo dával k lepšímu ( omlouvam se, už nevím kdo) mezi svinstvama |
![]() |
Olčava 17.8.2007 8:11Re: Re: Re: Re: Jo saláty, to já můžu...:)) hmm |
![](http://1gr.cz/u/IWEB30.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=IYMnHhSb5sNhMuG&p=0y8_7dK_%7ciGtTWNkJhG%7cIs7hTzKkLh%7cZ8b9m-_4k7XGn7WEr-%7cIkFqIjPwL%7c-yLs8qBiQf&x=a8jLW6)