Středa 19. listopadu 2025, svátek má Alžběta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Růžičkové řezy dle Magdaleny Dobromily

Jedná se o velice chutný recept dle jedné slavné dámy a není ani příliš složitý - až na to strouhání čokolády.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

štětinka

18. 8. 2008 17:01
strohanou čokoládu

řeším snadno, mám takovej ten ruční mixérek, nalámu do nádobky s noži, přiklopím a běkem pár vteřin hotovo;-)R^

0 0
možnosti

radanova

18. 8. 2008 17:17
Re: strohanou čokoládu

řekni jakej mixérek, tzv ponornej, motorek v držadle, měla jsem od vánoc už druhý moulinex a gallete, gallete byl lepší, ale vyhořeli oba, nedělala jsem nic nepovolenýho a jiný elspotř u nás přežívají v poho, oba mi po reklamaci proplatili, pravda byli za pár šupů, dám si poradit

0 0
možnosti

jindra

18. 8. 2008 14:12
půlměsíčky

tak přesně tohle těsto dělám i já.Ale nedávám tam rozinky.Těsto vyleju na plech,upeču a po vychladnutí poleju citronovou polevou a nakonec vykrajuji půlměsíčky.Nejtěžší  na tom je to nastrouhání čokolády.Ale chutná výborněR^

0 0
možnosti

Hana W

17. 8. 2008 1:05
Mistni delikatesa

Prave jsem dovarila mistni delikatesu - varene buraky - ve skorapce se soli. Jsou na to dva nazory: bud to nenavidite nebo se z vas stane zavislak. Vetsina Jizanu jsou zavislaci - jako i ja. Moje ceska rodina a kamaradi z jinych casti USA tvrdi, ze je to jak varene osolene fazole. Ja osobne to radsi nez prazene buraky. Oni se tady buraky pestujou a ted zrovna je sklizen, tak je toho na trhu spousta. Da se to dobre zamrazit - tak cele ve skorapce s trochou te slane vody. Kupodivu nasi dva domaci kocouri to strasne milujou a kdyz buraky vytahuju a chutnam (vydatne) tak moc mnoukaji a spinaji pacicky a prosi o buracek.:-D

0 0
možnosti

Jakub S.

16. 8. 2008 21:27
A eště nevím, proč růžičkové?

Věděla to mil. pí Rettigová? Anebo vy? Má hypotéza: dělala na to růžové růžičky z marcipánu. Ne?

0 0
možnosti

LA

17. 8. 2008 9:10
Re: A eště nevím, proč růžičkové?

Uhodl. V receptu stojí: polít růžovou rumovou polevou a ozdobit marcipánovými růžičkami. ;-)

0 0
možnosti

Hanka

16. 8. 2008 19:24
Lotrinske nudle

Nedala by sem nekdo receptik na ty Lotrinske nudle......jsem lenora lina hledat je ve starem mlsotniku. Dortik vypada namozne, jak se ochladilo asi na nej brzo prijde rada.

0 0
možnosti

LA

16. 8. 2008 19:31
Re: Lotrinske nudle

Stačí takhle?

0 0
možnosti

Zdena b.p.

16. 8. 2008 15:52
Milé LA,

tak tento receptík si schovám na hromadnější sedánky. Díky.

0 0
možnosti

LA

16. 8. 2008 16:26
Re: Milé LA,

Pokud hromadnější, tak je nutné krájet na malé kousky. Poprvé jsme to zkoušely jen na jeden plech, ale vydrželo to jen na zákusek po jednom obědě a jedné večeři pro 3 lidi. Od té doby  děláme rovnou plechy dva a recept jsem také posílala na toto množství. Když chutná, tak mizí rychle. ;-P

0 0
možnosti

alimo

16. 8. 2008 15:21
Moje mlsná pusa

zase má chutě...no, receptík jsem založila pro strýčka Příhodu - děkuju LA, a pro uchlácholení své ( a hlavně přednostovy:-D) mlsné pusy jsem upekla štrůdl:-)

0 0
možnosti

LA

16. 8. 2008 20:06
Re: Moje mlsná pusa

Štrůdl já ráda. :-P

0 0
možnosti

Hana W

16. 8. 2008 14:27
Magdalenu Dobromilu

mam moc rada.Uz jsem to kdysi rikala v nejake diskusi, ze to "vraz do toho 20 vajec" neni zas takova hruza, jak se zda, protoze treba to peceni se odehravalo ve znacne vetsim mnozstvi. Takze kdyz se upravi recept na normalni dnesni dortovou formu tak neni zas tak extravagantni. Krom toho taky pouzivala koreni podstatne vic, nez treba ta pozdeji uctivana Sandtnerova. Nedam na ni dopustit na peceni, ale na masa a vareni je to ponekud mdle. A krom toho Rettigova jeste casto poda navod, jak to cele pripravene jidlo naaranzovat a podat.

A LA, tenhle receptik uz mam zalozeny - obcas musim upect neco na ruzne akce v praci a tohle velke na plechu je idealni pro vetsi mnozstvi lidi a vypada to velmi chutne.R^

0 0
možnosti

Jakub S.

16. 8. 2008 14:27
Tak tohle bych mohl zvládnout aji já, kdyžý umím závin.

Ale jo, určitě. A nahoře bych po vzoru slováckých vylévaček ornamentů do písku (kdo nevíte, vysvětlím, nebo holky z Jihu) udělal dekoraci z různobarevného sypání. No co.

A rohlíky: kvásek, jo... nebijte mě, ale - kde se to dostane? Nebo jak se to připraví? No nelochčete se. Taková jsem  já, matinko. Dyž něco nevím, zeptám se. To dneska není v módě, jasně.

0 0
možnosti

MaRi

16. 8. 2008 14:39
Re: Tak tohle bych mohl zvládnout aji já, kdyžý umím závin.

proč bychom se netěšili ... vrrrr .. proč bychom se měli smát až lochčit?? Kvásek je, když si dáš do hrnečku teplé mlíčko (i vodičku), osladíš tak dvěma lžičkami či kostkami cukru, rozdrobíš kvasnice (v Čechách droždí;-)) a počkáš, až se kvasnice začnou na  tekutině rozpínat. Nebo: do mísy nasypeš mouku, uděláš do ní ďůlek, rozdrobíš kvasnice a zaliješ teplou tekutinou a zase chvilku počkáš. Tekutina musí být příjemně teplá, rozhodně ne horká, jinak kvasnice zabiješ a nebudou kysat (v Čechách kynout). A malý přípodotek: kynuté těsto se zadělává napřed řidší a postupně se přidává mouka, naopak ne´e

0 0
možnosti

Fallowa

16. 8. 2008 6:53
Tak tohle

ráno je sice deštivé,větrné,ale růžičkové řezy mi ho osladily:-).Tenhle recept se mi bude hodit,až se sejde celá rodinaR^.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz