Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Prázdninový Mlsotník
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S. 14.9.2007 17:14krásné čteníčko - a teď se dvojnásobně těšííím na vaše oné. Protože už vím svoje, jak vás to dycky inspiruje. Až je z toho úplná konspirace a aspirujete na nějaký rekord. |
Tečka 14.9.2007 10:54U nás... Se kromě masa dělaji na grilu taky rohlíky v alobalu se sýrovou "omazánkou", hlavně když se přivalí neteře s bandou kamarádů. To jich dělám třeba 20. Určitě to někteří znáte, kdo ne, tady je recept, jak se to dělá u nás. Libovolné množství taveného sýra, nejlépe s Nivou rozmačkat a utřít s troškou smetany, kdo má rád, může přidat stroužek česneku, ne moc, jen na ovonění, nasekat pažitku, petrželku nebo jiné bylinky, které chutnají. Rohlík pokrájíme na kolečka, každé kolečko z jedné strany namažem připraveným sýrem, z druhé strany "ušpiníme" máslem. Máslo nemusí býr na každém kolečku, ale úplně bez něj to není ono. Pracujeme na alobalu, kolečka skládáme k sobě a vracíme rohlíku původní tvar. Pak se rohlík do toho alobalu zakroutí a griluje. Po cca 15 min. se alobal roztrhnne a nechá se to celé ještě chvilku, aby to dostalo křupavou kůrku. Zkoušeli jsme to i s bagetou, ta se sice líp maže a není to tak pracné, ale ten vnitřek zůstává dost rozpatlaný, to nám nechutnalo. Hodí se k dočasnému ucpání hodně hladových žaludků, nebo do pauzy mezi další porcí grilovaného masa. |
JanaBa 14.9.2007 13:20Re: U nás... Panebože Tečko, ty jsi světec! Nakrájet dvacet rohlíků a mazat je po obou stranách! K tomu by mne nedonutilo ani právo útrpné, natož banda adolescentů! (Ale určitě ráda bych to jedla). |
terra 14.9.2007 13:26Re: Re: U nás... To jsem rád, že nejsem sám, komu se při představě dvaceti rohlíků nakrájených na kolečka, po obou stranách namazaných a zase spojených dohromady udělaly mžitky před očima. Tečka musí mít svatozář... |
Beda 14.9.2007 13:34Re: Re: Re: U nás... já to nechtěla psát , ale jsem na tom stejně |
Yezi 14.9.2007 15:52Re: Re: Re: Re: U nás... Mě tak zcela blbě napadlo, nedal by se rozříznout podél třeba na tři části a ty pak napatlat? |
jiný Honza 14.9.2007 18:21Re: Re: Re: U nás... Taky bych to tak viděl |
RenataE 14.9.2007 20:06Re: Re: Re: Re: U nás... Taky tak |
tečka 15.9.2007 20:03Re: Re: Re: Re: Re: U nás... nebojte se, ono to není tak pracné, jak to vypadá, člověk získá grif. A případnou svatozář si dobrovolně srazím sama, protože ta banda dostane do rukou sekačku, rýč nebo rycí vidle,je posazena ke štípačce... To pak mažu s chutí a ráda. Ale fakt se to musí na ty plátky, jinak to není ono. |
Medvídek 14.9.2007 10:12:o) Dokud jsem měl zahradu, praktikovali jsme grilování na otevřeném ohni, zpravidla řízků řádně namarinovaných a kořeněných a zabalených do tajkového toho potravinářského alobalu nebo co to je. Tak se výborně pekly, protože teplo ani šťáva neunikala do okolí. Pekli jsme tak i plátky brambor. Bože lidi, to bylo žrá....jídlo. |
terra 14.9.2007 10:30Re: :o) Medvídku, dobrá zpráva - pokud ke kotletám a plněným bramborám grilovaným v alobalu (popř. k živáňské) nepotřebuješ praskání živého ohně, dají se stejně úžasně udělat na elektrickém domácím grilu - právě díky tomu alobalu, protože nemusejí být "přirozeně očouzené"... Ale uznávám, že to není ta romantika Zdravím do brlohu. |
EvaŽ 14.9.2007 10:42Re: Re: :o) Tohle nejde číst před obědem! Nota bene v závodce! Sadisti! |
Beda 14.9.2007 20:41Re:EvaŽ - Tohle nejde číst před obědem! Nota bene v závodce! a já ráno četla - v závorce ... a celý den přemýšlím, co to mělo znamenat ... jdu pod sprchu |
Medvídek 14.9.2007 11:26Re: Re: :o) Inu...v zásadě nepotřebuju, ale je to potom prostě tak nějak neúplný. |
terra 14.9.2007 12:31Re: Re: Re: :o) Souhlas - záleží na tom, jestli převládne romantik, nebo mě rychleji dohoní paní Mlsná |
YGA 14.9.2007 10:03Jejda, špekáčky na ohni - ty už jsem nejedla roky, až letos jsem jeli s partičkou lidiček na tři dny do Jeseníků - a jeden večer jsme zasvětili opékání špekáčku (poznámka pro Medvíka - byly bezmrmelné - asi to nebyly ti praví špekáčci, ale jiná sojová "uzenína" ). Bože - to byla mana nebeská. Olizovali jsme se všichni až za ušima - a to jsme před tím meli večeři - ale byly to borůvkové knedle, kde bylo, jak poznamenal jeden z nás, podivuhodně málo borůvek a navíc nebyly sypané makem (jak je zvykem v našich krajích), ale grankem a tuze málo . Potom ty párky chutnaly lépe než holoubátka plněná mandlovou nádivkou ! Jinak jsem se vrátila z minipidi dovolené z Vysočiny - houby jsem nedovezla, neboť tam houby rostlo ! Šest hříbků - tak akorát do polívky (ale ta byla!). Co jsem si však dovezla je rýma s kašlem a bolení v krku - už včera jsem lehla, dnes tady taky brzy skončím a odkráčím do postele. Ale odpoledně se sem vrátim z domu - musím dočíst všechny příspěvky, o které jsem přišla - a už mi bude třeba líp. Tak zatím ahojky a posílm pac (pusu ne, abyste nechytly taky tu nádchu - hepčíííí) |
Bláža 14.9.2007 10:08Re: Jejda, špekáčky na ohni Jé, YGO, to je mi tě líto! Synátor jen co začal chodit do školy, tak taky hned chytil bacila. Tak se kurýruj a bac bacila! |
terra 14.9.2007 10:20Re: Re: Jejda, špekáčky na ohni YGO, to si nesmíš přinést domů všechno co vidíš a každého bacila zvát na kafe - když už ty houby (podle klasika) jak jen můžou, tak nerostou... Ne, vážně. Dej si něco dobrého na zahřátí (Coldrex je až poslední volba) a rychle se nám uzdrav. |
Beda 14.9.2007 10:27Re: Jejda, špekáčky na ohni po knedlících - navíc nikoli s mákem (taky je to moje volba a snad naučený zvyk) - by mi taky chutnaly jakékoli (nejspíš třeba i mrmelné) špekáčky, párky, uzenky jako mana nebeská ... já ty knedlíky MŮŽU, celkem si i pochutnám (borůvkové jsou mňamka), ale - maso je masoooooooo!!!!!!!! |
jiný Honza 14.9.2007 18:24Re: Re: Jejda, špekáčky na ohni Jo, jo, maso je maso. Takže mám naložená 3 kilíčka a veděli přijde rodina na papu. Něco mezi pozdním obědem a brzkou večeří. A zítra hurá na den NATO. |
RenataE 14.9.2007 18:42Re: Re: Re: Jejda, špekáčky na ohni Doufám, že budeš referovat, mělo by to být dost dobré, počasí přeje, akorát ta Ostrava je trochu z ruky |
jiný Honza 14.9.2007 19:44Re: Re: Re: Re: Jejda, špekáčky na ohni Neslibuju, ale zkusím. |
RenataE 14.9.2007 20:02Re: Re: Re: Re: Re: Jejda, špekáčky na ohni Aspoň něco, jinak to budu mít jednostranně od komentátora, tak taky něco z pohledu diváka |
Beda 14.9.2007 9:25týýýýjo!!!! teda to jsou chutě, úplně se mi sbíhají sliny (juj, pořád tu není ten slintající smajlík) ... já tzv. "můžu" skoro všechno, ergo kladivko i u grilu bych tohle všehno asi taky slupla...."tentokrát chléb ani nebudete potřebovat" - to si teda piš!!! už proto, že by se mi do plné "nadžgané" tlamy ani nevešel |
dalmatin 14.9.2007 9:32Re: týýýýjo!!!! Nadžgané |
dalmatin 14.9.2007 9:15Renato!!! Tohleto se dělá??? Jsem sice pozvaná na ředitelství na snídani (v 10hod ), ale to bude určo spojené s nějakou nepříjemnou záležitostí, tuty hnusným úkolem. |
RenataE 14.9.2007 9:34Re: Renato!!! Tak si nech chutnat - a třeba je to za odměnu Dej zprávu, co se na ředitelství podávalo, ještě nikdy jsem na pracovní snídani nebyla |
Beda 14.9.2007 9:48Re: Re: Renato!!! jedna moje kamarádka má výborný zážitek ... její šéfka jí jednou vyprávěla svůj sen, jak byli na kdesi na kontrole a předložili jim tam párky ... po nějaké době byli vskutku na akci a ona se trochu znala z dřívějška s místním ředitelem, tak mu o tom řekla ... a na zahajování, kde ona šéfka též byla - se najednou otevřely dveře... a vkráčea sekretářka s tácem plným talířků s párkama jo jo, nech si chutnat |
dalmatin 14.9.2007 15:12Re: Renato!!! Byly chlebíčky, ale úkol taky. Vypracovat SWOT analýzu a zřejmě i vyřešit problémy našeho zdravotnictví. Tak jo, pak to pošlu Julínkovi |
Zuzka 14.9.2007 16:16Re: Re: Renato!!! Vítej v klubu! Mě poslední pozvání k řediteli vyneslo povinnost aktivní účasti v místním tisku při zviditelňování našeho ZZ. Já řeším hlavně problémy soukromého sektoru ve zdravotnictví, to bychom se mohly doplňovat . |