29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nemožná pie aneb takhle asi vařili pejsek s kočičkou

Při svých prvních návštěvách v ČR jsem nesměla do kuchyně. Maminka asi nevěřila, že jsem se konečně naučila vařit. Potom jsem se nějak do kuchyně dostala, a ejhle! Kuře na meruňkách chutnalo všem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lída Š. 18.7.2006 9:06

Re: Re: Tu slanou verzi vyzkouším hned dnes,

U nás taky:-P:-D:-D Kolikrát si říkám proč já vůl se patlám s řízkama, když placičky vedou;-D

Fallowa 18.7.2006 9:02

Re: Re: Re: žasnu

Moje bývalá sousedka(původem z Vysočiny)vařila hrníčkové knedlíky  v normálních porcelánových hrnkách,které vložila do kastrolu s vařící vodouR^.

Vakandi 18.7.2006 9:01

Hmm to zní dobře

a vypadá to i celkem snadně ;-)

Vakandi 18.7.2006 9:00

Re: Tu slanou verzi vyzkouším hned dnes,

Mňam ;-P o placičky se u nás vede vždy bitva ;-D

Vave 18.7.2006 8:39

Ha!

To je recept, který miluju a uznávám: všechno se smíchá v jedné míse a uvaří či upeče a nakonec nakrájí na malé zdobné kousky. :-)

Ta sladká verze bude zřejmě pro pokročilé, bude potřeba špinit ještě jeden hrnec pudinkem. :-) Ačkoli, já bych ten possumí vrch (představuji si ovoce?) dala na upečené těsto a na to pudink. A navrch šlehačku! :-):-):-) Teď mě ale napadá, jestli tím possumím vrchem není právě ta šlehačka. Pak by bylo possumí pořadí v pořádku. 8-o:-)

Iva 18.7.2006 7:28

vypadá to zajímavě

jen netuším, jak to přijmou moje chlupaté jazýčky.

Alča 18.7.2006 7:19

Tu slanou verzi vyzkouším hned dnes,

neboť mám doma jednoho zapomenutého tuňáčka. Se sladkou počkám, až jak se vyvrbí zkouška - souhlasím totiž s Hanou W., že ty tři vrstvy jsou poněkud nejasné ... 8-o

A chuť si zhruba dokážu představit - když něco balím v trojobalu, tak do vejce dávám mléko (lépe se rozšlehá a je nadýchanější). Když zbyde, dám k tomu i zbytek mouky a udělám tzv. placičku, která je vynikající na studeno s hořčicí a cibulí.R^

Hana Williamson 18.7.2006 4:40

Re: Re: žasnu

Mas pravdu, recepty od possum jsou dobre. Ty mikrovlnkove knedliky zejmena. Mama jeste za mych casu delala hrnickove knedliky - myslim, ze jsme je davali do plechovek a nejak slozite se to v tech plechovkach varilo v pare. Jednou jsme je delaly s tetou a sestrenici pro "vyznamnou" zahranicni navstevu. Zrovna v baraku nebyly prazdne plechovky a tak jsme otevrely plechovky s jahodama, vyplachly a daly na knedliky. Husicka uz upecena, zelicko, a, ejhle, knedlicky k tomu byly dobre, ale ruzovo-cervene. V tech kafacich v mikrovlnce je to podstatne jednodussi.

evam 18.7.2006 2:21

Re: žasnu

Ahoj possum. Všechny recepty od tebe byly dobré tak uvařím obě verze a dám vědět.    Pie je páj?  Ten dělám např. se špenátem.

Hana Williamson 18.7.2006 2:02

Jsem krapet zmatena

Ten recept se mi zamlouva - hlavne ta volnomyslenkarska slana verze a protoze mam zrovna lednickou plnou zbytku toho a onoho, tak to zitra udelam (dnes byl salat se zbylym kuretem). Ale proc jsem zmatena - nekde zkraje Possum rikas, ze hlavne u sladke verze je to trivrstvove. "Rozdeli se na tri vrstvy - testo, puding a vrch." V receptu zadny puding neni - znamena to, ze pecenim cast testa tzv. zpudinkovati?

A hec, mam tady v Karoline Remosku. Z doby, kdy v prazskem byte bylo jeste tak zacatkem 70. let napeti 120V. Ma draha sestrenice zridka kdy co vyhodi, a tak remoska stastne odpocivala na chate v garazi a loni na podzim ji privezl synovec, vcetne ruznych remoskovych doplnku. Chtela jsem to hlavne na kempovani - pokud clovek tady nekempuje uplne na divoko, tak regulerni kempy maji vyhrazena mista a kazde misto ma svou vlastni tycku s privodem proudu - zde zasadne 120. Je to dobry hlavne na obcasne hudebni festivaly v prirode, protoze to kamaradi ze siroka daleka chodej inspicirovat, co se vari u Williamsonu.

Takze, evak a spol., pokud si nejste jisti, zejtra tohle ukuchtimslanou verzi a podelim se o zazitky. Ale fakt nemejte obavy - Possum recepty stoji za to.

evak 18.7.2006 0:34

žasnu

Dobrý den, musím říct, že dnešní mlsotník mě vážně překvapil a že recept na pie (koláč?) nijak nezaostává za názvem-zvlášt mě udivuje počet vajec a vůbec poměr "tekuté složky" vůči mouce :-)8-o Ještě nevím jestli seberu odvahu ho vyzkoušet-představuju si správně, že výsledné dílko má konzistenci pudigu nebo nákypu? Musí se během přípravy odříkávat nějaká formulka? třeba "bábovičko, bábovičko..."? A konečně: solí se "slaná verze"?-solení je totiž moje slabá stránka a ať přidám soli jakékoliv množství většinou je výsledek bez chuti (jakékoliv) :-/