9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Na skok v Kolumbii

Nevím, proč bych to zapíral - občas vařím popaměti, občas za dopomoci receptů z ručně psané kuchařské knihy své babičky. Ale protože nejsem nijak konzervativní, pokud jde o jídla cizí, neobvyklá a neuvěřitelná, a rád si najdu čas na vaření jídel komplikovaných, občas nám domácí kuchyni infikuje nějaký cizinec.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Louk 28.1.2009 23:05

Patrně se do přípravy pupků nepustím

vzhledem k časové náročnosti a své lenosti. I když kdo ví, třeba náhodou časem na ně narazím, vybaví se mi vůně dnešního článku a zoufale se po něm začnu shánět ve zdejších análech. Ale to nic nemění na tom, že mě to moc baví číst (éhm, pokud mi zrovna neškrundí hlady). Milý Terro, je Tě radost číst, ať jsou to recepty, smečková hlásání čí příspěvky v diskuzi. Ze všeho čiší milá člověčina a zaujetí pro věc R^V.

Tak mě napadá, že pokud má vyprávějící podobný vztah k tématu, není až tak podstatné o čem je řeč. Vzpomněla jsem si na známého, zaníceného fyzika, když začal nadšeně líčit Teslův elektromagnetický oblouk (nevím přesně, znalci nebijte mne). Ztratila jsem se po první větě, ale ty jeho rozzářené oči... ;-D

xz 28.1.2009 23:33

Re: Patrně se do přípravy pupků nepustím

nema jen bezva recepty, ale asi i dobreho reznika,v tom pripade i ten pupek  je chutnejsi nez  steaky, ktere jsem nedavno  koupila baleny v marktu.Stejne tak hovezi gulas( u    reznika na bio- trhu!). Maso se nedalo vubec osmahnout, vypustilo nejmin pul litru  vody.Pak clovek holt neumi varit.

terra 29.1.2009 17:00

Re: Patrně se do přípravy pupků nepustím

Ano, máme kvalitního řezníka a potvrzuji, že na výběru masa dost záleží ( a nejen u pupků). K té květové špičce: v tuzemsku se upravuje hlavně vařením - s cibulí, kořenovou zeleninou, zelím, a hlavně s péčí:-D. Podává se k ní smetanová omáčka jako na svíčkovou, křenová omáčka (to je klasika) a smetanová houbovka. "Ubrouskový" nebo karlovarský knedlík... Už zase mi odkapávají sliny do klávesnice. Jako kdybych tu někde měl slečnu Betu. Nakonec musím opakovat slova jednoho zkušeného profi kuchaře: výsledek práce závisí na kvalitních surovinách. Z nekvalitních nedovedl vařit ani Vilém Vrabec. Howgh!