Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Moussaka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Zdena b.p. 17.7.2009 23:34Re: Maričko, díky za tip! Přilípnu se k tobě, milá Louk. Ne o víkendu, ale určitě udělám. Dorostla mi totiž cuketa (promiiň Tojefuku ), tak budu zítra dělat vlastní zemdleninový mix. |
Louk 17.7.2009 22:00Maričko, díky za tip! Recept vypadá tuze jedle a hlavně aktuálně letně, hned o víkendu ho prubnu . |
RenataE 17.7.2009 21:26Re: skvělý recept! Jj, já jsem po odjezdu dětí k babičce zakoupila půlku chleba, mé oblíbené sádlo se smaženou cibulkou a okurky. Ještě se mi to nepřejedlo |
zana 17.7.2009 20:58Re: skvělý recept! Heduš, s taťkou je to príma - vydržte, určitě bude líp. A hele, když nechceš jíst pořádně, tak si kupuj pečivo a zeleninu - tím se toho moc zkazit nedá |
Vave 17.7.2009 20:12Konečně jsem se propracovala i k receptu. Vypadá velmi lákavě, určitě ho co nejdřív vyzkouším. Děkuju, Maričko! |
Vave 17.7.2009 20:10Re: A vy si myslíte, že vás neslyším?! |
Heduš 17.7.2009 19:59skvělý recept! až mi bude líp, tak ho rozhodně vyzkouším Jen to řádně propeču a nebudeme to papkat staré a takové podivné, že Heduš? ano, ve středu jsem sežrala jakýsi podivný karbanátek a světe div se, celý včerejšek a noc a dnešek sedím na hajzl/íku s teplotou a křečemi. Ale patří mi to za to, že se odbývám takovejma hnusama a normálně se nenajím co se táty týče, tak jsme mu zajistili nadstandardní pokoj, v tom "normálním" to fakt nešlo. Tak má teď krásný pokoj sám pro sebe, televizi, ledničku a speciální matraci proti proleženinám. Sice je to pálka jako v dobrém hotelu, ale co bychom pro papá neudělali, že.... Dneska nám zase řekli, že ten zánět plic tam byl, že má zánět močového měchýře, že má špatné výsledky jater... Rozhodně ho ještě nepustí, nejdřív v průběhu příštího týdne. Ale měl dnes puntíkatou košili, vyloženě veselý, skvěle se mu v tom pokoji spí a je mu objektivně lépe |
Yezi 17.7.2009 19:08Děkuji právě jsem vytáhla tuhle letní moussaku obohacenou o jednu cuketu a hrst bylinek z trouby a ochutnala, je to fantazie, recept ihned adoptuji, mňam (smajlík slinťák) |
dalmatin 17.7.2009 14:44Tohle je jídlo podle mého gusta. Děkuji Maričko, vyzkouším (olizující se smajlík) |
dalmatin 17.7.2009 14:42Re: A vy si myslíte, že vás neslyším?! |
Bubu 17.7.2009 13:57Re: A vy si myslíte, že vás neslyším?! Jasně že hadicej?! Jak jinak?! Přece nebudu tu vodu tahat v konvi?! Zkoušela jsem jí na zahradě napustit troky, ale byly seschlý a tekly. Tak jsem do nich nasypala hlínu a nasázela rajčata. Zalila jsem to hadicej a do druhýho dne se ty troky zatáhly, takže do nich musel Můj nedražší vrtnout. Už vím, proč se říká "blbej jako troky"! |
MaRi 17.7.2009 13:51vy mě tady dráždíte s lilky a já je nějak nemůžu potkat. Ale až je potkám.... |
MaRi 17.7.2009 13:50Re: A vy si myslíte, že vás neslyším?! Bubu, taky stříkáš Barušku hadiCEJ, když nemůžete jít k vodní nádrži??? |
Bubu 17.7.2009 13:47Lilek Rozhodně se neřadím se mezi lilkožrouty - jsem bestie krvelačná a maso je maso.... Ale přítomnost mletého hovězího mě uklidňuje. Můj nejdražší má rád zeleninu ve všech podobách a tohle by mohl být příjemný kompromis. Takže děkuju za inspiraci, o víkendu vyzkouším. |
Bubu 17.7.2009 13:35Re: A vy si myslíte, že vás neslyším?! I v Čechách se používá skovo "gábl" nikoli ve smyslu "gáblík". A to na Gladně v Gáblovce. Měla jsem na koleji dvě spolubydlící, co bydlely na Gladně, rodičové pracovali v Gáblovce, do školy jezdily outobusem, pokud je rodičové náhodou nepřivezli outem. Jo a po obědě se na Gladně dříme na gouči. Děsně mě to tahalo za uši. A ještě víc další krajová zvláštnost, přidávat v oslovení ke jménu -ino (-uno) - takže Janino, Hanino, Danino, Evino, Petruno.... a na mne tím pádem volaly Šárino. Hrubě se mi to nelíbilo. U nás to zní velmi hanlivě. Takže pak do Šáriny přidaly "k" říkaly mi Šárinko (Šárka jim prostě nešla z pusy). A já je zase nedráždila svým východočeským "oj" - musim asákoj pro zápich (musím za asistentem pro zápočet). |
Karolína 17.7.2009 11:43Re: Hmmm Teď, než jsem otevřela počítadlo, jsem si právě v kanceláři u větráku postěžovala, jak máme doma: asi 50°, vzduch se tam ani nehne, sluníčko tam pere skrz žaluzie........ hurá do Krkonoš!!!! Tady se nedá v těchto parnech žít! Jsem jak paralyzovaná! Nemůžu nic, jen sedím, funím a čekám, až se ochladí! Ještě ke všemu nám neteče teplá voda - protože se předělává kotelna, nepoteče až do konce srpna! Úžasné vyhlídky! |
Jakub S. 17.7.2009 11:36A vy si myslíte, že vás neslyším?! Jó, nyjance moravské mluvy... tak gáblík z gáblu radši nee. Nejsu myš. Ale kontajner(ér) je aspoň v mé části markrabství (nebo obecně?) najmě u lidu sprostného, rukama pracujícího, zcela běžný tvar. Vidím, že už jsi taky začala začínat věty n á l e . Nále ty možeš (šak si to pak před hospodú vysvětlíme)! Pro čížečky: to je vlastně ještě užší místo, kde se to důsledně říká, než Slovácko - je to vedle Chodska ten nejmenší národopisný/nářeční region - Horňácko. Velká n/V a pár dědin okolo, nad tím větřák a Javorina a pokluzené. A je. |
terra 17.7.2009 11:20Re: Dík za recept, Že by? Mno, to jsem zase něco nezaznamenal, ale to se mi stává. Já když vylezu z lesů, nestačím se někdy divit. |
YGA 17.7.2009 11:11Re: Zrovna se chystám 8))) Nále děvčico drahá - pozvat na gábl je přece něco jiného než podat gábl, že?! To jsou ty nyjance českého (chich) jazyka - záleží na tom, kde se to slovíčko použije a s jakou intonací - však on by ti to nás dvorní jazykozpytec Jakub vysvětlil |
terra-san 17.7.2009 10:53Re: Hmmm Tak s rybízem už moje domácí FRUTA Mochov skoncovala, dokonce jsem ho při tom česání stihla i prostříhat. Třešně jsme letos sklízeli tak trochu "na ruský způsob", protože část větví bylo třeba odstranit. Pohled na terru, stojícího na štaflích s košem u ruky a pilkou v zubech byl úchvatný Oceňuji, že zahradu za domem máme díky dvěma prastarým ořešákům spíš stinnou, teplo jako takové mi nevadí. Jestli něco nesnáším, tak je to ta prádelna, která byla v posledních týdnech. Tropické teploty s přijatelnou vzdušnou vlhkostí mi nevadí. |
JanaBa 17.7.2009 10:50Re: Dík za recept, Terro, náš pražský byt je v Ostrovní. Když jsem tam byla v červnu, Rotisserie už neexistovala. Zavřeno, šmytec! |
terra-san 17.7.2009 10:46Maričko, díky za inspiraci, musaka se u nás dělá taky spíš "těžší" a s bešamelem, a ne právě často. Ale tohle vyzkouším. Tedy, až se mi podaří uhájit donesené lilky před zapracováním do caponaty Ta totiž v létě doma bezkonkurenčně vede (a já "musím" péct v horku ciabatty, chudák já). |
terra 17.7.2009 10:39Re: Dík za recept, HanoW, myslím, že ta restaurace byla Rotisserie (nemám tu správnou stříšku na o). Funguje stále, je to taková spolehlivá hostinská adresa - stabilní jídelníček, dobrá kvalita, málo překvapení ( ale ne každý chce být u oběda překvapován kuchařovou invencí, že...) Mám ji kousek od firmy, skoro za rohem. |
Xerxová 17.7.2009 10:20Re: Zrovna se chystám 8))) tak to mě taky napadlo, že když mám na stole gáblík, tak se rozhodně nikam připojovat nehodlám |
zana 17.7.2009 10:10Re: Zrovna se chystám 8))) YGO, takovej dotázek: co by sis představila, kdybych tě pozvala na gábl? |
Xerxová 17.7.2009 10:08Re: Hmmm proto jsem na zahrádce od časného rána - všechen rybíz je otrhán... a přesouvám se do vnitřních komnat... Já to vedro tak nerad |
Renie 17.7.2009 8:32Vypadá to chutně, ač jsem lilek nikdy nejedla a zeleninová jídla taky nemusím, nějak se mi sbíhají sliny. Budu to muset někdy vyzkoušet. |
zana 17.7.2009 8:21Re: Maricko taky mám ráda v mrazáku něco hotovýho. Ohřejvaný je často nejlepší. |
zana 17.7.2009 8:20Hmmm to vypadá poživatelně a jednoduše. Nevím teda jak vy, ale já v těchhle nelidskejch vedrech nic neudělám ... Maričko, chápu, že pro tebe je to asi o dost běžnější počasí, než si vůbec představím, řečnickou otázku posílám spíš do Evropy. |
YGA 17.7.2009 8:14Re: Zrovna se chystám 8))) Poznámčička - gábl je normální, téměř staromoravský výraz, žádný novotvar - já jsem doma v životě nepotřebovala kabel, leda tak kabelu na nákup |