Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Karolíniny mlsoty aneb kuře, rybka a luxusní placky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Karolína 24.4.2007 9:18Re: Re: máte někdo nápad na kalorické jídlo pro diabetika? K tomu máme vynikající zkušenosti s pitím syrovátky. Prodává se sušená, ale jen některé druhy jsou sladké a chutné. Můžu doporučit typ nebo zavolat na číslo 266312713, to je prodejna, kde ji mají. Posílá se i na dobírku, je vynikající. Pro lidi, co potřebují shodit nějaké to kilíčko i pro lidi, kteří naopak potřebují přibrat. Je tam letáček, jak na to v obou případech. A funguje to! |
Karolína 24.4.2007 9:13Re: ano, ještě Já taky potvrzuji a jsem moc ráda, že jste tady! |
Karolína 24.4.2007 9:12Re: Karolíno, Díky za pochvalu, jsem ráda, že chutná. Má drahá polovice taky ráda palačinky, dělám ty tenoučké taky, ale cukrářské, kam se dává navíc kypřící prášek, citronová šťáva i kůra, rum, víc vajec a smetana místo mléka, je to sice kalorická bomba, ale zato jsou fantasticky dobré. Taky jsou marmeládičkou mazané, čokoládou přelité a šlehačkou nazdobené - když vyhlásím před sousedy na chalupě "palačinky", přijdou všichni a zadělávám ve kbelíku. |
possum 23.4.2007 17:19Re: Re: Re: Re: To Fallowa, Za malo. Je to verejne. A kazdy tyden 2-3 nove recepty (kazdy den je jeden novy, si to setrime ). Hlavne se mrkni na mikrovlnku v kostce. Ta si myslim je dulezitejsi nez recepty. Je to uz dost davno, ale byla i tady na Mlsotniku. Ja ji dala Mankovi taky, protoze jsem si myslela, ze by u toho mela byt. |
possum 23.4.2007 17:15Re: Re: Re: To Fallowa, Hanko, doufam, ze se povede a nebudes lezet dlouho. |
Apina 23.4.2007 9:15Re: máte někdo nápad na kalorické jídlo pro diabetika? Všem: Moc vám všem děkuji za rady, já věděla, že se něco objeví, jste úžasní. Zrovna včera teta projevila touhu po sádle, ale musím koupit takový ten pás tuku na vyškvaření, protože chce škvarečky a tudíž žádné sádlo z vaničky, ale milaráda to udělám. Samozřejmě jsme už zkusili jídla typu vepřo-knedlo-zelo a podobně, ale výsledek zatím moc povzbudivý není. Můj bratr to dokonce nazval dietní stravou. Hanko, ten tvůj supervývar určitě udělám, bude toho hodně a v mrazáku vydrží, ale i další tvé rady jsou báječné, med mám doma přímo od včelaře, tak s tím zkusím nějaké to ovocné kouzlo provést. Snažíme se, aby teta měla svačinky mezi jídly. Zkusím vylepšit i ty nutridrinky, snad to alespoň trochu pomůže. Na druhou stranu si stěžuje i na žlučník (pravda ošklivá diagnóza se týká i jater), takže s množstvím tuků také musím opatrně, aby zase neměla nějaký žlučníkový záchvat. A asi bych opravdu měla minimálně zkusit konzultaci s nějakou dietní sestrou. |
hana Williamson 22.4.2007 21:38Re: Re: Dotaz Dik! |
Fallowa 22.4.2007 20:12Re: Re: Re: To Fallowa, Milá Possum,máš mé nehynoucí díky!To Jsi mi dala přímo DAR.Ještě jednou moc děkuju a zdravím z. |
RenataE 22.4.2007 19:58Re: Re: Re: Re: Dotaz Mňam! Sádlo nemám v repertoáru, mastím máslem nebo smažím, častěji obě varianty, mým dietním dětem (mami, to neni zdravýýý - ne, že by měly dietu) stačí namazané povidly. |
Ejška 22.4.2007 19:14Re: Re: Re: Dotaz když jsou dobré brambory a dostatečně studené, tak vejce nedávám, takhle je znám od malička a říkáme jim pekače mastí se sádlem, aby byly měkké |
RenataE 22.4.2007 19:08Re: Re: Dotaz Vejce nedáváš? Já dělám silnější placky, ale do těsta přidávám jedno vejce. |
Ejška 22.4.2007 18:58Re: Dotaz My je děláme takto: základem jsou vařené brambory ve šlupce, oloupané, na těsto se lisují nebo strouhají (jako na br.knedlíky), musí být vychladlé aby těsto neřídlo a zadělají se hladkou moukou a pak se vyválí placky na stéblo silné, mírně pomoučněné a na sucho na tálu se pečí po obou stranách, dobrá placka je když se při pečení nafukuje, hotové je potírám rozp.sádlem, a potom třeba švest.povidly apod. |
Hana Williamson 22.4.2007 17:26Re: Re: To Fallowa, teda Possum, nestacim se divit.Hned to mam mezi svejma oblibenejma, budu to manzelovi prekladat, az budu lezet po operaci. |
possum 22.4.2007 16:24Re: To Fallowa, Tak sem to po...... ale znovu to zkouset nebudu Podivej se tady: http://manek.bloguje.cz/tema-20-possum-a-jeji-recepty-z-mikrovlnky.php |
possum 22.4.2007 16:21To Fallowa, ackoliv si zivot bez mikrovlnky nedokazu predstavit, mam taky obycejnou (samozrejme s ruznyma programama), ale bez grilu atd. Chce to nebat se a zkouset. Jestli chces podivej se <A HREF="http://manek.bloguje.cz/tema-20-possum-a-jeji-recepty-z-mikrovlnky.php" TARGET = _new>tady</A>
|
Hana Williamson 22.4.2007 15:35Dotaz jak delate ty tenke bramborove placky? Z varenych brambor s moukou jako na skubanky? |
miši 21.4.2007 20:57Když máš roupy Karolíno to tě mlsná jistě prohání! |
Hana Williamson 21.4.2007 20:55Re: máte někdo nápad na kalorické jídlo pro diabetika? Apino: ja jsem se chvili pokousela stravovat tatinka, kdyz mu vyoperovali rakovinou prozrany zaludek. To mimochodem bylo prekvapeni - z cele rodiny vzdy nejzdravejsi clovek, kazde rano hodinu cvicil, v Olomouci byl prvni, kdo delal jogging. Vzdycky jsme ho litovali, ze nas vsechny pochova. No nestalo se. Ale k veci. Varila jsem mu mezi jinym velmi silne kureci vyvary - cele kure s kostma, hodne moc ochucene zeleninou. Pak nechat vyvarit tak, ze je z toho temer sulc. Precedit, odmastit a pak jsem to nalevala do malinkych nadobek, i jsem to dala zamrznout. Osolit podle chuti. I mala davka aspon da telu bilkovinu. Diabetik by nemel jist complex cukry - ale napr. med je jednoduchy cukr. I kdyz tata nemel cukrovku, tak jsem mu taky delala ovocne kasicky s medem. V dobe, kdy jsem tam byla, tak zrovna byly cerstve merunky, tak jsem je sparila, oloupala kuzicku, rozmackala, ochutila krapet medem, nechala chvili povarit a vychladle davala do tech pytliku co delaji ledove kostky nebo do tech tacku na led. Pak se to preneslo z tacku dobre zabalene ve folii zpatky do mrazaku. Taky jsme tak delali jahody s medem. Ty nutridrinky fakt jsou hnusny - tak jsem prisla na napad je ozivit - neco cerstveho ovoce na kousky malinke, neco ovocneho dzusu - jako treba grapefruit juice, hlavne ten ruzovy - ten neni tak kysely - a prebije to tu nechutne nezivotne sladkou chut. Taky jsem delala rybu - ne nejaky hnusny file, ale opravdu kvalitni rybu, nemusi toho byt moc, udelat pomalu na masle, treba nejakou bylinku, nebo co ten clovek rad na chut, vidlickou rozmichat na minikousicky a pak jsem to patlala s krapet rozvarenou rejzi a nejakou varenou zeleninou. Spis nic nadymavyho - mrkvicka funguje OK. A petrzel uplne na jemno.Trik byl v tom nacpat do male porce co nejvic zivin. S tim silnym vyvarem je treba davat bacha, aby to nebylo presoleny - zacnu tedy s minimalnim mnozstvim soli, protoze to bude redukce. A pak do toho ty nejjemnejsi polivkove nudlicky. |
Fallowa 21.4.2007 16:52Re: Re: Re: Teda Karolíno! Moc děkuju,possum!Ježíšek mi přinesl mikrovlnku, tu nejjednodušší a zatím jen rozmrazuju,nebo dopékám pizzu.Já jsem ráda,že je jednoduchá,protože je to první mikrovlnka v mém životě - takže by se mi nějaké jednoduché recepty hodily.Dík! |
possum 21.4.2007 16:12Apino, ja nevim, ponejvic je u diabetiku problem vyssi vaha. Ale v kazdem pripade, zivocisne tuky asi nejsou pro diabetika nejlepsi. Takze asi nic moc ze jmenovanych pokrmu. |
possum 21.4.2007 15:51Re: Re: Re: Dietní cibulová polévka s rajským protlakem Aha! Dik. |
possum 21.4.2007 15:49Re: Re: Karolinko, co jsem ti kdy udelala?????? :-O Hmm, Velvet proto, ze si ho muze clovek koupit ve flasce. A je jako rezany. Na to me vzali do Pegasa a od te doby, ackoliv pivo jinak zrovna nemusim, rezany muzu vzdycky. |
possum 21.4.2007 15:41Re: Re: Karolinko, co jsem ti kdy udelala?????? :-O No jo, me ale nejde ani tak o ten vajecnak, jako to ostatni s nim! A vajecnak jsem taky kdysi delavala. A ty vejce??? Pokud vim, tady se nic nedeje, a vajec se nebojime. Rekla bych, ze ve vajecnaku zabije alkohol vsechno skodne, nee??? |
Apino 21.4.2007 9:15Re: máte někdo nápad na kalorické jídlo pro diabetika? Já nevím, můžou diabetici třeba chleba s dobrým sádlem se škvarkama? A vůbec, vepřové, bůček, tlačenka a další takové věci? |
jiný Honza 20.4.2007 22:45Re: Karolinko, co jsem ti kdy udelala?????? :-O se přiznám, že z tohohle bych si dal akorát ten rohlík a Velvet - sqělé pivo. |
Hanča 20.4.2007 21:09Karolíno, ty Tvoje recepty jsou senzační, mají šmrnc. Nedávno jsem dělala lososa s omáčkou z krabích tyčinek a hlásím, že nám šmakoval. A tak tento víkend půjdu na kuře s nádivkou. Jo a nad variantami zdobení bramborových placek polykám naprázdno. Jedna lepší než druhá! U nás bodují palačinky hodně tenoučké, marmeládou mazané, čokoládou přelité a šlehačkou zdobené. Servírují se nikoliv smotané, ale jen nadvakrát přeložené, to aby čokoláda polila větší plochu. Je to sice jídlo silně kalorické, ale strašlivě dobré. |
dalmatin 20.4.2007 17:48Re: ano, ještě Ano, potvrzuji |
zana 20.4.2007 17:45Re: Re: Re: Re: já už jsem měla být v práci Děkuju. Je opravdu moc podobný konvalince, kterou miluju. Taky voní, že jsem tak smělá?? |
zana 20.4.2007 17:43Re: Karolinko, co jsem ti kdy udelala?????? :-O Possum, vaječňák jsem občas dělám doma z vajíček a čehokoliv, nejčastěji z rumu, ale naposled z tříhvězdičkové Metaxy, kterou nikdo nepijeme. Prej jsem barbar, ale zato jsem zjistila, že je to asi nejlepší výchozí surovina. Ovšem trochu luxusní. Nebo máš pocit, že jen tak z vajec je to moc riskantní? |
zana 20.4.2007 17:37ano, ještě musím připsat, že ti, Karolíno, opravdu moc blahopřeju k tomu, jak jsi se báječně vyzdravěla. A je to taky doklad toho, jak funguje palcodržna. |