3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Čím přispívá firma Bratří Zátkové k osvobození moderní hospodyně? (5. část)

Zátkova bramborová mouka je jemně raffinovaná, čistá moučka škrobová, jež se znamenitě hodí k zahušťování jemných omáček a krémů. Mouka bramborová nemá totiž význačné chuti jako obyčejná mouka pšeničná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubu 25.9.2009 9:14

Re: hezký den

Tak tenle povidloň právě až tak sladký nebyl. Odpalované těsto sladké není, šlehačka byla oslazená opravdu jenom maličko, a tak všechnu sladkost obstarala povidla. A ta skořice....;-P

zana 25.9.2009 9:13

Re: hezký den

Z povidloně jsem úplně šílela na Kvildě. Tam tu šlehačku míchali s jogurtem a to teda bylo něco. Nevím, možná by mi samotná šlehačka taky chutnala, ale takhle, jak to bylo nakyslýR^8-oR^!!

Alča 25.9.2009 8:53

Re: hezký den

Tak hlásím, že povidloň jsem ochutnala v jedné ostravské cukrárně (naivně se domnívaje, že nebude tak moc sladký). Byl sladký a nic moc, teď vím, proč. Chyběla tam ta SKOŘICE...;-D

Bubu 25.9.2009 8:40

Re: hezký den

Musím odporovat, Vave je těžce rafinovaná. ;-D Ale taky neslintám, neboť zrovna koušu chleba s máslem a se šunkou a zapíjím to jasmíňákem.:-P Hrušek tu mám koš, jenže já hrušky nerada. Slíbila jsem je kamarádce, se sadem jsme získali i ořech a hrušku. Takže než skončí hrušky v sudu, podělíme hruškomilné kamarády a sousedy. Ten koš jsem skoro nemohla unést a strom to ani nepoznal.

Xerxová, děkuji za rady, dám vědět, jak jsme si Plakánek užili.

Jo a musím to někomu říct, doma mě nechápou. Ještě dnes mám na jazyku tu chuť. V závodce nám včera upekly Povidloň. Znáte to? Mana nebeská. Labužníkův orgasmus. A přitom kombinace vskutku jednoduchá. Ale rafinovaná jako Vave. Povidloň je placka z odpalovaného těsta natřená povidly, na tom mírně oslazená šlehačka, další placka z odpalovaného těsta, troška šlehačky nahoře a celé je to posypáno skořicí. Neuvěřitelně lahodné. Povidla se skořicí zjemněná šlehačkou. Odpalované těstou svou jemnou texturou a inertností tuto kompozici neruší. Aaaach. 

zana 25.9.2009 8:19

Re: hezký den

Hmmm ... já mám nachystanou akorát hrušku , aspoň že tak;-P.

Jo, Vave jemně rafinovaná;-DR^

RenataE 25.9.2009 8:11

Re: hezký den

Máš recht, já jsem si pro jistotu v noci upekla tchýní buchtu, takže se taky jenom kochám tou češtinou.

YGA 25.9.2009 7:51

Milá Vave,

nejenom Zátkova bramborová moučka, ale i ty jsi jemně raffinovaná - už mi škrundá v žaludku (opět jsem vyrazila bez snídaně a musím vydržet do oběda).

Zátkových vločků ovesných lze v kuchyni všestranně použíti - toť poézie všedního dne, ani Vrchlický by to lépe nenapsal.;-D

Rpuť 25.9.2009 6:59

Ježíš já mám hlad...

Tohle by fakt měl člověk číst až po snídani!:-D

Xerxová 25.9.2009 6:24

hezký den

Hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům :-), těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej VV Lindušce, oslavenkyni- posílám jemné podrbání za ouškama

Ranní vaření mi nevadí ;-), protože mám v ruce štrůdl se zahrádkovými jablíčky ;-P