Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Čím přispívá firma Bratří Zátkové k osvobození moderní hospodyně? (5. část)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bubu 25.9.2009 9:14Re: hezký den Tak tenle povidloň právě až tak sladký nebyl. Odpalované těsto sladké není, šlehačka byla oslazená opravdu jenom maličko, a tak všechnu sladkost obstarala povidla. A ta skořice.... |
zana 25.9.2009 9:13Re: hezký den Z povidloně jsem úplně šílela na Kvildě. Tam tu šlehačku míchali s jogurtem a to teda bylo něco. Nevím, možná by mi samotná šlehačka taky chutnala, ale takhle, jak to bylo nakyslý |
Alča 25.9.2009 8:53Re: hezký den Tak hlásím, že povidloň jsem ochutnala v jedné ostravské cukrárně (naivně se domnívaje, že nebude tak moc sladký). Byl sladký a nic moc, teď vím, proč. Chyběla tam ta SKOŘICE... |
Bubu 25.9.2009 8:40Re: hezký den Musím odporovat, Vave je těžce rafinovaná. Ale taky neslintám, neboť zrovna koušu chleba s máslem a se šunkou a zapíjím to jasmíňákem. Hrušek tu mám koš, jenže já hrušky nerada. Slíbila jsem je kamarádce, se sadem jsme získali i ořech a hrušku. Takže než skončí hrušky v sudu, podělíme hruškomilné kamarády a sousedy. Ten koš jsem skoro nemohla unést a strom to ani nepoznal. Xerxová, děkuji za rady, dám vědět, jak jsme si Plakánek užili. Jo a musím to někomu říct, doma mě nechápou. Ještě dnes mám na jazyku tu chuť. V závodce nám včera upekly Povidloň. Znáte to? Mana nebeská. Labužníkův orgasmus. A přitom kombinace vskutku jednoduchá. Ale rafinovaná jako Vave. Povidloň je placka z odpalovaného těsta natřená povidly, na tom mírně oslazená šlehačka, další placka z odpalovaného těsta, troška šlehačky nahoře a celé je to posypáno skořicí. Neuvěřitelně lahodné. Povidla se skořicí zjemněná šlehačkou. Odpalované těstou svou jemnou texturou a inertností tuto kompozici neruší. Aaaach. |
zana 25.9.2009 8:19Re: hezký den Hmmm ... já mám nachystanou akorát hrušku , aspoň že tak. Jo, Vave jemně rafinovaná |
RenataE 25.9.2009 8:11Re: hezký den Máš recht, já jsem si pro jistotu v noci upekla tchýní buchtu, takže se taky jenom kochám tou češtinou. |
YGA 25.9.2009 7:51Milá Vave, nejenom Zátkova bramborová moučka, ale i ty jsi jemně raffinovaná - už mi škrundá v žaludku (opět jsem vyrazila bez snídaně a musím vydržet do oběda). Zátkových vločků ovesných lze v kuchyni všestranně použíti - toť poézie všedního dne, ani Vrchlický by to lépe nenapsal. |
Rpuť 25.9.2009 6:59Ježíš já mám hlad... Tohle by fakt měl člověk číst až po snídani! |
Xerxová 25.9.2009 6:24hezký den Hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům , těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej Lindušce, oslavenkyni- posílám jemné podrbání za ouškama Ranní vaření mi nevadí , protože mám v ruce štrůdl se zahrádkovými jablíčky |