Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MaRi 28.11.2008 14:25Re: recept + dárečky u jelenů budou bobky určitě (AuAuAu, do hlavy ne!) |
Ejška 28.11.2008 14:06Re: recept + dárečky Zdeni, a budou i bobky že bych nakonec taky jela |
Zdena b.p. 28.11.2008 13:55Re: vaúúú! hlad!! I já na tebe Vavís moc myslím, jen jsem ti to ještě neprozradila. |
Zdena b.p. 28.11.2008 13:25Achjo Vavíííís, co mi to děláš!!!! Od těch medajlí za chrabrost mám depku jako hrom a ty si tu vybalíš NEDIETNÍ recepty. No, ještě že o víkendu polezu po oknech doma i ve sboru. Tak ty kalórie, které jsem do sebe nandala i čtením, snad zase někde zapomenu. Ale vypadá to velice mňamózně!!! |
Heduš 28.11.2008 13:24Re: dotaz na Karolínu, tedy OT Díky moc za reakci oběma! Já jsem hrozně nezodpovědná, a tak jsem ztratila Karolíninu vizitku a jelikož jsem změnila telefonní číslo, a její jsem měla v telefonu a ne na simce, tak nemám ani telefon, ale teď jsem na seznamu vyšpionila na Karolínu mail, tak jí napíšu a domluvím se s ní.... |
LA 28.11.2008 13:19Re: ty jo, to bych si dala!!! Dle počasí. |
zana 28.11.2008 13:16Re: Kuřátko ... a když umřely, přišly rovnou do nebe |
LENKA S 28.11.2008 13:11Re: VAVE, MÁM JEN DOTAZ. JÁ TO MÁM Z ROKU 1988 A JE TO PŘESNĚ . KOHO BY NAPADLO JÍST KOš´TÁLY A LISTY ŘEDKVIČEK A JEŠTĚ DALŠÍ PODIVNOSTI, ŽE? NO, TEZDY TO PATRNĚ JINAK NEŠLO, ALE NYNÍ JE VŠEHOM DOST A PO CELÝ ROK, TAKŽE UŽ SUROVIN JE DOSTATEK. ALE PRO TOHO, KDO MÁ DO KAPSY HLUBOKO, TO JSOU NÁPADY DOBRÉ. |
EvaŽ 28.11.2008 13:04Re: ty jo, to bych si dala!!! Jak jsi přišla na to číslo |
LENKA S 28.11.2008 13:04ZANO A FALOWO, KAROLÍNA HLÁSILA, ŽE PŘIJDE NA PRAŽENÍ A SNAD I NA VENČENÍ, ALE SNAD JEN DO HOSPODY. JINAK FALLLOWO, NIC NEVYHAZUJ A KONTAKTUJ PŘES HADOPASI KAROLÍNU. JEJÍ KOMBÍK POJME FŮRY VĚCÍ A TĚCH POTŘEBNÝCH JE STÁLE VÍC A VÍC. PROTO ZATÍM NIC NEVYHAZUJ. |
LA 28.11.2008 12:51Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé! Když vyměním sýr na strouhání za plátkový, tak to bude ještě jednoduší a více se toho dostane do brambor. |
LENKA S 28.11.2008 12:50Re: recept + dárečky, TAKY OT ZDENI, TY JEDEŠ JEN S BONY, NEBO VÁS JEDE VÍCE? DÁREČKY SICE NEMÁM, ALE ZATO JSEM PRO VEŠKERÉ PŘIHLÁŠENÉ ZVÍŘETNÍKY UDĚLALA SKROMŇOUČKÉ JMENOVKY NA MIKULÁŠSKÉ VENČENÍ I PAK DO HOSPODY, ABYCHOM SE LÉPE POZNALI I S NOVÝMI PŘÍCHOZÍMI ANEMUSELI SE TRAPNĚ DOPTÁVAT. JINAK UŽ JSEM NÍŽE PSALA,MŽE TU ČÍNSKOU KUCHAŘKU MÁM. BYLY TOHO 3 LEPORELOVÉ SEŠITKY. JEDEN MÁM U NAŠÍ VĚRČI,, OSTATNÍ JSOU DOMA.TO KUŘE JE VÁŽNĚ PARÁDA A CHUŤ SLADKOKYSELÁ NENÍ. TA KYSELOST SE VYTRATÍ. OCET JE JEN KVŮLI OBARVENÍ. |
Hanča 28.11.2008 12:48Milá Vave, receptíky jsou lákavé! Na tento víkend už mám stravovací fahrplan připravený, ale příště určitě vyzkouším. Jen mám dilema, kterým z plněných kuřátek začít, obě se tváří velmi mňamózně. - U posledního odstavce jsem si připomněla recept na zapečené brambory, které mě nadchly svou jednoduchostí co se týče surovin i přípravy a ve finále vynikající chutí. Tak ho sem mrsknu. Jedná se o ZAPEČENÉ BRAMBORY S RAJČATY A SÝREM. Potřebujeme brambory, rajčata, sýr na strouhání, čerstvé usekané bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, oregáno), olivový olej a tuk na vymazání zapékací misky. Já jsem přidala pro vylepšení ještě klobásku, ale ta není nutná. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme tukem a poklademe oloupanými, na plátky pokrájenými syrovými bramborami. Osolím, opepříme, posypeme bylinkami (dala jsem co dům dal - čerstvou bazalku a sušené oregáno), kdo chce přidat klobásku, pohodí na brambory ještě pár klobáskových koleček. Na takto připravené brambory poklademe na kolečka pokrájená rajčata, pěkně hustě, žádné rozestupy netrpíme. Rajčata rovněž osolíme, opepříme, zasypeme bylinkami a hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vrstvení pokračujeme (nejméně) ještě jednou tak, aby nahoře byla rajčata se sýrem. Pokapeme lehoučce olivovým olejem, přikryjeme alobalem nebo poklicí (Moraváci mohou použít i skřídlo) a pečeme ve vyhřáté troubě cca 35-45 min., do změknutí brambor. Poté sejmeme poklici (alobal i skřídlo), dopečeme dozlatova a olizujíce se až za ušima konzumujeme. |
LENKA S 28.11.2008 12:42Re: dotaz na Karolínu, tedy OT HEDUŠ,POŠLI KAROLÍNĚ MAIL . BEROU VŠECHNO. JEN TY PŘINY NĚJAK SVAŽ DO BALÍKU, ABY NEZABÍRALY TOLIK MÍSTA VE SKADU. A KAROLÍNA BERE I VĚCI POŠKOZENÉ, TŘEBA I DĚRAVÉ. TY DĚRAVÉ ROZŘEŽOU NA PROUŽKY A JEJICH POSTIŽENÍ Z TOHO TKAJÍ KOBEREČKY. TAKY BERE PLETACÍ VLNU, SKLENIČKY, HRNCE A STARŠÍ, ALE NEDĚRAVÉ NÁDOBÍ A TŘEBY I HLINÍKOVÉ PŘÍBORY. ZAPOMNĚLA JSEM JÍ MINULE DÁT TAKOVÉ TY KRABIČKOVÉ VAŘIČKY NA SUCHÝ LÍH, TAKŽE JE I S TÍM LIHEM VEZU NA MIKULÁŠSKÉ VENČENÍ. VŠEM TĚM, S NIMIŽ SE NEUVÍDÍM NA VENČENÍ, PŘEJU ASPOŇ TAKHLE KRÁSNÝ, KLIDNÝ A POHODOVÝ ADVENT. |
RenataE 28.11.2008 11:24Re: dotaz na Karolínu, tedy OT Heduš, Karolína bere v podstatě cokoliv. Já ty lepší kousky nosím do bazaru Sue Ryder v Koulově ulici, ale mají i další pobočky. Tam berou jen pěkné věci, nepoškozené. Mám od nich půlku šatníku |
Vave 28.11.2008 11:16O.T. - HALÓ! VELKÁ KOČKO! Milá Velká kočko, už dlouho se mi vracejí všechny odeslané maily jako nedoručitelné. Ale dnes jsem Ti posílala něco opravdu moc důležitého, prosím Tě, zkus mi napsat Ty, musíme to spojení nějak "prošťouchnout" |
štětinka 28.11.2008 11:10Re: ty jo, to bych si dala!!! no, k vychrtlosti mám daleko, tak mě modelky netrápí |
Vave 28.11.2008 11:09Re: ty jo, to bych si dala!!! Milá MaRi, to mi lichotíš, na čaje jsou tu jiní! Já ráda bylinky, a to prý čaje nejsou! A mimo to, u Dede je Povídání o koření a ještě Malý slovníček do kuchyně, takže JÁ už mám splněno na 137,53 %! |
Bubu 28.11.2008 10:49Re: ty jo, to bych si dala!!! Tak o koření. To se těším! |
LA 28.11.2008 10:48Re: recept + dárečky Kdyby jen psů. |
Vave 28.11.2008 10:39Re: No Vavís Milá YGO, není to klasicky sladkokyselé, je to moc dobré! Ten ocet vlastně úplně odpaříš, jen po něm zčervená kuře, je to neuvěřitelné, dokud to sama nevyzkoušíš. |
EvaŽ 28.11.2008 10:37Re: To čínské kuře Ono je to každé chuťově jiné. Bambus je oprevdu "jen" nastavení. Pór dodá jednu chuť, květák a hrášek jinou chuť. Jinak je dobré kuřecí nudličky buď obalit v bramborovém nebo kukuřičném škrobu (Solamyl, Maizena), Případně dát trochu škrobu do sojovky na "zahuštění" omáčky. Koření dávám o trochu více, jsme hu/by plechové. Jinak v originálních receptech (tedy spíš malajské případně indické kuchyně a číny "jižní") jsou i pro nás nepoživatelná množství (třeba na 4 porce 1,5 lžičky chilli). V téhle kuchařce jsou recepty upravené pro Evropana. |
Vave 28.11.2008 10:32Re: jinak podotýkám Milá Heduš, kuře se zelím je u nás snadná a rychlá klasika. Budeš překvapena, jak jinak kuře chutná - chce to jen polévat občas při pečení štávou, a je to mňam! |
MaRi 28.11.2008 10:31Re: ty jo, to bych si dala!!! seriál o koření? To zní zajímavě! O recepisech dnešních ani nemluvě, jest to veliká inspirace (neboli vdechnutí). A smím se zeptat , zda by nebylo možné spáchat i seriálech na téma čaje? Nabylať jsem dojmu, že autorka dnešního článku jest odbornicí i v tomto thematu. |
Vave 28.11.2008 10:30Re: recept + dárečky Zdeni, ten recept vypadá tuze jedle! A co se týče játroví, bacha na to, aby sis na venčení nedovedla nejvíc psů z nás všech! |
Vave 28.11.2008 10:28Re: To je správná inspirace Děkuju, milá Bubu! Zrovínka Ty patříš mezi vyhlášené "mlsné huby", před kterýma mám trému! |
EvaŽ 28.11.2008 10:27Re: ty jo, to bych si dala!!! Se nenechte zblb/nout a jezte nezdravě. Stejně se názory na to, co je a není zdravé mění tak po 10 letech. Někdy i častěji. Třeba změny názoru na vajíčka už jsem zažila mnohé, nejméně tak 5-6. Teď se například začalo psát (v odborných časopisech) že velká obezita i vychrtlost jsou stejně nezdravé. Takže kašlete na modelky. Jsou na tom chudinky špatně |
Vave 28.11.2008 10:26Re: ty jo, to bych si dala!!! U Dede je i seriál o koření, tak dočkej času, milá Štětinko, i sambal bude! |
Vave 28.11.2008 10:25Re: vaúúú! hlad!! Děkuju za tip, milá Zano, a děkuju tak vůbec! |
Vave 28.11.2008 10:24Re: To čínské kuře Díky, milá LA! |