Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Bábovka stokrát jinak
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
possum 19.1.2007 15:36skromnej dotaz, 6 pudinkovych prasku je????????? Nevi nekdo, kolik gramu ma jeden??? Tady ten klasicky na vareni se prodava ve velke skatuli. Dekuju. |
![]() |
kocourová 19.1.2007 14:07Re: kocourová, děkuji Lenko, přehlídla jsem, ale už tisknu |
![]() |
terra 19.1.2007 13:29Re: a taky maková bábovka Jo, tak tomuhle u nás přezdíváme "makovec" a dělá se placatý do velkého pekáče. Krájí se na kostky a pokud se koncem týdne náhodou sejdeme všichni pod jednou střechou, vyrábí se nikoliv na počet porcí, ale na metry čtvereční. |
![]() |
Ejška 19.1.2007 12:40Re: Re: JÁ MÁM HLAD!!!!!! já taky |
![]() |
Ejška 19.1.2007 12:35a taky maková bábovka je dobroučká, díky Zuzko za recepty bábovkové, už jsem si je přepsala do svého bábovkáče, peču bábovku každý týden |
![]() |
Bláža 19.1.2007 12:34Tvarohová bábovka 250 g měkkého tvarohu (polotučný), 250 g Hery, 250 g pískového cukru, 250 g polohrubé mouky, 5 vajec, 1 vanilk.cukr, 1 kypřící prášek, rozinky, ořechy Máslo s cukrem utřít do pěny, přidat tvaroh, žloudky, pak mouku s přísadami a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků (a rozinky a ořechy (nemusí být). Pečeme asi třičtvrtě hodiny. Mňam! |
![]() |
Dede 19.1.2007 12:23Re: JÁ MÁM HLAD!!!!!! Bedo, já jsem měla zdejší rybí konzervu -- makrelu v tomatě. Lidi, to bylo fantasticky dobrý a úplně nepodobný tomu, co se prodává u nás! Kus ryby se skutečnou hustou tomatovou omáčkou. Úplně jsem tomu propadla... |
![]() |
terra 19.1.2007 12:20Vzhůru na bílky! Díky za inspiraci, zvlášť mě nadchly ty dvě bílkové. Jedenác bílků! Páni... U nás zbývají o vánocích jako asi všude - 6 jich zmizí v ořechových obloučcích, 6 v kokoskách, ale co s tím zbytkem? Zrovna letos jsem měl nějaké nepatřičné poznámky o tom, že biskupský chlebíček bych si tedy odpustil. A bílky zbývají dál. Pokusím se odčinit své vánoční žbrblání na biskupský chlebíček, recepty vytisknu a po rodině rozšířím. |
![]() |
Ejška 19.1.2007 12:20Re: Re: Re: Už dlouho sháním též mám tvarohovou bábovku: 25 dkg tvarohu+20 dkg másla+4žloutky+8 pol.lžic pískového cukru se tře do pěny a přidá se: 10 pol.lžic polohrubé mouky+5 pol.lžic mléka+5 dkg rozinek+3 dkg mandlí (nebo kokos, ořechy)+1 pr.do peč.+sníh ze 4 bílků, peče se ve vymazané a vysypané formě strouhankou cca 45 minut při 180 st.C |
![]() |
terra 19.1.2007 12:17Re: A děláte někdo kynutou bábovku? Ano, já se hlásím - tedy já ne, ale bratr vyženil recept spolu se švagrovou |
![]() |
LENKA S. 19.1.2007 12:14kocourová, KDYŽ NESNESEŠ V TĚSTĚ OLEJ, ZKUS TU OD MAMINKY ALEŠE CIBULKY. TAM TUK NEPŘIJDE ŽÁDNÝ. POHLEDEJ NÍŽE |
![]() |
Kaa 19.1.2007 12:11Re: Re: Už dlouho sháním Díky, vyzkouším, hned jak se dostanu k vaření. |
![]() |
LENKA S. 19.1.2007 12:11KAAA, TADY JE JEDEN:
TVAROHOVÁ (výborná,ale dražší 300g krastal.neb krupic. cukru,250g tuku( Hera aj.),250g nízkotuč.t tvarohu,3 žloutky ,citrón.kůra( půl lž.), vanilin.cukr,100 ml mléka, 1 lž rumu,100g rozinek,300g polohrubé mouky,kypřící prášek do pečiva. Postup:Třeme tvaroh, žl, rum, tuk a cukr do pěny.Pak vmícháme mouku s pp. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaz. a vysyp. fmy.Pečeme pomalu ve vyhř. troubě při 150°C asi 50-60 minut . |
![]() |
Beda 19.1.2007 11:05JÁ MÁM HLAD!!!!!! |
![]() |
tatanka 19.1.2007 11:02Re: Už dlouho sháním nejjednodušší tvarohová bábovka - vše 250 g /kostka/ utřít Heru s cukrem a 4 vejci do pěny, přidat tvaroh, polohrubou mouku s prdopečem, lx vanilinový cukr, hrst rozinek - mohou být v rumu mášené, nebo lze i kokos, kandované ovoce nebo nic.Do vymazané vysypané formy a pést na cca 180 . |
![]() |
Kaa 19.1.2007 10:46Už dlouho sháním recept na tvarohovou bábovku, jakou kdysi před lety prodávali poblíž. Pak prodávat přestali, asi vyšla moc draho. Prosím, Zvířetníci, nemáte s její výrobou někdo nějaké zkušenosti? |
![]() |
Beda 19.1.2007 10:45Re: TEDY,ZUZKO,TO JE PŘÍMO NÁDHERA!!!! LENKO, PRAKTICKY STEJNOU DĚLÁM TAKY A JE TO FAKT SUPER - ŽÁDNÝ VÁŽENÍ, NIC, VŠE SE JEN ZAMÍCHÁ V JEDNÉ MÍSE A RYCHLE JE HOTOVO.... A MŮŽU POTVRDIT, ŽE ZŮSTÁVÁ VLÁČNÁ - MY ZAS TAK RYCHLÍ JEDLÍCI NEJSME |
![]() |
kocourová 19.1.2007 10:40Jen jsme se chtěla zeptat - je možné místo oleje použít máslo nebo jiný tuk? A např. u bábovky s kefírem - fakt 2 deci oleje? To se mi zdá strašně moc! Nejsem zkušený pekař, pekla jsem párkrát v životě, tak mě ty míry celkem překvapují:-) |
![]() |
YGA 19.1.2007 10:31A děláte někdo kynutou bábovku? Totiž, moje maminka ani jinou nedělá - klasické kynuté tukové těsto se nechá vykynout, rozválí se na placku, plní se buď makovou nádivkou (klasika klasikovatá, ale u nás nejméně oblíbená), nebo ořechovou nádivkou - jako do koláčů (to je nejčastější) nebo kakaovou (a tu mám nejraši). Placka se smotá do nohavice a vloží do formy (vymaštěné a vysypané strouhankou). Po upečení se pěkně vyklopí a lehce pocukruje - kůrka je krásně hnědočervená a chřupavá, vevnitř je vláčná a hlavně je to mňam mňam. Jojojo - babúfka od mamky, to je něco. Taky, když ví, že tam mám přijet, tak zrovna peče tři, aby nám jednu mohla dát jako výslužku. |
![]() |
Kačer 19.1.2007 10:30Já jsem vostuda! Bábovku jsem nikdy nepekla, protože bych ji musela sníst celou sama. Ale z těch receptů je těžký si nevybrat...tak já to zkusím. A poreferuji |
![]() |
zana 19.1.2007 10:25Re: bábovka na pekáči Hele, to mi nikdy nedocvaklo, já jsem děvče jednoduchý A já dělám nejraději z brambor, už jsem ji sem kdysi psala. Ale tady z těch bych docela něco zkusila. |
![]() |
LENKA S. 19.1.2007 10:12A JEŠTĚ JEDNU JEDNODUCHOU A RYCHLOU PŘIDÁM.KDO MÁ MOU KUCHAŘKU, TZEN ZNÁ A VÍ. RYCHLÁ OD MAMINKY ALEŠE CIBULKY -zvířetníci Je to pro buchtařky a buchtaře, kteří nesnášejí olej v těstech. 500 ml polohrubé mouky, 150 ml krystalového cukru, 4 celá vejce(STAČÍ I 2), 1 celá šlehačka(250ml), 1 sáček vanilkového cukru a 1 sáček prášku do pečiva. Postup:Vše smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Po přidání kakaa můžeme udělat bábovku celou hnědou, nebo mramorovou. Můžeme přidat sekané oříšky, mandle, hrozinky, kokos, kandované ovoce. zkusila jsem i nasekat sušené ovoce(meruňky neb barevné kostičky ananasu a papáju) Chuti a fantazii se meze nekladou. Příprava je opravdu rychlá, za 5 minut máte bábovku v předem vyhřáté troubě. |
![]() |
LENKA S. 19.1.2007 10:04Re: bábovka na pekáči JINDRO, ZKUS VYMAZÁVAT(SPÍŠE VYTÍRAT) TU FORMU OLEJEM(SLUNEČNICOVÝM NEB DOBRÝM A NESMRADLAVÝM).JDE TO RYCHLE A PARÁDNĚ. ZA CHVÍLI HOTOVO. |
![]() |
LENKA S. 19.1.2007 10:02FALLOWA, TO JE RYCHLOVKA JEŠTĚ Z DOBY, KDY JSEM UČILA A NEBYL NA NIC ČAS. TENHLE RECEPT JÁ POUŽÍVÁM NA JAKÝKOLIV)TŘEBA I BORŮVKOVÝ )KOLÁČ NEBO BUBLANINU. JEN TO OVOCE OBMĚNÍM. A SVEDE TOHLE UPÉCT I MŮJ JIŘÍ SÁM, KDYŽ JÁ PÉCT ODMÍTNU. ON TO ALE NALIJE DO HLUBOKÉHO PLECHU A UDĚLÁ Z TOHO TMAVOU BUCHTU S VELKOU DÁVKOU KAKAA.(TAK ASI 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE KAKAOVÉHO PRÁŠKU) |
![]() |
Dede 19.1.2007 9:55Re: bábovka na pekáči Xerxová mluvíš mi z duše...:))) I u nás jsou bábovky placaté |
![]() |
Xerxová 19.1.2007 9:55Re: ? Hezky jsme se sešly - 9:54 |
![]() |
Xerxová 19.1.2007 9:54Re: ? Myslím, že to nahradilo 1/2 - ale nevím to jistě |
![]() |
Dede 19.1.2007 9:54? Ten prevít nepřečetl 1/2 tedy půlku... |
![]() |
zdenka111 19.1.2007 9:40Úžasné, těch druhů a chutí, jen si vybrat !!! Vaše nabídka jedné bábovky chutnější než druhé mne silně zaskočila, hned jak přijdu domů zkusím nějakou z nich upéci. Občas upeču klasickou "olejovou mramorovanou", tu si dají všichni tři mí chlapi i Lesan, tak uvidím, jak uspěji s jinou variantou. Děkuji za inspiraci |
![]() |
Magda 19.1.2007 9:29? Jen nevím, co zanmenají ty ? místo množství u některých receptů. Znak, který program neumí zobrazit? |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=AIyl-r4Mju9rE9s&p=ODVbPnCK%7cg2Y5Glm5r8%7cuuPr5Ewm3r%7cJV_NcNKgmPs82WYShN%7cum1gAUny3%7cNDzuQgJTmd&x=yt5JnS)