Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Adventní mlsotník
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Zuzka 30.11.2007 22:07Re: Zuzko, vhodna prilezitost To mě těší, Hani. A jak se to dobře mrazí, tak rychle se to z mrazáku ztrácí. |
zana 30.11.2007 22:06Re: ZANO, TO JE JEDNODUCHÉ. JEN PRO ILUSTRACI: CHODÍM NA FRANCOUZŠTINU (NE ŽE BY TO MĚLO VÝZNAMNÉ NÁSLEDKY). mINULÝ TÝDEN JSME MĚLI MEZI SEBOU O ČEMSI HOVOŘIT A POTÉ SE MĚ LEKTORKA ZEPTALA, CO ŽE ŘÍKALA KOLEGYNĚ, S KTEROU JSEM SE BAVILA. v MÉ LEBCE V TU CHVÍLI VZNIKLA ČERNÁ DÍRA, CHVÍLI JSEM PŘED SEBE TUPĚ HLEDĚLA A POSLÉZE JSEM SE ZOUFALE OBRÁTILA NA TU PANÍ, CO VEDLE NÍ UŽ ČTYŘI ROKY SEDÁVÁM: "PROSÍM TĚ, JAK SE JMENUJEŠ?" TAKŽE JSEM PROSTA VŠECH ILUZÍ |
P i t r ý s e k 30.11.2007 21:55Re: Ježiš lidi, to je žrádlo ! JupííííMůj člověk |
LENKA S 30.11.2007 21:49ZANO, TO JE JEDNODUCHÉ. MÁM V PC ZALOŽENÝ DOKUMENT, KTERÝ SE NAZÝVÁ PŘÍMO RECEPTY PRO ÚB( ÚPLNÝ BLBY) A LENOCHY. JAKMILE SE NĚKDE COKOLI PŘÍHODNĚ JEDLÉHO VYSKYTNE, UŽ TO TAM JEDNODUŠE ZKOPÍRUJU. ZKUS TO, JE TO PARÁDA. PAK HLEDAT ANI PAMATOVAT NEMUSÍŠ. MÉ ŘEŠETO SE NENAMÁHÁ... |
LENKA S 30.11.2007 21:45POSSUM, MŮŽEŠ MI PROSÍM PÍSNOUT EMÍLEK? VÍM, ŽE MÁŠ NOVOU MAILOVOU ADRESU, ALE NEZAZNAMENALA JSEM SI JI A NYNÍ NAJÍT V TOLIKA DISKUSÍCH NEMŮŽU.. DÍKY PŘEDOZADEM A ZE VŠECH STRAN. |
aida 30.11.2007 21:41Re: TO VELMI DOBŘE VÍM. No, tak zas já jsem ráda, když rodince chutná. Holt to když tak upeču znovu. |
LENKA S 30.11.2007 21:41A JEŠTĚ PRO POSSUM OD JUDITH SEABEL ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLE ( Judith Saebel) 250g hořké čokolády nalámané na kousky, 1 1/2 pol.lžíc instatního kávového prášku, 3 pol.lž. horké vody, 125g másla nakrájeného na malé kousky, 3pol.lž. końaku,, asi tak šálek prosátého cukru moučka. . Postup:Čokoládu,, horkou vodu a kávu dáme do ohnivzdorné mísy. Za stálého míchání (ne vařečkou ale kovovou lžící nebo metlou!) ji opatrně rozpustíme ve vodní lázni Rozpuštěnou směs odstavíme z ohně a postupně do ní zašleháme změklé máslo. Nakonec přidáme koňak.. Pokryjeme mísu mikrotenem, dáme ztuhnout do lednicky, ale jenom tak, aby se ze směsi daly dvěma lžičkami vykrajovat kuličky o velikosti vlašského ořechu které se obalují v prosátém kakaovém prášku., dávají se do papírových košíčků a uschovávají se v chladu až do podávání. |
LENKA S 30.11.2007 21:28ZANO, TOHLE SI MUSÍ ZAPAMATOVAT I TEN NEJVĚTŠÍ TROUBA. MÁM PAMĚŤ DĚRAVOU, ALE TOHLE SI PAMATUJU DOBŘE. JE TO LEVNÉ A VARIACÍ JE STRAŠNÁ SPOUSTA.VYZKOUŠELA JSEM TO I S PLNĚNÝMU POCHOUTKAMI. . ZKRÁTKA HODNĚ MUZIKY ZA PÁR KAČEK . JDE TO TAK RYCHLE, JAKO SE TO PAK DOSLOVA SEŽE.E |
LENKA S 30.11.2007 21:22TO VELMI DOBŘE VÍM. PÉKÁVÁM POCHOUTKY HODNĚ ČASTO, ALE MUSÍM MLSALY BUĎ ZAHÁNĚT VÁLEČKEM NEBO POCHOUTKY SKRÝT NA TAJNÉ MÍSTO. BOHUŽEL ALE TAJNÁ MÍSTA JSOU JIŽ ODTAJNĚNA A POCHOUTKY SE VYPAŘUJÍ VŽDY. NENÍ NAD DOBRÉ A JEDNODUCHÉ RECEPTY. |
zana 30.11.2007 21:21Re: POSSUM, ZDRAVÍM KE KLOKANŮM A PŘIDÁM NĚCO PRO LENOCHY LENKO, TO JE DOBRÝ. SE HLÁSÍM JAKO LENOCH. AKORÁT TO NESMÍM ZAPOMENOUT - NEMÁM DOMA TISKÁRNU... |
LENKA S 30.11.2007 21:15POSSUM, ZDRAVÍM KE KLOKANŮM A PŘIDÁM NĚCO PRO LENOCHY LISTOVÉ "SALÓNKY VEZMEME PLÁT LISTOVÉHO TĚSTA A ROZVÁLÍME HO HODNĚ DOTENKA. PAK RÁDÝLKEM ROZKRÁJÍME NA MENŠÍ TVARY(OBDÉLNÍKY, ČTVERCE). DO KAŽDÉHO TVARU ABALÍME PO KOSTIČCE JAKÉKOLIV ČOKOLÁDY NEBO TŘEBA PLNĚNÉ A LEVNÉ ČOKOLÁDOVÉ PCHOUTKY. KONCE SPOJÍME DO VZHLEDU SALÓNEK (ZNAJÍ SNAD VŠICHNI) A ŠUP S NIMI DO OPŘEDEHŘÁTÉ TROUBY . PŘI 200°C PEČEME NEJVYŠŠÍ POLOZE DOZLATOVA. EPOZORNENÍ, ABYSTE SE NEPTALI. SALÓNKY SE NIČÍM POTÍRAT NEMUSÍ, ALE LZE JE POTŘÍT TŘEBA JEN ROZŠLEH. BÍLKEM.BEZVA NÁPAD(NIKOLI VŠAK MŮJ. MÁM HO Z RÁDIA) A RYCHLE HOTOVO.VARIACÍ BEZPOČET |
LENKA S 30.11.2007 21:02POSSUM, ZDRAVÍM KE KLOKANŮM TADY MÁŠ NĚKOLIK NEPEČENYCH:
SLADKÝ SALÁM (babi Gr.)-výborný 200 g mc,2 vejce a 30 g kakaa třeme do pěny. Pak přidáme 40 kusů rozdrcených piškotů,1lž malinové či rybízové šťávy,50g rozsekaných ořechů a 1 lž rumu ( nebo příchuť.Postup:Vše dohromady propracujeme ve hmotu,ze které vytvarujeme asi 1,5 cm silné hady. Ty obalíme v kokosu,zavineme do alobalu a necháme v chladu několik dní proležet. Pak je nakrájíme na šikmá kolečka¨ ÚLY (babi Gr.)-výborné:200 g mletých ořechů,200g mc,1 celé vejce.Postup: Vše zpracujeme prsty do hmoty,z níž děláme menší kuličky ( průměr asi 1,5 cm) Formičku na úly VYPLÁCHNEME VE STUDNÉ VODĚ a kuličku prstem vytvarujeme do úlu. Jednotlivé hotové úly pak plníme krémem .Na spodek úlů přilepujeme piškot. Hotové úly musíme nechat oschnout,aby ztvrdly. dát i méně).Postup zpracování a výroby je stejný- viz výš. |
aida 30.11.2007 20:54Re: PRO AIDU MASARYKOVA POCHOUTKA JE OD VAVE!! Díky moc, už si to píšu! Fakt to bylo moc dobré. |
zana 30.11.2007 20:50O.T. spousta už vás to ví, ale tady soutěží Lucka s Murphym. By mohla získat nějaký bod, ne? |
LENKA S 30.11.2007 20:47PRO AIDU MASARYKOVA POCHOUTKA JE OD VAVE!! TADY JI MÁŠ:170 G CELÝCH JADER LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ,300G HLADKÉ MOUKY,100G CUKRU MOUČKY,200G MÁSLA NEB HERY, 1 ŽLOUTEK. POSTUP: JÁDRA OŘÍŠKŮ NA DVĚ HODINY NAMOČÍME DO STUDENÉ VODY, POTÉ JE OSUŠÍME VE STARÉ UTĚRCE. VŠECHNY SZROVINY DÁME NA VÁL A VŠECHNO I S OŘECHY ZAPRACUJEME DO TĚSTA. TO ROZĚLÍME PAK NA KOUSKY A VYVÁLME Z NĚJ VÁLEČKA O PRŮMĚRU ASI 1,5-2CM. TY DÁME PŘES NOC DO LEDNICE ZTUHNOUT. DRUHÝ DEN KRÁJÍME OSTR¨ÝM NOŽEM ASI 1 CM SILNÁ KOLEČKA, KTERÁ VE VYHŘÁTÉ TROUBĚ A NA PEČÍCÍM PAPÍREM VYLOŽENÉM PLECHU PŘI 160°C UPEČEME DOZLATOVA. BĚHEM PEČENÍ MŮŽEME I KOLEČKA OTOČIT A PORPÉCT I Z DRUHÉ STRANY. HORKÉ POCHOUTKY LZE OBALIT VE VANIL . CUKRU, COŽ ALE NUTNÉ NENÍ. |
zana 30.11.2007 20:44Re: Re: Re: Ježiš lidi, to je žrádlo ! Nevím proč, ale tohle slovní spojení spojení ve mně vzbouzí představu průjmu, to asi nebude ono. Mít nablízku čokoládovnu - to by mě asi zabilo |
zana 30.11.2007 20:41Re: Re: R O Z V E R N Í Č E K Zdravím polívkový kamarády. |
Xerxová 30.11.2007 20:35Re: R O Z V E R N Í Č E K Moje polovička se táže, jestli to je přímý přenos z naší kuchyně. Bohužel, polívku Betce nechává nerad, protože to je jeho oblíbená strava... |
zana 30.11.2007 20:33Re: R O Z V E R N Í Č E K JoVo, |
aida 30.11.2007 20:24Re: Tady jedno nepecene cukrovi i s vitaminem! To vypadá pěkně, sušené meruňky můžem. Jak se to tam dovnitř cpe? Namočit a nechat změknout, nakrojit? My se omezujem jen na plněné sušené švestky v čokoládě, ale ty jsou tak notoricky známé, že to sem nemá cenu psát. |
JoVo 30.11.2007 20:23R O Z V E R N Í Č E K Paní Šťastná se ptá muže: "Pepo, budeš jíst tu polívku? Jestli ne, přidám tam maso a dám ji psovi!"Dobrou noc mlsálkové a mlsotníci. |
aida 30.11.2007 20:22Nedočítala jsem zbytek, jako obvykle nestíhám, ale někde níž jsem zahlídla paní Jovovou a mám velikou prosbu - mohla byste sem prosím dát recept na to Masarykovo cukroví z loňska (bylo to od Vás, nepletu se?) - moc nám chutnalo, jenže ten recept jsem kamsi zašantročila. Díky moc předem. |
aida 30.11.2007 20:19Re: Re: Ježiš lidi, to je žrádlo ! Jo, ta je dobrá, jak bonbóny, tak tekutá někde v čokoládovně. V jedné naší místní jí říkají Montezumova pomsta. |
Zuzka 30.11.2007 20:00Lidijové zlatý! Nečetla jsem nic, anžto jsem teprve dorazila. Prchlivost cloumá mým majestátem, neboť jsem se poslední půlhodinu snažila na domácím zařízení zašroubovat čtyři kotvící šrouby. Když tam šly tři, čtvrtý ani omylem. Když jsem začala od toho neposlušného, nedostala jsem tam žádný další. Teď to odnáší chuděra klávesnice do které buším jako hluchý do vrat. Uvařím si kafe a jdu to zkusit znova. Reagovat teď nemohu, neboť mám ve slovníku samá neslušná slova. (Dáma na E55 je z nich nejslušnější!) Pokud se nevzteknu, dočtu vše. Zatím se tu mějte krásně. |
Jovová 30.11.2007 19:38Re: Re: Re: Teda Zuzko! Vadit to nemůže. Mandle jsou dobrý na všechno. |
zana 30.11.2007 19:16Re: No vave, ty si dobrá! Já to tedy vím dávno, ále jendže ééé... Jakube, už jsem tě tuhle chtěla upozornit ... teda jako z Bohnic ... jsem já. Copak to není vidět |
RenataE 30.11.2007 19:14Re: Re: Re: Re: Tééééda lidi, vy jste neuvěřitelní... Taky s oblibou posíláme v parném létě pohledy zasněžené rozhledny Tedy pokud se nad Dalmatinovem vůbec dá o parném létě mluvit |
zana 30.11.2007 19:09Re: Re: Teda Zuzko! Jovová, můžu, ale asi už bych nedonutila chlapy, aby mi je umleli. A mně se blbě melou, ánžto mám mizernej mlejnek. Za totáče vyrobenej z pravý umělý hmoty a někde asi němečtí soudruzi udělali chybu. Používám ho akorát na ty ořechy, tak to za ten rok vždycky tak nějak pustím z hlavy a vzpomenu si až před vánoci (a říkám si, ať se pánové taky zasloužej). Myslíš, že to může vadit? |
zana 30.11.2007 19:06Re: Re: Re: Tééééda lidi, vy jste neuvěřitelní... že jo, YGO - já teda piju svařák naprosto spokojeně celou zimu (teda jako nééé furt). A jeden rok ještě za hlubokýho totáče nám zbyly vánoční pohledy. Tak jsme si je posílali v létě o dovolené, páč na chalupu se nedalo telefonovat. |
Jovová 30.11.2007 19:01Re: Teda Zuzko! Zano, Ty nesmíš ořechy? |