Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
KOČKY: Kočičí nadělení
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bláža 29.8.2008 9:32Re: Re: Re: Re: Je úžasné, Xerxová, recept na nakládanou panenku by nebyl? |
Xerxová 29.8.2008 9:39Re: Re: Re: Re: Re: Je úžasné, Nic složitého - já jen potřebuji tento týden velmi rychlá (alespoň dopoledne mám práci v práci) a měkká (kvalita chrupu) a chutná (děda moc nechce jíst) jídla. A tak jsem silnější plátky panenky naložila do trošky oleje a osolila, opepřila a prosypala pravým kořením z Prováns. Polívku ( včera večer uvařenou) ohřeju, zbytky brambor z včerejška opeču na pánvičce, na druhé pánvi ožehnu zprudka panenku a během 15 minut je oběd na stole... |
Beda 29.8.2008 9:52Re: košišky a maso eeeeee, no já mám spíš opačné informace... že hovězí přemrazit, tuším minimálně 48hodin (samozřejmě, kvůli mikrobům)... a drůbeží že obsahuje spíš salmonelu a ta se snad(??) přemražením neeliminuje, tudíž povařit hm, v podstatě ale v praxi mrazím všechno (hlavně abych mohla najednou udělat povícero porciček), no a syrové taky dostanou a nikdy jim ťuk ťuk nic nebylo... no vím, asi na to trochu hřeším - tydim tydim... a z vepřového prý hrozí zase pseudocosi (teď mám fakt vokno), tak by ho neměly vůbec - a ony ho potvory mají snad nejradši, grrrrrrrr nojo, jenže když já nejsem mikrobiolog |
Bláža 29.8.2008 10:00Re: Re: košišky a maso S tím kuřecím masem mám stejné informace jako Beda a další věc je, že zase vařením se kuřecí kosti stávají jaksi hůře stravitelné a tvrdší a štěpivější, takže pozor na to při podávání např. vařených kuř.krků, apod. (Kdo někdy obíral vařené maso z kuřecích krků, ví jak jsou kosti pevné) Někdo proto doporučuje kuřecí krky nevařit, ale rozdrtit zasyrova. Pak ale zase nevím, jak se zničí ta salmonela... |
EvaŽ 29.8.2008 10:40Re: Re: košišky a maso To nejsou opačné informace. Hovězí se mrazilo hlavně kvůli tasemnici, která už v chovu skoro není. Drůbeží je z hlediska infekce největší riziko. Ve velkochovech (ale i malochovech) je salmonela a kampylobakter, obě potvory dělají infekční průjmy. Mohou být i v syrových vejcích (i slepičích). Mražením se sice úplně nezničí, ale omezí počet i životaschopnost, takže se sníží riziko onemocnění (záleží na tom, kolik jich tam je, jak dlouho a na jakou teplotu byly zmrazeni, jak dlouho a jak maso rozmrzá, jak rychle se zkrmí a jaký je imunitní stav strávníka). Vepřové bývalo rizikové, teď je snad situace v chovech příznivější. Čili shrnuto. Mražení není absolutní řešení, za 24-48 hodin se zničí jen ty nejméně odolné potvory, u ostatních se aspoň sníží jejich počet a tím riziko infekce. Teoreticky by bylo vhodné mrazit aspoň na 3 týdny. Vaření zničí naprostou většinu mikrobů. Jak jsem psala, hřeším taky a zatím, ťuky ťuk, se nic nestalo. Prostě podle zásady, že buď je to zdravé nebo dobré. Ona se situace v chovech mění a já ji zase nesleduji úplně pravidelně. Proto jsem byla zvědava na názor Lucky. |
Petra + Barry 29.8.2008 11:25Re: Re: Re: košišky a maso Vaření ničí nejen mikroby, ale i spoustu dobrých věcí (co přesně fakt netuším, minimálně nějaké ty vitamínky). Navíc jak už někdo psal, vařené kosti mají odlišnou strukturu než syrové, mohou se štípat a způsobit problém. Maso koupené v "lidském" obchodě by mělo být naprosto neškodné - prochází to hromadou kontrol.Maso ze zveráčů apod. by sice něco mít mohlo, ale řeší se to většinou tím 48-hodinovým přemražením. Znám hodně lidí co krmí syrovým a nevím o nikom komu by se z masa něco stalo. |
Rpuť 29.8.2008 5:25Jejda, ten zrzounek vypadá úplně jako náš Žofík, když se narodil! A máma kočka je taky nadmíru půvabná. Dík za příběh s dobrým koncem |
Jakub S. 29.8.2008 1:17No a pak že se nedějou krásné věci. Vy je dějete, lidičky. A můžu po Noži ve vodě jít spat s koťatama. Děkuju! |