Úterý 10. prosince 2024, svátek má Julie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)

Další mlsný vípák, tentokrát s kačenou po chorvatsku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HW

15. 11. 2015 23:22
Stejne kachna po cesku

zakminovana, se zelim a knedlikem je vyborna. Dodavam to jen proto, ze jsem pridala par exotickych napadu. Ale na kachnu/husu jak se dela doma, jsem nezapomnela. Vlastne doma ji pripravuju jen tak.

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

15. 11. 2015 18:39
kachna byla skvělá...

... je ošklivo od rána - psa by nevyhnal (i Nightík stávkuje). Kačena se zelím a knedlíkem byla dokonalá, všichni spokojení. Dítka odpoledne řádící s psiskem, až jsem se bála, kdy to skončí brekem, že je někam strčí či tlapou praští. Byl hodný ... ale zničil co mohl - jednu součást stolní hry (proč si s tím ta dítka tak hrála ?? Musel prozkoumat zuby), roztrhal svého plyšáka a polštářek, zkusíl nosit obří encyklopedii (naštěstí ji chytil dobře a až na pár otisků zubů se jí nic nestalo), prokous držadlo velmi "důležité" kouzelnické hůlky  ... no koledoval si o pár pohlavků.

Všichni odjeli a on padnul a dělá vzorného spícího psíčka.

Navíc jsem zaregistrovala smrad pálícího se plastu - a vyrvala šňůru podezřelé lampičky ze zdi a při tom si vrazila do oka kus ostré květeny... takže si tu lehce pláču - ale vypadá to, že oko mi zůstalo  :o)

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

15. 11. 2015 20:08
Re: kachna byla skvělá...

Kaktus v oku? Kristepane Xerxová, to je na zápis do zvířetnické knihy kuriozit a rekordů.

Aspoň poblahopřeji ke kachně a spícímu Nightovi :-)

0 0
možnosti
HW

15. 11. 2015 17:01
Kachna zde zaziva renesanci

A mam z toho radost. Ozvlaste zajimava a dobra je orientalni priprava. Napr. nase oblibena thajska restaurace zacne kachnou v konfitu - tj. pomalu pecena vykostena kachna v tuku. Vysledek neni cosi v bazenku tuku, ale stavnata uvnitr ruzova kachnicka. Pak se ctvrtka kachny soupne kuzi dolu na velmi horkou panev, cimz se ta kuze stane velmi kruplava. Podava se s pikantni dosladka omackou, ktera je fakt boží.

A pak je popularni misto v Charlestonu, kde delaji dnes uz slavny sandwich s konfitovanou kachnou nasekanou na kousky, slaninou zauzenou na jablonovem drevu(sami si to delaji), cesnekovou majonezou aioli, pikantnima zavarenyma zelenyma rajcatama. No, v tomto pripade pracne srazeny cholesterol ma Jeziska; aaale, jednou za cas nezaskodi. Chet si todle dal, kdyz jsme byli ve stredu v Charlestonu. Vyjeli jsme z domu pred sestou rano a az do obeda travili cas na lekarske fakulte. Takze to chtelo neco dobreho k jidlu. A byl to takovy krasny den, po 14 dnech deste vymetena modra obloha, teplo, tak jsme sedeli u venkovniho stolu a bylo to fajn.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

15. 11. 2015 17:46
Re: Kachna zde zaziva renesanci

Hanko, to vypadá na povedený den. Dobré jídlo venku na příjemném povětří, to je jedna z životních radostí.

0 0
možnosti
HW

15. 11. 2015 14:42
Grilovana kachna

Kachnu ja moc rada. Jednu z nejlepsich jsem mela nedavno v Praze. Pritel me netere ji delal na grilu na drevenem uhli. Vcelku, nasolenou, opeprenou a v brisni dutine nekolik platku pomerance. Trik je v postupu. Uhli jen řežavé, nahrnute do stran. Uprostred grilu pod kachnou takovy ten aluminiovy pekacek na jedno pouziti, kam odkapava tuk z kachny, aby se nepalil na uhli. Vetsinu doby je zakryta poklopem od grilu, ke konci odkryta na trochu vetsim ohni - ale zadne ohnove efekty. Trva to asi 2 hodiny. K tomu listovy salat s pomeranci - mnam.

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jenny

15. 11. 2015 13:42
Jedeme

s přednostou zítra nebo pozítří, připojíte se ? Svatomartinské husí hody v ...,kousek vedle v malém městečku po Hostýnkama, Hanka W, tam se mnou kdysi byla. :-))5.11.-30.11.2015

Předkrm:50g Pomazánka z husího masa podávaná na žitném chlebu, s brusinkami Hlavní hod: 0,5l Svatomartinské pivo

600g Svatomartinská husa podávaná na červeném kysaném zelí, pečeném v jablku a karlovarský knedlík

Desert: Sladké překvapení

Jezdíme tam každý rok a zatím nám chutnalo. Hlavně mně nebijte, záměrně jsem to dala až po obědě.Vnitřně krásnou neděli všem, vnitřně tj. hlavně v duši, páč venku je to hnusný a prasopsi na obzoru.

0 0
možnosti
HW

15. 11. 2015 14:48
Re: Jedeme

Pripojila bych, to jooo, ale mam to krapet z ruky. :))

0 0
možnosti
ŠM

15. 11. 2015 12:30
fleky s kachnou..

tak promíchat obranou kačenu (stejně jako se její zbytky vmíchávají do šouletu nebo rejže) - s trochou jejího vypečeného sádla a šťavky a širokejma flekama, tak si dám říct, musí to bejt podobný receptu na maminčino kuře...a chťově možná ještě lepší....

0 0
možnosti
AL

A. Lex

15. 11. 2015 12:14
Hezké nedělní poledne

přeji všem. K tomu tragickému včerejšku. Souhlasím dole s Abyt, že 13. listopad změní Evropu. Tak jako 11. září změnilo nejenom USA, ale také celý svět. Tehdy to celé začalo! Alespoň pro mne ano.

K vrubozobcům. Kachny nemám moc v oblibě. Nemám zdroj na normálně krmenou kačenu v domácích poměrech a ty kupované v marketech mi připadají strašně kostlivcové. Navíc mi po nich nebývá moc dobře. Musím je zapíjet spoustou pivka. I když, to tak ani moc nevadí, že?!

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

15. 11. 2015 7:08
hezkou neděli

hezkou neděli všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Překvapivě není bílo - voda se drží ve skupenství kapalném... Je pět stupňů, a dneska to výletně nevypadá. Ještě že jsme včera za dopoledního sluníčka zvládli obejít Vraní (dle jiné mapy Krkavčí) skály na okraji Lužek.

Kačenu jsem před chvilkou vrazila do trouby... už se peče

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

15. 11. 2015 8:49
Re: hezkou neděli

U žabek taky prší... nic moc počasí, chtěla jsem jít dneska ven. Včera odpoledne jsem byla s Kačkou v Brně v kostele, kde měla domluveno s farářem, že smí uvnitř fotit- no a já fotím líp, tak jsem dělala doprovod. Holt úkoly do školy se plnit musí... :)

0 0
možnosti
MC

15. 11. 2015 2:30
zajímavý recept

ale asi nevyzkouším, protože kachny tu v obchodě k dostání nejsou. No jednou před řadou let jsem ji kolem Vánoc viděla v obchodě (dovoz myslím z Polska)a tak jsem ji nadšeně koupila. Na nijak velkém, silně zmraženém, balíčku bylo napsáno "duckling" (ne duck),tak to asi byla hodně mladá kachna, protože na "kachňátko" to přeci jen bylo větší :)) Už přesně nevím, jak jsem kachnu pekla, asi jsem postupovala podlě receptu v jedné z mých českých kuchařek. Což o to, hotové maso bylo moc dobré, ale po vysmažení sádla ho bylo akorát tak pro nás dva k večeři !A sádla se vypekl pomalu litr a ani po vychladnutí (a v lednici) zcela nestuhlo, bylo řídké a takové krupičkové. Kolik sádla se asi vypeče z poctivě velké kachny ??? Nevěděla jsem, co se sádlem dělat, používat ho místo oleje mě jaksi nelákalo. Asi o měsíc později k nám tenkrát přiletěla maminka a během svého 6 nedělního pobytu si s chutí skoro celou sklenici postupně vymazala na chleby, mastila si jím jídla atd. Od té doby jsem kachnu v obchodě neviděla, ale nijak moc mě to nemrzí, asi už bych ji už stejně nekoupila. Ale kdyby mě na ni někdo pozval, nebo jí nabízeli v resturaci - dala bych si, maso bylo opravdu dobré.

0 0
možnosti
ŠM

15. 11. 2015 12:34
Re: zajímavý recept

milá Maričko, beru tě za slovo,až přiletíš, zvu tě na kachnu.... a kachní sádlo se dobře konzumuje s lokšemi,pečenými na sucho nebo se na něm dobře dělají bramboráky...dá se s ním potřít pod kůží syrové kuře a pak jen osolit a okmínovat a péct ho na další části toho sádla, máš pak kuře ala kachna...

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

14. 11. 2015 19:30
Hm, kachna

je místní slavnostní jídlo- takže na Velikonoce, hody, na Štěpána... a já jsem jako dítě kachnu neměla ráda. Babička ji pekla tak, že byla skoro dušená a pro mě proto hnusná. Léta jsem se jí vyhýbala a pak jsem ji dostala na talíř ve vinném sklepě v Mutěnicích. A sežrala ji. To byla kachna, jak má být- hodně vypečená, křupavá, maso měkoučké... no a takhle jsem se ji musela naučit, abych nebyla za trapku, když k nám přijde na oběd stárek :)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz