7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 198

Vaření se stalo u nás i ve světě velkou módou. Čím hůř se člověk nají v běžných restauracích, o to víc se o tom kecá v televizi. Není snad dne, aby nebyl na nějakém kanálu pořad o vaření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Soukup 13.10.2012 16:18

Česko versus Řecko

Problém českých restaurací je fluktuace, stane se, že objevíte dobrou kuchyni, pozvete tam známé a vítá vás úplně jiný personál a s ním i jiný kuchař, který třeba vůbec neumí vařit.

Kdo má nervy pořád zjišťovat, kam se která parta stěhuje! A jestli se udrží spolu. Přesto je pár restaurací, kde je to tutovka. O to víc si jich vážím.

V Řecku to je jiné, je to povaha lidí a jejich možnosti. Oni jsou hlavně velmi konzervativní a zvláště ostrované a tak jednu, tu vaší oblíbenou tavernu, najdete, stejně jak my, po šestileté pauze. A pochopitelně, nic se nezměnilo.

Doporučuji všem řecké ostrovy a bloudění po malých silničkách v horách. Letos jsme na Krétě našli vesničku s výrobnou olivového oleje. Ač byla průjezná, nemohli jsme dále, autíčko z půjčovny, Citroen C3, nevyjel kopec z vesnice ani na jedničku!

P. Krasny 25.9.2012 13:14

Smazak

U Jahelku, to bejvala dobrota.  Ted to klohni kazda putyka a uz to  neni vono.

K. Filek 25.9.2012 9:44

Řecko

V Řecku jsem nikdy nebyl a u nás jsem ještě na takovou hospodu nenarazil.Škoda.U nás se hosty většinou snaží okrást a někdy se zda,že jim vadi,že vůbec přišli.

T. Kočí 25.9.2012 8:30

Klukovské vzpomínky 198 zpět na článek..

Jeden den porazili a druhý den jedli?,,

J. Hanzal 25.9.2012 8:47

Re: Klukovské vzpomínky 198 zpět na článek..

Pokud jste dobře četl tak p. Čech nepsal kdy byl poražen, ale že byl poražen. A to je veký rozdíl.

J. Polák 25.9.2012 14:41

Re: Klukovské vzpomínky 198 zpět na článek..

Šlo o jehněčí. Takže i tak by to šlo.