9.5.2024 | Svátek má Ctibor

Diskuse k článku

EVROPA: Římské prohlášení

Vedoucí představitelé členských států EU a unijních orgánů se v sobotu 25. března setkali v Římě, aby oslavili 60. výročí podpisu Římských smluv, které stály na počátku evropského integračního celku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 28.3.2017 8:36

Re: Spíše mi vadí, že když už jsme ten 40letý experiment

Jo, a jinak - ten vexlák vám připadá jako slušný podnikatel, nebo jako zloděj? Protože třeba pro mě to byl slušný směnárník nechávající si platit zvýšené taxy za riziko svého podnikání, které legálně nebylo vůbec možné. Jak jste to viděl vy?

Z. Lapil 28.3.2017 15:27

Re: Spíše mi vadí, že když už jsme ten 40letý experiment

Velkoryse jste pominul, že se ten vekslák z masny i řezník od Tuzexu přes svoje "bohatství" jen obtížně dostávali za hranice několika málo států (NDR, Bulharsko, Rumunsko, Polsko, Maďarsko; zapomněl jsem na něco?) a ještě obtížněji k penězům, které platily někde jinde než v Praze, Slušovicích a nejbližším okolí.

Připomínám, že úplatek, byť spíš ve formě jatýrek než peněz, byl i tehdy přestoupením zákona a že československá koruna nebyla konvertibilní, takže se k dolaru či jakékoliv jiné trochu slušné měně člověk dostal opět buď nelegálně, nebo jen se souhlasem podnikové organizace KSČ a jistě i některých dalších organizací Národní fronty. Dnes je řeč jedině a pouze o ceně, i když - uznávám - výsledek člověka taky extra nerozrajcuje.

Z. Koutecký 28.3.2017 21:21

Re: Spíše mi vadí, že když už jsme ten 40letý experiment

Takže, když to shrnu, pane Lapile, tak jste toho názoru, že dnes se mají bohatí lépe. S tím plně souhlasím.