20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

VÁNOCE: Jak se lépe chovat ke kaprům

Chovné kapří rybníky jsou zahnojené přerybněné koncentráky závislé na tunách krmných granulí a na letním okysličování. Nedobrovolný přesun vylovených ryb kapřím tobogánem do kádí přepravních náklaďáků je také docela chuťovka. Pak hromadné sádkování spojené s hladověním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Chaloupka 28.12.2022 22:32

...nechci vypadat jako kverulant, ale nějak se nám z ,,kategorie zábava" ta zábava vytratila a změnila se v nepříliš vtipná rádoby zamyšlení :-(

V. Kolman 23.12.2022 23:22

Kapra uchopíme oběma rukama za tělo pevně (nikoli však křečovitě) osmi prsty obou rukou a zbývající dva prsty strčíme do elektrické zásuvky!!!!!!

V. Mokrý 23.12.2022 17:41

Aktívisti se můžou jít pást, my jim taky nekecáme nejenom do jídelníčku !!

Ś. Svobodová 23.12.2022 15:37

U kapra jsem to nezkoušela, ale slepice do týlu střílím. Z dekapitace mám obavy. Nemohu se zbavit dojmu, že jejich mozky ještě pěkných pár minut přemítají o tom, co se děje.

P. Sura 23.12.2022 12:30

Nebojte, blíží se doba, kdy předepíšou místo rány paličkou anestetikum. Léčivá lobby je mocná !!

M. Krátký 23.12.2022 11:43

Pokrač mého ranního příspěvku - právě jsem si domů donesl živého kapra asi 2,5 kg za 380,- kč pololysec, nádhernej a už plave ve vaně, kterou jsem si pro něj ráno napustil. Fronta na Jasné byla minimální ovšem čekací doba dlouhá. Náš národ je zhýčkanej silně - všichni přede mnou ( cca 8 lidí ) si naporoučejí strašné blbosti - dokonce i úplné stažení kůže a naporcování na rovnou obalit a smažit. Úplně se vytratila zručnost prostého lidu obstarat si to vlastníma rukama a vnučkám doma ukázat, že to je nádhernej pocit si to vše prožít a učinit sám ( sama ) - veselé vánoce R^R^R^

V. Mokrý 23.12.2022 17:39

R^

O. Svoboda 23.12.2022 10:02

Mozna je tato tradice vnimana jako stredovek, ale novodobe grilovani masa a "trdelniku" na ohni na Staromestskem namesti je nejen importovany "stredovek" vydavany za ceskou tradici, ale i kulinarni barbarstvi uprostred historicke Prahy.

V. Kuhaj 23.12.2022 9:28

Ta naše výchova k přecitlivělosti už začíná nabývat povážlivých obrátek, v tomto případě je i v rozporu s logikou - údajně vadí to "zabíjení", ale ve skutečnosti, to, že to smíme vidět. Když se to děje na jatkách nebo v rybárnách, je všechno v pořádku. Kdyby totiž vadilo opravdu zabíjení, tak budeme muset být všichni vegetariáni. A řezníci se můžou jít pást!

V. Mokrý 23.12.2022 17:40

R^R^

V. Kolman 23.12.2022 23:27

K zamyšlení je fakt, že se většina lidí rozlítostňuje nad požíráním psů v Asii a přitom s klidným svědomím sami požírají maso krav a prasat. :-(:-(:-(

P.S.-Nejsem úplný vegetarián, ale masa opravdu moc nesním.

F. Navrátil 23.12.2022 8:22

Prodej kaprů v kádích a jejich zabíjení považují za středověké barbarství především lidé, kteří si rádi pochutnávají na zaživa uvařených humrech.

P. Dvořák 23.12.2022 7:03

Nač zabíjet kapry? Nebo kuřata? Nebo prasata? Pryč se zabíjením!

Copak se maso nedá koupit v Albertu již naporcované?

V. Kolman 23.12.2022 23:31

Vám se líbí, požírat tepelně zpracované zvířecí mršiny?

(myšleno jako fór)

J. Joudová 23.12.2022 3:28

Ačkoli rozhodně nejsem vegetariánkou a ani se k tomu nechystám, „žertování“ o způsobech zabíjení tvorů, jejichž maso konzumujeme, mi nepřipadá zrovna vtipné. Spíš kapku debilní.

D. Uhlár 23.12.2022 5:40

Autor nežertuje o zabíjení, ale o pitomých názorech reality neznalých takyochránců.

M. Krátký 23.12.2022 5:51

ano R^

F. Svoboda 23.12.2022 9:55

R^

J. Jurax 23.12.2022 1:17

No, to je blbý, to by se mohlo v bruseli ujmout ... :-/

M. Krátký 23.12.2022 5:53

naprostý souhlas - jen malá gramatická úprava v Bruseli podle vzoru V pideli !!!!!!

P. Kmoníček 23.12.2022 9:17

No, Juraxi, zatím se to uchytilo v Praze.

P. Hatina 23.12.2022 0:58

Napadl mne takový hezký slogan "Jezte na Štědrý večer řízky, prasátka to asi nebolí"..:-/