2.2.2023 | Svátek má Nela


Diskuse k článku

JEN TAK: „Ocko“ a pravá slanina

Nezapomenutelného bylo na těch letních slovenských prázdninách víc. A jídlo k nim rozhodně patřilo. Jídlo nevídané pro kluky z Prahy, kde tehdy bylo všechno na lístky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 15.11.2022 8:49

Pravá slanina je u nás jenom z českých a slovenských prasat. V Německu (u moře) krmí prasata rybami a i slanina z tamních prasat má divnou rybí příchuť.

H. Kotaz 15.11.2022 8:56

Dnes už ani zde ne, protože se prasata většinou vykrmují na menší porážkovou váhu.

V. Kolman 15.11.2022 10:13

Může být. Psal jsem o době před 26. lety.

H. Kotaz 15.11.2022 11:00

Asi stejné - tenkrát jako dnes.

R. Polášek 15.11.2022 16:19

Tak oni přišli na to, že do cca 100 kilo prase přirůstá ochotněji a za méně žrádla než mezi 100 a 200 kilo. Ale určitě na tom mělo podíl i to, že tlusté, respektive slanina se na Západě přestává jíst.

H. Kotaz 15.11.2022 19:15

Jo, tak to je.