Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
2.2.2023 | Svátek má Nela
Diskuse k článku
JEN TAK: „Ocko“ a pravá slanina
Nezapomenutelného bylo na těch letních slovenských prázdninách víc. A jídlo k nim rozhodně patřilo. Jídlo nevídané pro kluky z Prahy, kde tehdy bylo všechno na lístky.
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
V. Kolman 15.11.2022 8:49Pravá slanina je u nás jenom z českých a slovenských prasat. V Německu (u moře) krmí prasata rybami a i slanina z tamních prasat má divnou rybí příchuť. |
![]() |
H. Kotaz 15.11.2022 8:56Dnes už ani zde ne, protože se prasata většinou vykrmují na menší porážkovou váhu. |
![]() |
V. Kolman 15.11.2022 10:13Může být. Psal jsem o době před 26. lety. |
![]() |
H. Kotaz 15.11.2022 11:00Asi stejné - tenkrát jako dnes. |
![]() |
R. Polášek 15.11.2022 16:19Tak oni přišli na to, že do cca 100 kilo prase přirůstá ochotněji a za méně žrádla než mezi 100 a 200 kilo. Ale určitě na tom mělo podíl i to, že tlusté, respektive slanina se na Západě přestává jíst. |
![]() |
H. Kotaz 15.11.2022 19:15Jo, tak to je. |

