27.11.2021 | Svátek má Xenie


Diskuse k článku

FEJETON: Jak jsem se stal rasistou

Mám rád zeleninu, blanžírovanou a osmaženou na másle. Výborně se hodí k masu. Takové fazolky a hrášek dovedou s vepřovou krkovičkou a trochou bramboru vytvořit takovou chuťovou symfonii, za kterou by se nemusel stydět ani Bach či Händel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 16.7.2021 12:30

Já jsem rasista na kopr. Nesmí mi do domu. Trauma z dětství - ve školce mně do koprové omáčky spadla moucha a jak známo, v šedesátých letech se muselo sníst všechno. Na druhou stranu, mohly mě potkat i horší věci a vůči kopromilům nenávist necítím, maximálně si odsednu... Bojím se však, že nadchází doba, kdy budu muset absolvovat školení o tom, jak je kopr fajn a kdo ho nejí, je nepřítel lidstva.

T. Pudil 13.7.2021 16:51

Takovy netopyrek na cinskem zeli !!!

R. Gramblička 13.7.2021 16:14

odpor nezávisí na přípravě, ale na chuťových preferencích jednotlivce. Já mám třeba v mozku zakódováno, že celer za žádných okolností

P. Janoušek 13.7.2021 15:12

Růžičková kapusta v polévce nemá chybu.

J. Pavelka 13.7.2021 14:08

Ovšem květák, brokolice, kedluben, zelí a kapusta jsou všechno odrůdy brukve zelné...tam je třeba napřít boj proti rasismu...U ostatních zelenin jde už o práva jiných živočišných a pardon rostlinných druhů a zde už jsme jinde...:-)

L. Písařík 13.7.2021 13:03

Ještě bych dodal, že mám haploskupinu R1b a to byli i lovci mamutů, tak vím, po kom mám krevní skupinu 0 a mám rád maso.;-D

L. Písařík 13.7.2021 13:00

Ani já nejsem příznivcem kapusty, musel jsem ji jíst v dětství prý pro posílení organizmu a ač byla polita rozehřátými mletými škvarky, stejně mi nechutnala. Taky jsem odmítal červenou řepu, rebarboru a špenát. Býval jsem dítě dost vyzáblé a vypadal vedle zdravím kypících venkovských spolužáků, jako bych nedostával najíst. To vše se spravilo po šedesátce, kdy jsem přestal pracovat. Nyní jsem pán, který dobře vypadá.

J. Nevrkla 13.7.2021 12:20

Jak pro koho :-)

K. Křivan 13.7.2021 12:15

Není odporná zelenina, je jen odporně připravená zalenina. Když kapusta čvachtá a je rozblemcaná, tak je opravdu fuuuuj.

K. Křivan 13.7.2021 12:13

Brokolice zapečená s Gouda-sýrem, zalitá bešamelovou omáčkou, to je pošušňáníčko !

K. Křivan 13.7.2021 12:08

No, dobře obalený a osmažený celer, nesmí být tlustě nakrájený, maximálně 0,7 - 0,8 cm, to je žrádýlko ! Trumfne ho jen obalený řízek z hřibů.

D. Krajíček 13.7.2021 10:53

R^

R. Gramblička 13.7.2021 10:46

hergot, proč jsem ho napsal s velkým C? ;-D

R. Gramblička 13.7.2021 10:45

ooo, patizónové řízky bych si dal

R. Gramblička 13.7.2021 10:42

Já zas nemůžu Celer. Ani cítit. Nejodpornější zelenina jakou znám

J. Nevrkla 13.7.2021 10:38

Bush kdysi řekl: jako prezident Spojených států amerických mám právo nejíst brokolici!

Nevěřím, že když se nějaká potravina člověku hnusí, že je pro něj prospěšná. Náš kocour nečte a vybírá si neomylně to, co mu chutná. Evoluce ho tak vybavila.

F. Navrátil 13.7.2021 8:46

Však ono si vás hnutí NKMZ (Na kapustě a mangoldu záleží!) najde.

M. Malovec 13.7.2021 8:35

To jste dopadl dobře. Potravinami to však nekončí dle apetitu, který dobroseři mají v oblasti nápravy lidstva.

M. Krátký 13.7.2021 7:01

hezké povídání o současném politickém marasmu - ke kapustě : celý život si zpestřuji jídelníček veškerou obyč zeleninou - kapustu ( i růžičkovou ) nevyjímaje. Karbanátek z mletého masa a stejné množství mírně předvařené a mleté kapusty 50/50 jsou mým oblíbeným jídlem stejně jako dušená růžičková k masu - včera jsem zahájil sezonu konzumace patizonových řízků v trojobalu s tatarkou - taky lahůdka - moje - ale Míra z naší party tvrdí : proč bych měl obalovat patizon, když si můžu obalit vepřový řízek - taky demokracie - hezký den R^R^R^

H. Kotaz 13.7.2021 6:50

R^

J. Jurax 13.7.2021 0:10

;-D;-D;-DR^

Opět se učím číst mezi řádky a rozpoznávat jinotaje ... nenosíte potměšile kontrarevoluční rolák škutiňáček?