17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
certik 27.11.2009 16:39

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

Lidožroutů. Vy asi nevíte jaký průmysl je výroba ochucovadel. Nejni tak velkej problém aby papundekl chutnal jak stejk (i když většinou v Čechách stejk chutná jak papundekl a ani na to žádný zvláštní ochucovadla nejsou třeba). Odporné na pohled, to je leccos, otec nechává dozrát syrečky v pivu...

medvídek:-) 27.11.2009 17:22

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

To víš, my tu žereme co kde najdeme v kontyšu na odpadky.;-D

Jedny z nejméně kvalitních potravin jsou v USA. Pokud to jde, tak všechno rozeberou na komponenty, které pak dávají zpět dohromady, aby je při tom obohatili o vitamíny, barviva, vůně, a nedej bože, aby tam zůstal nějaký živočišný tuk. Maso, jak je zvykem i v záp.Evropě napumpují vodou, aby bylo křehčí. Atd. ;-D;-D

Ne všechny Ééčka jsou chemie.

certik 27.11.2009 17:49

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

No tak to melete nesmysly. Prvotní suroviny jsou v USA kvalitní a laciné. Mléko, maso, mouka, ovoce, zelenina, víno, všechno obvykle solidní kvalita a láce. Druhotné výrobky, (šunka, jogurt, chleba, kdesicosi) to je jiná historie, a šetřit se nevyplácí.

Vařím v obou místech, a teda na maso v český prodejně nešáhnu--stejně je to jen to co v Rakousku nemůžou udat. Co se toho pumpování tejče, to ste právě přesně vedle jak ta jedle--českej stejk se srazí na čtvrtku ne-li na míň (ta voda totiž vyteče, ta tam nejni aby to bylo křehčí, ale aby to bylo těžší, vite?), a to eště musíte koupit pravou svíčkovou aby se to potom dalo užvejkat, a to teda si v USA ani nemusíte moc vybírat a máte jistotu, že tohle se nestane. Uznám že je rozdíl mezi Prahou a venkovem.

medvídek:-) 27.11.2009 18:18

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

To víš, kráva dojí mléko na přání s přesným obsahem tuku 0,5%, 1,5% a 3%.;-D máslo má bez zpracování přesně 86% tuku jen z příměsí vody.;-D Co se týká chleba a pod.výrobků, tak tam se tak zvané tmavé (žitné) dobarvují praženou žitnou moukou (už je to taky éčko). Vyjde to levněji, než kdyby tam dali správné množství žita. Navíc by žitný chleba byl hutnější a jakoby mazlavější.

Zelenina jak známo se nedá rozebrat a pak složit. :-)

Víno osahuje taky éčko, je to kysličník siřičitý, který zastavuje kvašení. Maďaři na to používají Kys.benzoovou, což je pěkná sviňárna.

certik 27.11.2009 18:37

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

ježíšmarja. Český mlíčný výrobky, až většinou na sejry, sou v podstatě v pohodě, jenom nesmíte kupovat co sem vozej ze západu, protože to je bez výjimky to co nemohli udat. Chleba, no fakt je že já si peču sám a sem vohledně tohohle hrozně rozmazlenej. Americkej chleba když je lacinej tak je hroznej, to jo, ale za dobrej peníz koupíte dobrej. S žitem je problém že jim tam moc dobře neroste a jenom málo lidí to chce, je to v zásadě východoevropská specialita. Muj dodavatel mouky je Honeyville Grain, a teda takovou senzaci eště moje máma v Čechách nenašla.

qwert 29.11.2009 19:29

Re: Je s podivem, kolik se tu sešlo žroutů

to byste kukali co ukazujou glykemický testy (na cukr v krvi) když si dáte to tmavý pečivo. Jak napsal autor výše, z tmavý žitný mouky by to nikdy nebylo tak lehoučký a nadýchaný. Takže je tu podezření, že dobarvuje nejen praženou moukou, ale taky přepáleným cukrem, což může být pro řadu diabetiků dost nebezpečné.

certik 27.11.2009 16:09

A co my co žerem jen Klasu

...jsme taky zloději, sobci, podvodníci?

Ladislav N :-))) 27.11.2009 16:24

Re: A co my co žerem jen Klasu

Klasa, to jsou ty značky na některých potravinách z obchodu? ;-)

Stredocech 27.11.2009 15:43

"Bioprodukt" je propagandistický výmysl, něco jako vodička, po které vám

narostou vlasy či zázračný prací prostředek.

Jirka13 27.11.2009 15:05

Já tomu nerozumím

odshora až dolů. Je správné si myslet, že nákupčí biopotravin kradou a naopak?

Lucy 27.11.2009 15:08

Re: Já tomu nerozumím

Demagogickym tvrzenim se zpravidla rozumet neda.

krmič 27.11.2009 14:46

Tady v diskusi se ale ukázal ještě jeden výsledek

Na nicku Jurajda je vidět, že konzumenti biopotravin jsou vulgární ba sprostí.

cb 27.11.2009 14:57

Re: Tady v diskusi se ale ukázal ještě jeden výsledek

R^

Jurajda 27.11.2009 14:45

Nežerte biopotraviny,nežerte!

My chcem aby na nás zbyly všechny a vy se hovada nakrmte sojou v igelitu a papundeklem z mekáče.

Ladislav N 27.11.2009 14:52

Re: střídač nicků z IP: 85.160.127.xxx

To máte teda těžkej život, žrát jenom tohle...;-P

Karel K 27.11.2009 14:44

Biokreténismus?

Biopotraviny je ovšem zavádějící název - mělo by to být vše, co pochází z živé přírody. Ne vše je ovšem zdravé, podobně jako ne vše zelené je člověku přítelem, například zelené, zkažené maso, voda z močálu či čerstvě vyzvracená žaludeční šťáva.   :-):-):-)

 

Schumacher 27.11.2009 14:36

Nějakou logiku to má.

Konzumenti kupující "biopotraviny" o sebe všeobecně více pečují....

cb 27.11.2009 14:41

Re: Nějakou logiku to má.

je to zamena priciny a nasledku.

Ladislav N :-))) 27.11.2009 14:42

Re: Konzumenti kupující "biopotraviny"

To je taky závěr nějakého výzkumu? ;-P

Schumacher 27.11.2009 15:18

Ani příčina ani následek.

Indikátor. S vyloučením typicky kriminální části populace.

Jurajda 27.11.2009 14:24

Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

To se máme pořád cpát tou chemií nebo co?

cb 27.11.2009 14:25

Re: Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

lepsi chemie nez aflatoxiny

Jurajda 27.11.2009 14:28

Re: Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

běž do mekáče a dej si ten smaženej papundekl a směj se jak jsi na to vyzrál.

krmič 27.11.2009 14:29

Re: Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

Proč ne?

Jurajda 27.11.2009 14:32

Re: Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

Myslím tedy jím domácí stravu z domácí produkce která je označována bio,je to jiná chuť a tak si vždycky pošmáknu,ovšem někdo to neochutná celej život a tak zůstane troubou nadosmrti!

Ladislav N :-))) 27.11.2009 14:43

Re: strava z domácí produkce

Někdo z "domácí stravy" taky umře... ;-P

Heller 27.11.2009 14:31

Re: Voni jsou chytrej jak rádio člověče!

jednou jsem si v nějakém pomatení smyslů koupil v mekáči zmrzlinu. zvláštní, že nebyla studená a chutnala jako voda s cukrem.

Ladislav N :-))) 27.11.2009 14:40

Re: Heller IP: 193.86.139.xxx

No, jestli to nebylo tím, že zmrzlina se dělá z více než 95% obsahu z vody. ;-D

Heller 27.11.2009 14:45

Re: Heller IP: 193.86.139.xxx

hele, jedl jsi někdy opravdovou zmrzlinu? víš, že někteří šílenci do ní přidávají i smetanu?

Ladislav N :-))) 27.11.2009 14:49

Re: Heller IP: 193.86.139.xxx

Zmrzliny je tisíce druhů a každý ať si vybere. Nevidím důvod, proč bych měl plácat v diskusích nesmysly o tom, že mi někde nějaká chutná a jinde ne. Stejně to není žádná "bio" potravina.;-P