27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 393

Pustím televizi a na kterémkoliv kanálu se vaří. Jak říká Zuzana: „Každý, kdo má do zadku díru, vaří v televizi nebo píše kuchařky!“ Jsou ale pořady o vaření, na které se rád koukám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 29.11.2016 12:27

Zelňačka

V něděli ráno mezi 03 až 05,00 jsem ( stejně blbě spím ) se pustil na chatě do objednané zelňačky pro moje v Praze v klidu spící holky. A tak jsem vzal tři velké cibule nadrobno, tři lžíce mnou škvařeného sádla, asi 30 dkg odřezků z anglické slaniny ( kupuji vakuované balení na konci parkoviště v Jesenici ) a dal do hrnce a míchal a převracel. Připravil jsem si hluboký talíř mého kys zelí ( každý rok 20-30 kg ). Do cibule atd po chvíli dvě lžíce červené maďarské papriky, vedle jsem si předehřál 0,8 litru sulcovatého vývaru z ovaru a šoupnul na tu cibuli a spol - uvedl do varu a zasypal tím zelím, přiklopil a natáh 20 minut zvonek a šel jsem si číst Jana Masaryka - Volá Londýn - nádherné čtení - do cca roku 1943 super nádherné - pak už se v tom částečně projevuje i obdiv k CCCP - ale i tak fakt dost dobrý. No a po 20ti minutách 20 dkg smetany do té provařené zelňačky a vypnout. Asi v 6,00 jsem si dal první dva talíře - povedla se.