23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vobčan 14.12.2007 23:47

předběhli EU

Nic závažného se neděje. Město pouze anticipovalo direktivu EU, která by ty buřty, jako karcinogenně závadné potraviny, stejně do roka zakázala.:-/;-P

kacir 14.12.2007 21:41

Asi radním stánkaři platí málo výpalného...

je zajímavý, že mafiáni na Václaváku jim nevadí....

Lucifer 14.12.2007 21:50

Re: Asi radním stánkaři platí málo výpalného...

Jak jsem to pochopil, tak jde hlavně o to, že se kolem těch stánků v noci motají podivné existence. Václavák by měl být reprezentativním místem Prahy, stánky s buřtama mohou stát všude v okolních ulicích. Také jsem občas v minulých letech zašel na Václaváku k nějakému stánku a dal si buřta nebo pivo nebo panáka, nebo všechno dohromady. Čím dál tím víc mi však vadilo, že uprostřed českého hlavního města, v samotném jádru Čech, si musím připadat jak někde v moskevském parku. Plus všechny ty zjevy, které se kolem toho motají. Jinak souhlasím s těma mafiánama. To je další průser.;-)

jk-jiny 14.12.2007 23:41

Re: Re: Asi radním stánkaři platí málo výpalného...

kolem pana Topolanka se take potuluji podivne existence (Cunek, Bursik, Dzamila), tak ho take zakazeme? Pan je asi vlastnik nejake restaurace pobliz nebo podplacenec z magistratu....

hanka 14.12.2007 21:29

co tak zakázat kouření v restauracích?

aspoň v těch, kde na to má Praha vliv. to by bylo. nebo zákaz prosazovat mezi spolustraníky - poslanci a senátory. ale buřtíky jsou jednodušší, zákaz kouření by "diskriminované" kuřáky bolel a ono je jich víc než konzumentů buřtů.

Lucifer 14.12.2007 21:42

Re: co tak zakázat kouření v restauracích?

Prosímvás, hanko, nikdo přece nezakazuje buřty, po Praze jsou jich mraky, jde jen o pár pofidérních stánků na Václaváku. Pokud jde o kouření, tak mírně souhlasím;-)

K. Oblich 14.12.2007 21:24

Proc?

Duvod je prosty - stanky zabiraji misto prodavacum drog. Z burtostanku neposype nikdy tolik uplatku, jako z teto cinnosti.

Navic cini Vaclavske namesti neprehlednym - kdo vi, kdo se za stankem ci v davu pred nim muze skryvat? Co kdyby mel - v lepsim pripade - fotoaparat, v horsim samopal...

Karel 14.12.2007 21:17

nevím, nevím ...

Nevím, nevím, ale pamatuji si časy kdy stánek s buřtama voňěl na vzdálenost několika desítek metrů. A teď vůni buřtů neucítíte ani na dva metry. Kvalita totiž šla těžce dolů a teď je to samá sója či jaké svinstvo. Protože na Václaváku pracuju a občas vyhlédnu z okna nemohlo mi uniknout že na střeše jistého stánku jsem viděl  skladovat housky a chleby v igelitových pytlích. A opravdu to nevypadalo že by šlo o nějaké zbytky... Takže buřta na Václaváku už nikdy.

Kiki 14.12.2007 21:26

Re: nevím, nevím ...

To byste nemohl nakupovat v suppermarketech. Víte jak tam skladují potraviny? Každou chvíli píší noviny jakou razii tam udělala inspekce .

Lucifer 14.12.2007 21:36

Re: nevím, nevím ...

Jo, kde je ta doba, když tam stánkaři vyvolávali "horké párky, horké párky..." a troufám si říct, že kvalita byla mnohem lepší a cena v přepočtu mnohem menší než klobása za šedesát plus pivo za třicet plus okoralá skíva chleba v rusky mluvícím stánku. Vážně nechápu tu nostalgii ve spojitosti s těmihle šejdíři. Mimochodem, horké párky jsou v centru Prahy běžně k dostání, akorát že se tomu teď říká hot dog. A nejen horké párky. Loni koncem roku jsem si po procházce Hradčanama koupil na Malostranském náměstí u stánku jakýsi tuším drůbeží hamburger. A ten byl! A za lidovou cenu. Ještě na Andělu jsem se olizoval. Fakt nevím, proč se zdejší nostalgici fixovali zrovna na tyhle otřesné budky na Václaváku.;-P

jirka.s. 14.12.2007 21:57

Re: Re: "horké párky, horké párky..."

Nepleteš si náhodou Václavák s Wilsoňákem? ;-D

Lucifer 14.12.2007 22:01

Re: Re: Re: "horké párky, horké párky..."

Tak to vážně nevím. Reflektuju nostalgické povzdechy pamětníků. Sám jsem to nezažil. Tvrdí, že na Václaváku byly vždy fajnové stánky s buřtama už za rakouskouherska a neprodávali tam donští kozáci. Wilsoňák nebo Václavák, podstata je jinde. Jinak nevím, proč mi tykáte, osobo.:-P

hloupý Honza 14.12.2007 17:55

To všechno odnes čas

Pamatuji doby,kdy to byly opravdu buřtové stánky./my jsme jim říkali tahouni/.Kde jsou dnes opravdové buřty?Dnes to již na Václavák nepatří zrovna tak jako prodavači drog,prostitutkyatd.Jen tak mimochodem čeští majitelé stánků,kteří tam mají rusky mluvící personál.již mají dost vyděláno.Mne zajímá zda se stejnou vehemencí bude magistrát likvidovat herní automaty a bazary non-stop,které jsou semeništěm kriminality.

Lucifer 14.12.2007 18:06

Re: To všechno odnes čas

Ještě bych k tomu přidal obchody s matrjoškama, kterými je zasviněno celé centrum. Nic proti matrjošce, sám jsem si jednu přivezl z Petrohradu, ale vadí mi, že turisti je nutně musí považovat za jeden z charakteristických symbolů Prahy a kromě toho si myslím, že ty obchody stejně fungují jako pračky špinavých peněz. Nebyl jsem si jist, zda se buřtových stáncích pouze mluví rusky, a nebo mluví rusky i majitelé, ale když říkáte, že to jsou Češi, tak to asi víte. To je sice pozitivní zpráva, ale na věci to moc nemění.

matra 15.12.2007 17:46

Re: To všechno odnes čas

Majitelé nejsou Češi - stánky v centru buřtové i květinové  vlastní Rusové

Kiki 14.12.2007 16:34

Tak nám veznou ....

stánky s opečenými buřty. Zmizel automat KOruna, mizí naše dobré mléčné bary. Msto  toho nám sem leze americké rychlé občerstvení. A to jsou  plné noviny toho jak ty jejich fašírky v žemli jsou nezdravé.

Lucifer 14.12.2007 16:54

Re: Tak nám veznou ....

Zajímavé je, že americké rychlé občerstvení vám vadí a ruské ne. Přitom ty buřty jsou 100%ně jedovatější než karbanátek v housce. rackovi zase vadí čínské, tak sem zvědavý, zda ještě vyleze někdo, že mu vadí řecký gyros, italská pizza atd., neboť po Praze jsou toho mraky. Jinak ožehnutá klobása za 60 korun v ruském stánku na Václaváku ve společnosti "nuzáků" mi jako národní kulturní dědictví moc nepřipadá.;-D

Kiki 14.12.2007 17:56

Re: Re: Tak nám veznou ....

 Vadí mi jak sem lezou cizí kuchyně a na tu českou se zapomíná. Všude máte na jídelníčku  pizzy,čínu a já nevím co jěště, ale pravou svíčkovou s houskovým knedlíkem vám nabídnou málo kde.  Co se týče těch buřtů těmi se neživíte každý den jako to praktikuje mláděž s hamburgry. a přesolenými kuřaty v KFC. Já osobně jsem měla ráda  mléčné bary. 

Lucifer 14.12.2007 18:44

Re: Re: Re: Tak nám veznou ....

Opravdovou svíčkovou s knedlíkem a brusinkami vám nabídnou v opravdové české hospodě, kterých je po Praze také dost. V nákupních centrech se to snad dokonce přímo jmenuje Česká hospoda. Konečně velká část turistů chce ochutnat místní kuchyni a ne, co by by si mohli dát u nich v pizzerii za rohem. Musíte se smířit s tím, že už nejsme izolovaná země za ostnatým drátem. A naopak teď máte velký výběr nejrůznějších kuchyní, jak je tomu ostatně všude ve světě, a neříkejte mi, že si nevyberete.

Expat 14.12.2007 19:26

Re: Re: Re: Re: Tak nám veznou ....

Kdyz jedu jednou za cas do Cech, vzdy najdu prave ceske jidlo. Dunkin Donuts a McDonald nejim ani tady (USA) a tak nevim o cem ty narky jsou. Porad mas jeste pravdu, ale blbej nick!

balthasar 14.12.2007 18:48

Re: Re: Tak nám veznou ....

Hm, tak ty pouliční párkaři za rakouskouherska a masarykistánu byli kozáci od volha-donu? To jsem teda fakt netušil. A nevaděj vám třeba po městě i venkově nový baráky, když je stavěj výhradně ukrajinci? 8-o

Lucifer 14.12.2007 19:04

Re: Re: Re: Tak nám veznou ....

Ježíšmarjá, ale ti párkaři z Rakouskouherska už tam dávno nejsou. Jste se zrovna probral z kómatu? 8-o

Expat 14.12.2007 19:23

Re: Re: Tak nám veznou ....

Konecne inteligentni hlas ....

matra 15.12.2007 17:52

Re: Tak nám veznou ....

Taky mi chybí dobré chlebíčkárny, kde se dalo sednou k chlebíčku a vínu nebo kafi. Chlebíček - dobrý , neoschlý jedině v Jungmance na Zlatém kříži a na stojáka.

Richard III. 14.12.2007 16:25

Já chci taky buřty!

Zdánlivá prkotina. Ale svědčí o dobrém novinářském instinktu. A vlastně dobrém občanském instinktu. Budeme ho v Evropě potřebovat.

Standa 14.12.2007 16:11

Buřty za buřty, zub za zub

Zajímavé video, odkrývající smutnou skutečnost:

http://www.youtube.com/watch?v=sykkmYmNW00

vládík 14.12.2007 15:09

Se vzpomínkou na nový "montgomerák", poprvé oblečený a krásně potřísněný

vystříklým omastek (a na následný "wiks" doma):

R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

LOJZA 14.12.2007 15:02

buřt z Václaváku

Než na Václavák přišly buřty,prodávaly se tam voňavé placky bramboráku a to za 30 hal. kus.Pamatuju to jako dítě.Kvůli buřtům jsem vzpomínku na cmundu oželel a dával jsem si buřta na opičím sádle,jak jsme tomu říkali.Neopakovatelná vůně vždy přilákala a pak přišla neopakovatelná chuť.Už by mi to mohlo být jedno,tuhle pochoutku nesmím,ale ti,kteří ji mohou budou ošizeni.Ano,páni radní vidí možnosti,kde jinde se občerstvit a pohled na nuzáky je uráží a připomíná jim,že s problémem nic jejich vládnoucí partaj nedělá.Ten problém pánové neodstraníte likvidací stánků,ten vám zůstane,jen se shromaždiště obětí vašeho působení a vaší politiky přesune někam jinam.Co zrušíte po stáncích na Václaváku?

Táta 14.12.2007 16:16

Re: buřt z Václaváku

Tak že,buřty,zavedení znovu na pěší zoně tramvaje,olympiáda,metropolitní policije atd.Někdy si myslím,že na radnici sedí pubertální hošíci,kteří nevědí co dříve, ale problémy s MHD parkováním,ovzduším a mnoho pragmatických problémů to je asi moc nezajímá  VV>-

Talián 16.12.2007 9:10

Re: buřt z Václaváku

Nevidím důvod něco regulovat. V Německy třeba rádi opékané bílé klobásky ( nazývají se někdy "Norimberské"). Opékači jsou skoro všude a mají více zákazníků než gyros, nebo šašlik. Dokonce jsem viděl, jak si dámy a pánové z vernisáže s rautem v čínském stylu odskakovali ven na klobásku. Tady je skutečně nezbytné nechat to volné ruce trhu.