15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

GLOSA: Hospoda vzor 2015

Kultura hospod, restaurací či kaváren bývala chráněná. Nepodléhala globální (evropské) normě, ale vyvíjela se v každé společnosti jinak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 8.6.2015 23:22

Re: Nostalgie

No, do té pravé hospody se navečer nejdu stravovat - aspoň ne primárně, maximálně tak utopence nebo kus uzeného - ale na pivo a pokec. A k tomu patří cigárko, doutníček či dýmka - podle nálady a důležitosti probíraného tématu.

Ve fastfoodu si nepokecáte, to je jak benzinová pumpa - doplnit standardní palivo s euroatestem a pryč.

J. Schwarz 8.6.2015 22:10

Re: Jenže cesta z toho vede jen a jen přes relevantní vzdělání.

A vy víte, Janyško,  a nekonáte - buď je vám to fuk, nebo je vaše  mocné vědění na draka...

P. Selinger 8.6.2015 13:02

Jednoduché řešení

Nechodit tam !

P. Papež 8.6.2015 11:15

Orwellova kniha

Orwellova kniha 1984 se začíná plnit i u nás. Bohužel ti sterilní pitomci, kteří rozhodují o tom "nejlepším pro nás" stále přibývají.

V. Vaclavik 8.6.2015 10:23

A vite co je blby?

Ze kdyz tu jsem pro soukromou, svobodne trzni spolecnost, tak si muzete zobacky vykricet, nebo minimalne mlcite, nesouhlasite. Ale jen takove prostredi, ve kterem je to na provozovateli, jestli vubec bude mit zachodky a jake, atd., atd., by vam dalo ta osobita zarizeni vseho druhu, po kterych se vam styska. Hlupaci ale vzdy budou pro regulace vseho a skonci u tech uniformovanych, bezpohlavnich, normovanych velkopodnikovych retezcu, kde jednotlivec prakticky nema sanci a budou si styskat v macdonaldu na hygienicke plasticke zidlicce.

K. Janyška 8.6.2015 9:55

Jenže cesta z toho vede jen a jen přes relevantní vzdělání.

Ne přes moralizování a nadávky. To nestačí, když nevíme proč, nevíme ani jak.  Bez Kompozitivní teorie jste všichni v háji se svýmu názory... Dzp.

Z. Lapil 8.6.2015 9:44

Nostalgie

1/ Renčín (?): Jo. Dám si kafe. Ale nechci vědět, jakou značku.

2/ Jiránek (?). Dřív tady bejvala hospoda Na blátě. Tamhle byly záchodky, a strašně smrděly... Hostinský se jmenoval Žito, a strašně smrděl... A bylo tady strašně útulno...

Za sebe pak říkám, že i ty normalizované stravovny mají něco do sebe, především standartně spolehlivou kvalitu. Ne snad úžasnou; spolehlivou. Pod standartním názvem dostanu standartní pokrm za standartní cenu. Hospoda či restaurace je naopak trochu dobrodružství, standartní spoleh je snad jedině na smažený eidam, i když hranolky a tatarka se občas objeví ve značně překvapivých variantách. Ale jedno nebo druhé zakazovat nebo dokonce přikazovat, jak to má vypadat?

M. Marek 8.6.2015 8:19

Jo

je to bohužel realita.