3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

2013: S Kafkou, Radeckým a Sabinou

Letošek nás upomene na důležité věci. Na to, jak liblická konference o Kafkovi otevřela debatu o odcizení v reálném socialismu. Na to, jaký modernizační skok udělal svět, právě když se řítil do první světové války. I na to, že teprve před 100 lety byl učiněn poslední zeměpisný objev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Udatný 6.1.2013 19:42

Karel Sabina

proč se stále píše o Sabinovi negativně, napište také něco pozitivního o jeho osobnosti a že je toho mnoho. Ve své době, byl největším českým autorem a teprve jeho nekompromisní postoje mu přivodily hlad, který posléze vyústil v několik udání na srbské studenty. Ono když nemáte několik dní co do úst a není vidět zlepšení, tak nevím... Je zajímavé, že největší jeho odsuzovatelé jsou osoby, s kterými byl už od dob studií v nepřátelském poměru.

J. Urban 7.1.2013 11:15

Re: Karel Sabina

Myslím, že ani z policejních protokolů se nedozvíme, co na něj věděli a použili, čím ho nakonec (a do jaké míry?) zlomili. Devět let kriminálu - nejspíš ne zrovna fešáckého - se taky muselo podepsat na jeho zdraví, i tom duševním. Neomlouvám ho, nehájím ho, jen si tak přemýšlím....