22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ: Zelení aktivisté v ruském žoldu

To celé je zkrátka tak neuvěřitelně hloupé, až člověka napadá, že to mohou prosazovat jenom lidé, kteří buď nejsou „nejostřejšími tužkami v penále“, nebo jsou prostě navedení. Respektive zaplacení. To druhé je podle mne pravdě blíž.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 16.9.2022 7:27

Nebo takový ukázkový maoistický komouš, prakticky terorista, José Manuel Barroso, svého času předseda Evropské komise... ;-)

R. Langer 16.9.2022 7:24

Jo, ty 4-5 výjimek si pamatuju... ;-D

R. Tichý 16.9.2022 7:21

Rusko svuj vliv v zahranici, pres nejruznejsi levicove pomatence siri od roku 1920.

Kdyby vsichni novinari nebyli levicaci, uz davno by investigovali.

Copak si nepamatujete "ministryni zahranici, baronku Aston"? Nebo italska hvezda Mogheriny-komunistka. Andela byla taky svazacka.

Rozklad cizi spolecnosti za par drobnych je velmi efektivni zpusob valky.

R. Gramblička 16.9.2022 6:53

stejně jako dává smysl uniklá zpráva z RAND Corp., že USA rozpoutaly současný konflikt na Ukrajině, aby tím zdecimovaly Německo a zejména zničily jeho hospodářskou provázanost s Ruskem i snahy o získání zpět své suverenity. A aby si tak USA udrželi svoji globální hegemonii. Je to fejk? RAND tvrdí, že ano, ale čert ví. Dnes jeden neví, čemu lze ještě věřit.

R. Gramblička 16.9.2022 6:44

zdaleka ne každý kritik musí být placenej nebo blbej. Texty od Kateřiny mi většinou přijdou věcné a střízlivé. Ale třeba zkusíte napsat, v čem se teď plete.

Jinak, celý dnešní svět je založenej na lobingu a korupci. Bylo by to docela zajímavé čtení, pokud by to nějaký nový Asánž vynesl na světlo světa

K. Wágner 16.9.2022 6:41

Ano, je tomu tak.

Břidlicový plyn (Shale gas) se stal v posledních letech v USA a dalších zemích významným zdrojem energie. Na tento zkapaněný plyn (LNG) z velké míry dnes Evropa spoléhá z hlediska alternativních dodávek. Přitom plynu má Evropa obří zásoby a stačilo by ho jen začít těžit, jak říká dánský ekonom Bjørn Lomborg. Máme totiž v Evropě obrovské množství zemního plynu nahromaděného ve formacích břidlic, dokonce více, než kolik ho mají celé Spojené státy - jen zásoby pod Českou republikou by měly činit 514 miliard m3, tedy nejméně 50násobek jeho současné roční spotřeby. Podle německého Federálního institutu pro geovědy pak dosahují technicky vytěžitelné zásoby evropského břidlicového plynu 14 bilionů m3 a převyšují tedy konvenční zásoby zemního plynu, které se odhadují na 5,2 bilionů m3. Evropa tak de facto sedí na zásobách plynu, kterého se jí dnes zoufale nedostává. Kdopak se o to asi zasloužil...?

R. Gramblička 16.9.2022 6:40

tož tak smysl to dává a gazprom asi nebude jen tak bůhzdarma rozhazovat peníze.

R. Gramblička 16.9.2022 6:36

No, všichni zdaleka ne, zejména tady na psu ;-)

R. Langer 16.9.2022 5:46

... a hlavně nezapomeňte na to, jak jste jí tady všichni fandili, když jsem to tady posledních minimálně 10 let psal... :-P

R. Langer 16.9.2022 5:44

Zeptejte se soudružky Merkelové z NDR, kdo byl její řídící důstojník. Tam to budete mít přímo od zdroje. ;-)

J. Krásenský 16.9.2022 5:29

V dětství jsme měli pořekadlo: "Je blbej nebo navedenej". Blbci se vyskytují i mezi vzdělanými, zvláště pokud je přepadne pocit, že vědí. Zejména když "vědí", jak řídit svět. Jistě, někdo z nich může konat "za cizí peníze", ale většina aktivistů to dělá "z vlastní blbosti", tedy z přesvědčení, že spasí svět. Ne, že by se mi nelíbilo vidět většinu představitelů těch zelených kazisvětů za katrem za kolaboraci, škod napáchali za stovky miliard, ale spravedlnosti by to nepomohlo.

Stejně jak z kolaborace ekologů, by měli být v nemenším podezření globalisté, kteří pod heslem "svět je jedna vesnice" optimalizovali své zisky přesunem výroby do zemí s minimálními mzdovými náklady, bez ohledu na ekologické, sociální a politické dopady. Takovým předním světovým guru globalizované ekologické vesnice byl například Václav Havel. Že by i ten byl alespoň užitečným idiotem nyní nepřátelských států? :)))

[>-]

S. Sedlák 16.9.2022 4:02

Těch podplacených bude daleko více. O těch, které uplácel Gazprom to je dohledatelné a relativně veřejné.

Horší to bude v případech, kdy podplácení probíhá skrytě a končí u všelijakých konspirátorů antivaxlerů a odpůrců unie. Bláboly, které tady píšete zrovna vy navozují otázku, na které výplatní listině figurujete.

J. Jurax 16.9.2022 1:56

Inu, zelení magoři dílem z blbosti a dílem za ruské a/nebo čínské peníze - to dává smysl. EU to ekonomicky a průmyslově zničí spolehlivěji než kobercové bombardování.

V. Kuhaj 16.9.2022 1:53

Paní Lhotská, svádět volbu green dealu na Putina je stejně cáklé, jako svádět na něj volbu Trumpa. Ale jen houšť! Snad se jednou dočkám, jak fanatička Leyenová - bože, kolik zla tahle ženská už natropila! - bude čelit podezření, že je ruská agentka. To bych jí fakt přál, takovouhle facku za bílého dne. Takže ten chaos, než aby tihle zmetci přiznali že to aktivisticky podèlali, teđ budou svádět na ruské diverzní centrály?! Jak je to dlouho, co nám "škodily" ty americké?! Horem dolem se nám sem cpe znovu totalita, které jsme se před pár lety zbavili! Já nevím jestli to píšete z hlouposti, nebo vas nekdo navedl, ale zkuste svůj text porovnat s texty totalitního Rudého práva. A pak se proboha už, zamyslete!