8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

ZEMĚDĚLSTVÍ : Podivné počty v resortu

Při čtení či poslechu celé řady vyjádření politiků, novinářů nebo představitelů různých zájmových organizací mě často napadá, jaká že je to škoda, že matematika již není povinný maturitní předmět. Minimálně pro občany pohybující se v resortu zemědělství, potravinářství či lesnictví by to bylo opravdu žádoucí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 10.5.2012 7:00

Platy mě nezajímají,

zajímají mě pouze ceny a kvalita. Trh je společný, každý může nakupovat kde chce, Čech v Německu, Němec v Česku. Podstatný je pouze  údaj za kolik a jak kvalitních potravin je kdo schopen vyrobit a jak je umí umístit na trhu. Jde přece především o rovnou soutěž výrobců, která je vždy ku prospěchu zákazníků.

P. Kolář 10.5.2012 6:54

Může mi autor

sdělit,který statistický genius spočítal,že dvoučlenná rodina utratí za potraviny 2100 kč.měsíčně? A který ještě větší genius spočítal,že 302 euro je 3500 kč?.Myslím si že tzto údaje odpovídají stavu po patnáctém pivu ve tři hodiny ráno.

J. Blažek 10.5.2012 6:42

Re: Informační šok

Viz výše

J. Blažek 10.5.2012 6:41

Podivné počty

Autor, zřejmě provládní vrtichvost, by si měl zopakovat tu maturitu z matematiky, neboť:

1) Porovnává cenu potravin bez zohlednění úrovně platů.

2) Počet zemědělců je podle něj totožný s početem zemědělských podniků. Zapomíná jaksi na to, že v některém zemědělském podniku je zaměstnáno třeba 100 lidí a v jiném třeba jen jeden člověk.

Prostě argumentuje zcela stejně jako ti, jimž tuto argumentaci vytýká. : Jak se mu to zrovna "hodí do krámu, t.j. do těch jeho neználkovských teorií.

P. Pavlovský 10.5.2012 5:53

Re: Informační šok

V tom případě vás musím, ve veřejném zájmu, požádat, abyste vyvrátil vy jeho!

J. Forman 10.5.2012 5:41

Re: Informační šok

Přečtěte si to ještě jednou a zjistíte, že autor nevyvrátil vůbec nic. Kecá jako vždycky a žongluje s čísly jako vždycky.

P. Pavlovský 10.5.2012 5:17

Informační šok

Tím je pro mne, politického laika, který se vysoce nadprůměrně o především vnitřní politiku ČR celý život zajímá, tento článek. Jak to, že tyto skutečnosti už dávno nejsou součástí mediáního diskursu? Jak to, že jsem se je už dávno nedočetl ve svém oblíbeném Respektu? Vždyť ony desinfromace, které článek pana Havla vyvrací, mají téměř charakter poplašných zpráv a v každém případě jde o pobuřování pomocí lživých informací!