28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Rozkaz zní jasně: vyrábějte zmetky

Znám jednu nástrojárnu. Před lety celkem velký a úspěšný podnik na severu Čech. Dneska už trochu zašlá, ne úplně nejmodernější firma a ne úplně nejnovější technologie, bez závratných zisků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pavelka 3.9.2021 7:40

Nezávislé studie účinek ivermectinu nepotvrdily...Ono by bylo divné, kdyby veterinární antiparazitikum zabíralo na viry...

P. Milan 3.9.2021 9:04

Možná by to bylo divné, ale takové věci se občas stávají, že nějaký lék je vyvíjen pro určité použití a náhodou se zjistí, že funguje i na něco jiného.

R. Gramblička 3.9.2021 6:45

Zda je něco státní či soukromé je ve výsledku jedno, pokud je soukromník při výkonu své profese silně omezován státními regulacemi, což ve zdravotnictví je. A pokud je výrazně omezován, nemůže být z logiky věci tržní. Takže lžete spíš vy.

J. Pavelka 3.9.2021 7:43

On ale lékař, i kdyby se platilo "cash" (minimálně pro běžná vyšetření by to možné bylo - a konečně třeba u zubaře se cash platí) regulacemi vázán být musí, minimálně v tom, že musí léčit "lege artis"

R. Gramblička 3.9.2021 8:08

mno, pokud je obsah článku o rumburském špitále pravdivý, tak ani státem řízené podniky se podle de lege artis medicinae neřídí, tak jak by měli

Na volném trhu by pochopitelně byli lékaři taky nuceni léčit co nejlépe. Lemplové a amatéři by rychle přišli o důvěru a zákazníky

J. Pavelka 3.9.2021 8:02

Ale na druhou stranu....třeba v zubní praxi se dost věcí už platí cash, a létají tam dost velké sumy...Je i dost soukromých zubařů, kteří nedělají "na pojišťovnu". A samozřejmě bylo chybou rušit karenční lhůtu a onen, byť minimální, poplatek u lékaře...není dobré, když je něco úplně zadarmo.

R. Gramblička 3.9.2021 8:12

Moje známá, učitelka i se svými rodiči v důchodu, na soukromou kliniku už chodí a jsou nanejvýš spokojeni, i když je to stojí nemálo peněz

P. Milan 3.9.2021 9:03

Přečtěte si zdravotní programy ČSSD, ve vládě už jsou dlouho a škod napáchali spoustu.

Na lhaní jste zde vy a pár dalších.

Ś. Svobodová 3.9.2021 9:22

Např. ČSSD: Péče o zdraví nesmí být motivována podnikatelským ziskem ale snahou zajistit spokojený a důstojný život všech občanů. To může zaručit pouze veřejné zdravotnictví... (nevím, jak vložit odkaz na pdf)

I. Schlägel 3.9.2021 10:38

Hlášky levice, že se zdravím se nekšeftuje, jsou k mání vcelku pravidelně. Ten hukot po zavedení několikakorunových poplatků u lékaře jste asi přeslechl. Ano, části zdravotnictví jsou tržní a soukromé a pečlivě napojené na státní penězovody.

V. Kain 3.9.2021 11:23

Braune víte kulové.Vemte si takový Frezenius.Soukromá německá firma která tady má dost poboček.Běžte se podívat jakou tam dostávají péči pacienti.Všichni bez rozdílu.Před tím státní.Naprostá katastrofa.