7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Kříž 1.7.2011 19:51

porad to same...

snaha vymyset nejaky "spravedlivy" system rozdelovani penez v nespravedlivem systemu zdravotnictvi zalozenem na vynucovanem uspokojovani potreb jednoho za penize druheho....

J. Skála 1.7.2011 16:03

Pane Starý,

máte sice pravdu obecně i v obou příkladech, nicméně článek je opravdu o něčem jiném. Právě ono zamyšlení nad otázkami ekonomicko - etickými je potřebné pro to, aby byla o nutnosti a podobě reforem přesvědčena i veřejnost. Nebo alepoň ta rozumnější část veřejnosti. Ti ostatní si stejně budou vždycky říkat "voni to na nás dycky upečou tak, aby nás vobrali".

J. Kulheim 1.7.2011 12:10

Cenu života

si stanovuje každý sám tím, jak se stará o svoje o svoje zdraví. Zdraví je majetkem každého z nás. Je nejcennějším soukromým statkem, který každý dostáváme. Není majetkem ministrana zdravotnictví, ale každého jednotlivce. Je na každém z nás,  jak s ním hospodaříme.  Každý z nás má odpovědnost za sebe, svoji rodinu, za to co se děje kolem něho.

Nejdůležitější roli při ovlivňování zdravotního stavu jedince hraje životní styl. Se skladbou stravy souvisí až 90 % tzv. civilizačních chorob.  Vzhledem k tomu, že se na zdravotním stavu populace v největší míře podílí životní styl, je neúčinná jakákoli reforma, která není zaměřena na změnu životního stylu. 

M. Starý 1.7.2011 9:03

Kázat vodu a pít víno

Je těžké přesvědčovat veřejnost o nutnostech "nést náklady reforem" dokud nebude vymýcena korupce, která provází hospodaření s veřejnými prostředky.

Několik příkladů z posledních dní:

- Proč maturity musela pro MŠ připravovat externí firma CERMAT, když ty testy mohli připravit sami ministerští úředníci? 4.500 Kč/žáka za maturitu mi připadá nehorázné.

- Proč ČD propustilo dělníky, kteří se starali o údržbu kolejí a nyní, když je situace katastrofální, tak bude najímat na utažení šroubů externí firmu? Ta to jistě nebude dělat za mzdové náklady, ale bude chtít i (minimálně) přiměřený zisk. Psalo se o částce asi 150 milionů korun...