3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ARTUR 20.1.2010 23:07

nesouhlas

Příspěvek je snůškou polopravd a přímých lží. Možná z neznalosti, ale tomu se mi nechce věřit. Systém zdravotního pojištění, kdy výše pojistného je dána zákonem a jedná se v podstatě o zdravotní daň, musí být pod veřejnou kontrolou. A přechod zdravotnických zařízení pod obchodní společnosti tuto veřejnou kontrolu znesnadňuje až znemožňuje. Možná právě o to autorovi jde.

Pouze pro ilustraci. Britský systém (National Health Service (NHS), tolik kritizovaný našimi pravičáky, je v podstatě dílem, či lépe řečeno dotažený do konce antikomunistou Winstonem Churchillem. Tím antikomunistou, který se spojil s "komunistou" Stalinem v zájmu záchrany Evropy.

Britové vytvořili ve 40. létech zdravotnický systém, který naši komunističtí mocipáni v 50. letech kopírovali. I v dnešních dnech je vysoce ekonomický, i když není ideální. Na druhé straně ideální systém neexistuje.

Pravice u nás také neexistuje a rada pro tzv. pravičáky z ODS zní: "Začít studiem britských vládních dokumentů počínaje 21.3.1943 a vrátit se ke kořenům konzervatismu".

A to v první řadě znamená - neumožňovat parazitismus nejrůznějším lobbystickým skupinám na veřejném zdravotním pojištění, tak jak to předváděl kapitán ODS zdravotnictví Julínek. Bohužel, garnitura, která je nyní v čele ODS, na to nemá i kdyby chtěla. Jsou příliš hladoví, příliš mlaskají a Paroubkův pupek už dávno překonali.Není z toho pouze smutno, je z toho stydno.

Budař 20.1.2010 23:42

Re: nesouhlas

Politologu, dal jsi nám zde politické školení a přesvědčil si lidi kteří něco o financování zdravotnictví vědí, že víš ho.no. Ostatně stejně jako experti na zdravotnictví z ČSSD, počínaje Fischerem a konče Rathem, bych zakázal privatizovat zdravotnické zařízení. V mládí šikanovaný, syn agenta STB -  David, již má zprivatizováno, poliklinika na Chodově a soukromá ordinace v Hostivicích, tak proč ještě privatizovat ? Mimochodem, kdyby socani vyhráli volby, tak David má spadeno na ministra vnitra, což je v kruzích ČSSD známo. 

ARTUR 21.1.2010 7:08

Re: nesouhlas

Slušnost není až tak Vaše silná stránka, Budaři. Nicméně moc toho o zdravotnictví také nevíte. Jinak byste tuto argumentaci nikdy nepoužil, není privatizace jako privatizace. Nemůžete  směšovat tzv. privatizaci ambulantního zařízení s privatizací lůžkového fondu či dokonce pojišťoven. Měl byste skutečně se začít učit a ne urážet. Pokud ovšem na to máte, pokud Vaše IQ neobnáší hodnotu tepající vakuoly.

Budař 21.1.2010 14:11

Re: nesouhlas

ARTUTE, bývalý váš předseda s. Zeman, říkal, že největší neštěstí v životě je narazit na bl.ce. To se mi bohužel podařilo. Pane, věnujte se jiné diskuzi, zdravotnictví moc nerozumíte, to bylo vidět na vašich příspěvcích. Říkám vám to proto, že nevím jak moc zdravotnictví rozumím, ale určitě jsem do něho více zasvěcen než vy a mohl věci o zdravotnictví sledovat z jiných pozic. Učit v důchodovém věku se již nepotřebuji, věnuji se spíše cestování, kde se nikdy neopomenu zeptat na fungování zdravotnictví. Moje IQ  se pohybuje přes 100 bodů, ale vaše odhaduji dle příspěvků, něco nad lehkou mentální retardací / dříve oligofrenie nebo slabomyslnost - postižení vývoje rozumových schopností /, tj. 72 - 85 bodů. Bohužel jste ani nepochopil ironizaci mého příspěvku o privatizaci.  

Haviř Vodka 23.1.2010 15:41

Re: nesouhlas

Budaři tvůj test IQ bych chtěl vidět, já myslím, že několik šimpanzů má daleko vyšší IQ než ty, to je hned poznat, sotva zde sdělíš pár slov, zřejmě poradce Marka, to se pak nedivím

Haviř Vodka 23.1.2010 15:42

Re: nesouhlas

když máš taky vysoké IQ, řekni mě jaké je předposlední číslo před nekonečnem?