4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Návrat roboty do českých zemí

Tzv. „soukromí lékaři“ se stanou od doby císaře Josefa II. první profesní skupinou, která v rámci své profese bude muset část své práce konat jinde, než chce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 24.8.2016 8:47

Re: Příspěvek je velmi dobře napsaný....

Pane Jedličko, co vás nejvíc zaujalo v článku?

M. Hatlák 24.8.2016 8:26

Vážení páni doktoři mi prominou.

To co je v článku popisováno jako nehoráznost, tedy že se musím stážemi a školeními sebevzdělávat? To mi připadá naprosto normální, a jako autorizovaný technik to absolvuji zcela běžně a rozhodně to nevidím jako buzeraci, spíše naopak jako pozitivum. A teď chceme, aby i oni nadlidé (páni doktoři) se dále vzdělávali, no "to je přeci hnus".

Jen malý příklad: V době kdy jsem promoval byly běžná zařízení s elektronkami, tranzistor vyrůstal z plenek a o něčem takovém jako je dotykový displej, to jsme si nedovedli ani představit. Abych v tomhle fofru rozvoje elektroniky mohl existovat, tak se celý život učím a učím, a když se objeví možnost stáže, přednášek nebo konzultací tak jsem jen rád. Ale páni doktoři to zřejmě nepotřebují. O tom s jakými doktory jsem se občas potkal, se raději nebudu vyjadřovat.

Promiňte, ale celý článek mě docela nadzvedl, protože vzestup elektrotechniky a elektroniky od druhé světové války je tak šíleně dynamický, a dynamika se stále stupňuje, že není obor, kterého by se moderní elektronika nedotkla, a tedy i pánů doktorů se dotýká a musí se jí přizpůsobit. A když to nechápou, musí se jim to uzákonit. Prostě stejně jako já i šedesátiletý doktor se prostě vzdělávat musí.

Š. Šafránek 24.8.2016 13:50

Re: Vážení páni doktoři mi prominou.

Člověče, vy jste to asi nečetl.