26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Musíte se zeptat jinde…

Tento blog je jistou reflexí na článek JUDr. Marka Steinera, který vyšel dne 21.7. na serveru Neviditelný pes (zde). Jak z článku, tak i z diskuse plyne, že mnoho občanů se v našem systému zdravotnictví vyzná jen málo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 26.7.2021 7:53

Můj známý, který je vlastníkem několika velkých zdravotnických zařízení, prohlásil, že největší tragédií je, nechat doktory něco organizovat nebo je donutit ekonomicky myslet. Samozřejmě, čest výjimkám, ale něco na tom je, vidíte-li ten chaos ve většině nemocnic. Řešením je zapojení elektronizace a využití AI v medicíně. Ovšem lidé typu MUDr. Kubek dělají vše proto, aby to nešlo. Nedivím se, jde jim o prestiž a peníze. Co kdyby je někdo více kontroloval a zjistil by, že se to vše dá dělat výrazně efektivněji. Tady spoléhám na ty mladé, ale jen abych se nemýlil.

P. Kubáč 26.7.2021 7:26

Známý, který je chirurg prohlásil " pacientovi rozřezat břicho můžu, ale mladému dokotorovi potvrdit, že mi u toho asistoval nemůžu.

To je výsledek práce "reformátorů", kteří především mysleli na své kariéry, ve spolupráci s pražskými profesory, kteří ( z odtrženosti od reality ) těmto "reformátorům" potvrdili všechno.

Jiný známý prohlásil "co je na zdravotnictví dobré dá se ( bohužel ) vytrasovat až k husákovskému zákonu o zdraví lidu z roku 1982, co je špatné dá se vytrasovat k pozdějším "demokratickým" reformám".

V. Mokrý 26.7.2021 6:37

Zdravotnictví - " zalepit všechny černé díry ", kterými mizí peníze mimo něj ( týká se i zdravotních pojišťoven ) a v dnešní době požadovat u mnoha volnočasových aktivit připojištění.

V. Mokrý 26.7.2021 7:09

Při dnešní honbě lidí za adrenalinem, jejich přehnaném sebevědomí a nemotornosti, je připojištění nutné.

J. Zika 26.7.2021 16:19

článek je o tom, že nejsou lékaři ochotní nastupovat např. na oddělení traumatologie. Nevím, jak to podle vás vyřeší připojištění....

J. Jurax 26.7.2021 19:16

No, napadlo mne, že se z toho pojištění traumatologům připlatí ... ale to určitě neumožňuje platná legislativa a vůbec ... :-)

P. Hatina 26.7.2021 3:50

Bohužel, tedy problémy ve zdravotnictví jsou a měly by být nějak řešeny (ono totiž mezi zvolenými poslanci je i spousta lékařů), jen bych se proboha nespoléhal na nějakou slibovanou vizi politické partaje před volbami...Ono totiž, připomeňme že když těch 30 kč júlínkovných příliš nezabralo, tak Kalousek /ne Klaus, ale Kalousek/ poslal "preventivně" lidem složenky na 121 000 Kč. A když to preventivně nestačilo, tak pak stejně zvedli DPHáčko. A (snad) se část těch peněz formou státních plateb dostalo i do zdravotnictví;-D

T. Kohout 26.7.2021 3:06

Perfektně to tentokrát říká pan Vodvářka, že je nutno začít, ne od Adama, ale od Klause. Systém, který byl dobrý se nechal zruinovat, věci, které nám cizina záviděla se rozplynuly. Nyní se to horko těžko lepí a zuřivost se vylévá na Babiše a jeho "Agro".

T. Kohout 26.7.2021 3:10

Ještě bych doplnil ten systém "sestřiček", který byl a který je... A to všechno vymýšleli konkrétní lidé, kteří kamsi zmizeli. Asi jako v té říkance, "voda je vzala".

V. Mokrý 26.7.2021 6:34

R^ !!