24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Bude hůř...

Pravil kdysi Václav Klaus o nespokojených lékařích, že pokud se jim jejich práce nelíbí, ať jdou dělat taxikáře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 19.4.2018 10:25

Re: Kolaps?

Mohl byste mi prosím sdělit, kde za vysokou morálku natankujete nebo dostanete nové boty? Děkuji předem.

P. Aron 19.4.2018 12:09

Re: Kolaps?

Vy jako pacient máte přehled o tom, jaký je příjem lékaře ? A tušíte, že má také nějaké náklady ? Plat sestry, přístroje, nájem.

P. Aron 19.4.2018 12:05

Re: Kolaps?

Tak to máte celkem štěstí. Já ten pomalý kolaps pozoruji v ordinacích kam chodím léta. Doktoři i sestřičky skvělí, ale nestíhají.

P. Kmoníček 19.4.2018 7:42

Proč vzpomínat na V.Klause?

Přece A. Babiš to zařídí. Viďte jeho voliči?

J. Kulheim 19.4.2018 7:19

V časopise LK TEMPUS MEDITORUM 7-8/2014

"V roce 1989 pracovalo ve 161 nemocnicích 10 860 lékařů, o šest let později se jejich počet zvedl na 14 368 lékařů. Počátkem tohoto tisíciletí české pacienty léčí v 191 nemocnicích 18 853 doktorů."

V.K. to řekl. Co řekli ostatní? Třeba vy. Je zajímavé, že se od době vládnutí vlády vedené V.K. nic nezměnilo. Reformovat systém organizace a financování je nereálné a systémpové změny měl připravené pouze MUDr Julínek. Ostatní ministři byli vytaženi na ministreské křeslo jak zajíci z klobouku.

V časopise LK TEMPUS MEDITORUM 7-8/2014 ROČNÍK 23, pan MUDR M. Kubek mj. píše Reforma místo poplatků„ Zda se, že po šesti letech vstupuje pravě do svého posledního dějství tragikomedie Julínkových regulačních poplatků. Poplatků, které nepředstavovaly žádnou reformu zdravotnictví, ač za ni byly vydávány.“ atd

„Hovoříme- li o regulaci, pak samozřejmě nemam na mysli primitivní poplatky, ale fungující revizní systém pojišťoven. Každý z nás má přece jen jedno srdce, jedna játra, jeden žaludek... a tak je množství léků, vyšetřeni a další zdravotní peče, které můžeme legitimně spotřebovat, omezené.“ atd

"Pokud se nám podaří prosadit tuto opravdovou reformu, která přinese do zdravotnictví přirozené ekonomické vztahy, automaticky se také stanou zbytečnými jakési smlouvy mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními. O osudu a prosperitě nemocnic a jednotlivých soukromých lékařů pak budou svým zájmem rozhodovat sami pacienti, kteří se tak konečně stanou nejdůležitější součástí našeho zdravotnictví. Tudy vede cesta- to je reforma zdravotnictví, atd

O. Prokop 19.4.2018 9:45

Re: V časopise LK TEMPUS MEDITORUM 7-8/2014

Počty lékařů nic nevypovídají:

1. V ČLK jsou zapsáni i lékaři, co pracují v zahraničí( u nás jsou nižší poplatky)

2. Pak jsou tam zařazeni lékaři, co s pacientem vůbec nepracují: Hygienici, ve zdrav. pojišťovnách, farmafirmách, ženy na MD, jiní úředníci- ČSSZ atd.

3. Pak samostatně nemohou pracovat( což se nedodržuje) absolventi a lékaři do základního kmene. Nelze nevzpomenout důchodce a to neříkám o šedesátnících, kteří téměř všichni pracují, ale hlavně ještě starších, kteří opravdu, ale opravdu pracují vyjímečně...

Z. Rychlý 19.4.2018 7:10

Jedna z věcí, které

mám VK za zlé. Nepodpořil reformu zdravotnictví autorů ministra Stráského a doktora Macka. Myslím, že to bylo z ješitnosti, jak Stráský, tak Macek byli v řadách ODS oblíbení, tak ze strachu z Ráthových odborů. Usnadnil život systému přerozděloven zdravotní daně, který tu živoří dodnes.

K výroku: doktoři bývají dost často nadutí aroganti a Cvachové.

J. Kulheim 19.4.2018 7:22

Re: Jedna z věcí, které

To je pravda. Myslím, že to nechtěl udělat, protože bylo před volbami a po volbách nebyla síla ani vůle. Zdravotnictví je lehce politicky zneužitelné.

Z. Rychlý 19.4.2018 14:42

Re: Jedna z věcí, které

To je fakt. Jeden z faktorů to určitě byl.

D. Polanský 19.4.2018 6:58

Autor má v něčem pravdu

moje dcera, lékařka, když před cca 13 lety začínala nemohla sehnat místo, napsala na několik nemocnic, ale nic. Pak sehnala místo v Brně, nastoupila na úvazek 0,1 (pochopitelně jsme ji jako absolventku s červeným indexem dále živili, jinak by umřela hlady, nebo by musela jít dělat ten taxík), ovšem pracovala na plnou pracovní dobu. Pak postupně jí plat stoupal, ale trvalo přes tři roky, než měla plný úvazek a jakž takž normální plat, v té době pod celostátním průměrem. Takže i tak se ještě nedávno s mladými lékaři zacházelo, tedy alespoň někde. Asi přednostové poslechli V. Klause.

Ovšem i přesto si myslím, že lékařů bude dost, argumenty nechci rozvádět. Spíš nebude řemeslníků.

Z. Rychlý 19.4.2018 7:11

Re: Autor má v něčem pravdu

S tou poslední větou jste se trefil na 100%

O. Prokop 19.4.2018 9:53

Re: Autor má v něčem pravdu

A co rodina? A co volný čas na regeneraci? Kolik je hodin měsíčně v práci? Kolik je její hodinový příjem?

Dodávám na závěr, že se za 13 let nic nezměnilo.