4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Adam Vojtěch jako spasitel

Zdá se, že se konečně po době temna začíná blýskat ve zdravotnictví na lepší časy. Nastupuje sociální inženýrství. Zdá se, že konečně Ano, bude líp.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kmoníček 6.12.2019 9:01

Pane Štípku, zamyslete se a pokud budete v této činnosti úspěšný, tak dojdete k závěru, že viník je Babiš vedený u bývalé StB pod jménem Bureš. Pokud Vám ale vyjde při zamyšlení jméno Kalousek, tak nemáte na zamyšlení použitelný orgán. A nevylučuji, že se to pod vedením Babiše stát může.

R. Dubravský 6.12.2019 9:00

"Jak by se vám líbilo..."

Inu, líbilo. Například v obchodním centru Galerie Butovice jsou ordinace praktických lékařů. Ordinační hodiny 8-20, objednávky na čas, bez čekání. Můžete tam dojet veřejnou dopravou i zaparkovat auto a nakonec si třeba i dát ten dortík. Jo a lékárna je hned vedle.

D. Polanský 6.12.2019 8:52

Dcera skončila medinu v roce 2004 s červeným indexem. To byl přebytek lékařů, nastoupila na úvazek 0,1 a přitom dělala 8 hodin. Stále jsme ji živili. K plnému úvazku se dopracovala někdy za tři či čtyři roky. Dnes vydělává slušně, ale určitě ani zdaleka ne tolik, co uvádí televize. Na slušný plat se dostává službami. Zjednodušit problém jenom na peníze je přesto nesmysl. Vysoký plat jakékoliv profese negarantuje automaticky kvalitu výkonu.

J. Vala 6.12.2019 8:51

sleduji cz zdravotnictvi aktivne a pasivne od r. 1982. Hlavni problem je v jiste bohuzel prilis optimisticke myslence, ze pacient oceni, kdyz bude mit vsechno zadarmo. Posledni moznost vytvorit paralelni system soukromych pacientu nezavislych na statem rizenych pojistovnach (VZP ma zrizovatele ministerstvo=tedy stat), tak tato posledni moznost byla neky v r. 1993. od te doby uz nelze vytvorit vicerychlostni zdravotnictvi a system trpi na nasilnou socializaci - zakaz priplatku za lepsi zpusoby osetreni, zakaz soukromych pacientu, zakaz regulacni poplatku a ted se uvazuje v zasade o nasilne "kolektivizaci" soukromych praxi.

Ale poznamka- v Nemecku vznikaji podobna sdruzeni praktickych a odbornych lekaru v podobe poliklinik, dost casto vlivem ruskeho (??) kapitalu, alepson ve vedoucich pozicich jsou casto"spätaussiedler"lekari z Ruska. Ve Svycarsku existuje system praxi, ktery provozuje jeden supermarketovy retezec. Jak by se vam libilo, kdyby Vas prakticky lekar sidlil u vchodu do TESCA? Parkoviste je tam, lekarna vetsinou taky a jeste si muzete dat kavu , dortik a nakoupit a jeste nacerpat benzin...

I. Štípek 6.12.2019 8:45

Pro úplný obrázek vřele doporučuji diskusi k tomuto blogu p.Vodvářky na iDnes. Tento náš znalec všeho v ní doslova exhibuje, dští oheň a síru na všechny, kdo s jeho úchylnými názory nesouhlasí, a jeho zloba vůči ANO je až patologická.

I. Štípek 6.12.2019 8:37

Nechci strávit dopoledne tím, že budu vyvracet vaše názory. Takže, ani "nekompetence", ani "loajálnost", ani "nemehla". No, a ten "Bureš", to už o vás vypovídá vše.

J. Kulheim 6.12.2019 8:31

Pan Adam Vojtěch se nijak neliší od většiny jeho předchůdců. Na ministerstvo přišel nepřipravený a nic co by stálo za řeč. Jediný ministr, který byl připravený a měl nějakou vizi, byl pan Julínek z ODS. Dopadl špatně a s ním i ODS.

Přidávání peněz do financování zdravotní péče nemá smysl. Je nutné změnit systém financování a organizace zdravotní péče. To je běh na dlouhou trať a volby jsou každé čtyři roky. Ministr je také jenom člověk,

A. Pakosta 6.12.2019 8:07

Pane Štípku, největším problémem ministra Vojtěcha není jeho stranická příslušnost, nýbrž jeho nekompetence. Navrhuje podstatné změny v oboru, pro nějž nemá ani tu nejmenší kvalifikaci, ani praktické zkušenosti. Teprve druhotnou (i když neméně podstatnou) záležitostí je ten fakt, že je to právě ANO, kde je podmínkou získání vlivného postu nikoliv kompetence, ale loajalita k otci zakladateli. Hlavně, že nám Bureš na bilbórdech sliboval vládu odborníků. Dnes nám vládnou nemehla více než kdy předtím!

I. Štípek 6.12.2019 7:41

Největším hříchem ministra Vojtěcha je, že je z ANO, že, pane Vodvářko!