26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

VOLBY: Vesele k urnám!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Novák 28.5.2010 18:05

hlupáci snad nejsou

každý takto zvolený poslanec by byl hlupák,kdyby takto nabyté šance nevyužil,byť proti stranickým špičkám.Je to snad jediná možnost jak současnou politiku změnit.Jinou nevidím a strašit a připos.ávat se dopředu?Česká vlastnost?

O. Vašek 28.5.2010 9:42

Mám dvě poznámky.

1) Defenestrace 1618 se považuje za podnět ke třicetileté válce. I když by válka propukla asi i bez ní, stojí za to uvažovat o analogii.

2) O obsazení křesel v parlamentu rozhodují stranické sekretariáty a určitě by si s tím poradily. I když se posune kroužkováním některý jedinec dopředu, zůstanou předurčení papalášové na volitelných místech a nepatřičný jedinec se může (dá se to zařídit) mandátu vzdát. 

J. Bakulová 28.5.2010 3:53

Ještě mi dovolte jednu veselou historku

z totalitních voleb. Naše babička byla svého času nejstarší občankou volebního obvodu a soudruzi nás neustále obtěžovali, jestli půjde volit, že by jako televize a tak. Babička byla svéprávná, volit chtěla, co jsem ovšem soudruhům zamlčela byl fakt, že každou věc, kterou jí někdo podal i jakýkoli papír, nikdy nevydala.  Ve zmatku, kdy ji soudruzi vítali a televize natáčela babička v nestřeženém olamžiku stopila kandidátní lístek do kabelky a já tam přidala i ty naše. Slavnostně jsme vhodili prázdné obálky a co myslíte ? Volili jsme v obvodě na 99,9 procenta.

J. Bakulová 28.5.2010 3:45

Mám své pochyby,

o koružkování těch lidí spodních pater kandidátek. Pořád jsou to členové stran, které je - za předpokladu vstupu do parlamentu - pěkně rychle umravní. Politická byra nasadí své páky, u nejvíce tvrdohlavých se použije nějaká tisková diskreditující kampaň, jako bychom to neznali. Rozdodně považuji za nejlepší nápad kroužkovat toho, nebo ty, které víc známe, když už ne osobně, pak aspoň z jejich chování, projevů apod.

T. Pansky 28.5.2010 1:53

Velmi dobre napsano. Osobne nechapu lidi, kteri odmitaji ...

... k volbam jit.  Tito lide potom nemaji pravo o politicich a vecech verejnych vubec mluvit - odesli ze hriste, aniz by si alespon sahli na mic.  top0625top@hotmail.com