19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Prohlášení Svobodných Rusů

Prezidentské volby v České republice jsou čistě záležitostí občanů Česka. Jedině oni mají právo rozhodnout o tom, kdo bude na příštích pět let zvolen hlavou státu. Jakékoliv zasahování zvenčí je nepřípustné. My také nehodláme Čechy poučovat, koho mají, či nemají volit, ale chceme jim poskytnout několik přátelských rad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Formánek 11.1.2023 22:33

To máte těžký pane Ginzburgu, nám mnohým zase odsud ze zachodu připadá náš woke režim a woke papež a woke katolík FIala natolik obludný, že klidně i jako homosexuálové vnímáme, že zdravý rozum a Boží požehnání je na straně Ruska. Sorry jako.

P. Diviš 11.1.2023 22:41

Budiž vám ten ruský trpajzlík přán, ale vy k němu, ne on sem.

Š. Formánek 11.1.2023 22:44

ano, máte pravdu, už uzvžuju o emigraci do Ruska, ale můj přítel se bojí že nás tam sežerou homofobové. A já říkám že sou důležitější věci, třeba svoboda vyznání.

Š. Formánek 11.1.2023 22:42

To, co o sobě hrdě říká Svobodný svět, to je ten předpovězený 1984.

Klasický totalitní režim v jakékoli mé známé podbě nerozbíjí přirození lidské vazby, nelikviduje rodinu, nenastoluje vládu duševně chorých, neideolohgizuje vědu. To vše jsme věděli už ve středověku, proto měly univerzity politickou subjektivitu a púrávo azylu. Dnešní univerzity jsou kalbištěm extremistů, kteří se vzájemě vybražďují v kulturních válkách.

Protože mráz nepřichází nikdy z té samé strany, pro mně vane setrvale od západu.

P. Brecík 11.1.2023 21:12

Na Hovnky.cz bylo o VBritánii. Zpověď zdravotní sestry, která má na nájem + stravu pro své dospívající děti. Sama HLADOVÍ Odkaz existuje, ale článek je už zablokovaný. Takže, milí svobodní Rusové - buďte rádi, že jste v ČR hýčkáni. Bude hůř - v upadající EU

J. Karza 11.1.2023 19:54

To je zase legrační židovské hlášení.:-)

T. Pudil 11.1.2023 18:10

Jen aby ten zivot pod Zelenskym nebyl jeste horsi nez pod Putinem.

D. Laurencikova 11.1.2023 18:24

Zivot pod Zelenskym je kazdopadne horsi, nez pod Putinem. Obzvlast, patri-li clovek k nejake narodnostni mensine.

H. Lukešová 11.1.2023 18:54

Zelenskyj sám je sice židovského původu, ale je ženat s ukrajinskou křesťankou Olenou, děti má pokřtěné a vede přísnou pro-ukrajinskou politiku, na Izrael nebo jiné Židy kašle. Sionistou ani praktikujícím Židem není.

Samozřejmě je to logické, je prezident Ukrajiny, tak musí hájit zájmy ukrajinského lidu, jinak by se mohlo stát, že by ho ukrajinští nacionalisté zlikvidovali při nejbližší příležitosti.

D. Laurencikova 11.1.2023 19:56

Zelensky prave nehaji zajmy ukrajinskeho lidu, ale mimo jine prave tech nacionalistu, kteri by ho za jinou politiku pri nejblizsi prilezitosti zlikvidovali. Nebo si opravdu myslite, ze toto bylo v zajmu ukrajinskeho lidu, co se tam deje?

H. Lukešová 11.1.2023 20:05

Ale ti ukrajinští nacionalisté jsou také Ukrajinci, takže bych asi měla napsat, že Zelenskyj hájí zájmy některých Ukrajinců, tj. ukrajinských nacionalistů.

D. Laurencikova 11.1.2023 20:25

Ano, zajmy nekterych skupin. Jejich zajmy urcite nejsou zajmy tech Divisu, Novaku a spol. kteri je tady do strhani tela haji. Ale nerikejte jim to, oni to stejne nepochopi!;-)

H. Lukešová 11.1.2023 20:35

Jenže jaké jsou zájmy prostého ukrajinského lidu? Vítězství nad Ruskem? Avšak to nebude tak jednoduché, psala jste, že k bezpodmínečné kapitulaci Ruska pravděpodobně nedojde, nebo až za hodně dlouho, nebo se dohodnout s Ruskem?

Ale jak by ta dohoda měla vypadat? Ustoupí Rusko? Ukrajina? Oba? Moc otázek a žádné odpovědi. Do srdcí a myslí Ukrajinců vážně nevidím.

D. Laurencikova 11.1.2023 21:10

Pani Lukesova, takhle valka neni a nebyla nikdy zajmem prosteho ukrajinskeho lidu! Podnecovani ruznych barevnych revoluci, stvani proti Rusku, diskriminovani ruske narodnostni mensiny... to jsou zajmy nekoho jineho, ne prosteho ukrajinskeho lidu.

Jak to dopadne, to se uvidi. Bezpodminecna kapitulace Ruska je samozrejme holy nesmysl, k te nedojde ani za hodne dlouho. K cemu by meli Rusove svuj atomovy arzenal? Kdy skonci tato valka a jak? Nohavica by Vam to vysvetlil: "Pockame co rekne, pan prezident usa" ;-)

F. Navrátil 11.1.2023 16:51

Předseda Svobodných Rusů, který není ani etnický Rus, ani v Rusku nežije, by se měl zabývat záležitostmi své bývalé vlasti a nediktovat, koho mají občané České republiky volit.

P. Diviš 11.1.2023 17:07

Diktovat mohli komouši (a taky diktovali). Pan Ginzburg nemůže, i kdyby chtěl.

V. Čermák 11.1.2023 19:21

Tak Komouši už 32 let nediktují. Teď Diktují USA, současná říše Zla....;-D

L. Novák 11.1.2023 13:35

Hahaha! Říkal jsem si, že se sem pěkně naskládá ;-O Putinova pátá kolona, jeden za druhým. A Němka D. Laurencikova "tvrdí muziku... Už je to tady! ;-D

H. Lukešová 11.1.2023 13:53

Že vás tu vidím, co si myslíte o lidech, co podepsali pro-ruskou petici Mír a spravedlnost?

https://www.miraspravedlnost.cz/v%C3%BDzva

Signatáři se jeví jako vážení občané, mnozí z nich jsou vysokoškoláci, doktoři, magistři, profesoři, docenti, umělci...

Vidíte, ne každý pro-ruský člověk je zkrachovalý dezolát, člověk utápějící se v exekucích jako pan Vrábel...

P. Diviš 11.1.2023 15:17

Tím hůř ...

U blbce lze ledacos omluvit, že mu jeho duchovno víc než blbnutí neumožňuje.

Vážení a vzdělaní občané by měli umět rozlišovat nezi agresorem (navíc notoricky a i z naší země známým) a napadeným. A taky mezi možným a nemožným.

A jak tak na ty signatáře koukám, dělili by se asi dle toho Werichova: Z blbosti, nebo za peníze?

H. Lukešová 11.1.2023 15:26

Vidíte a to chtěl pan JXD by chtěl odebírat volební právo jen lidem pod 95 IQ, ale i lidé vážení a vzdělaní, můžou mít jiný názor na válku na Ukrajině než pánové Šafr, Jandourek, JXD atd...

P. Diviš 11.1.2023 16:02

Stručně řečeno, kdo se snaží zabránit obraně napadeného, fandí agresorovi.

Podobné snahy byly v USA, před jejich vstupem do války, aby nedodávaly zbraně Británii. Nebo později Izraeli ...

D. Laurencikova 11.1.2023 16:11

Takze vy jste v roce 1999 uporne prosazovat dodavni zbrani do Srbska, jestli vasemu principu spravne rozumim?

P. Diviš 11.1.2023 17:08

Nerozumíte. Nechcete rozumět.

Srbsko napadalo své okolí.

D. Laurencikova 11.1.2023 17:19

Vubec ne. Naopak, Albanci strileli zpoza keru na srbskou policii, tak nejak to zacalo. Ja si to dobre pamatuji. Vsechny ty lzi a manipulace, ultimata, ktera neslo splnit... jak se nosil dabel Milosevic na tabulich, jako dnes Putin, jak byli Srbove ten "nejhorsi narod sveta", jak psala kvalitni mainstreamova presse, tak jako dnes Rusi... Ucel sveti prostredky, pane Divis. NATO si udelalo ze Srbska strelnici a v Kosovu, ktere Srbsku jednoduse sebrali, pote zridili Camp Bondsteel, velkou vojenskou zakladnu. That`s the matter. O to slo, pane Divis.

P. Diviš 11.1.2023 17:25

Srbsko napadlo (ještě jako SFRJ, kde mělo, hlavně v armádě, vedoucí úlohu), Slovinsko, potom Chorvatsko a BiH už jako Srbsko. Když ještě spustilo občanskou válku v Kosovu, trpělivost s ním došla. Asi si to nepamatujete, nebo pamatovat nechcete, případně rovnou lžete. Camp Bondsteel je spíš logistická, než vojenská základna.

D. Laurencikova 11.1.2023 17:44

Vy te situaci na Balkane asi dobre rozumite, ze? Tam byli vsichni hodni, az na ty zle Srby! Tak jednoduchoucke to je! Vyhnani osmi set tisic Srbu z Krajiny a dalsi udalosti... To je vsechno nic. Ty lzi, ktere siril Sharping ohledne "koncetracnich taboru", ktere zadne nebyly a masakru, ktere se nekonaly, nebo plany "Hufeisen", ktere neexistovaly, na ty si dobre pamatuju. Pamatuju si, jak nejsilnejsi vojenska aliance tohoto sveta vic nez tri mesice poradala nalety na jednu malou zemi, a nicila z bezpecne vysky jeji infrastrukturu. To jste se naplakal, co? VSECHNO byl "vojensky cil!" Mosty, fabriky - hlavne takove, ktere nemaji vojskem vubec co do cineni, dokonce budova televize a cinske vyslanectvi v Belehrade, stejne jako uprchlicky konvoj nebo domov duchodcu... Same vojenske cile! Nebo "kolateralni skody", nad kterymi vsichni mavli rukou! Pamatuju si, jak se Wesley Clark naparoval, ze "zvitezime" - jak jinak, Divis? Pozdeji se lecktery hrdina z UCK take dostal pred soud v Den Haagu, nebo ten ci onen Chorvat.... Akorat US-American tam nikdy nevkrocil. On dobre vi, proc!

H. Lukešová 11.1.2023 17:55

Já v poměrech na Balkáně nevyznám, ovšem můj dojem je ten, že na Balkáně byli "zlí" všichni, vzájemně se vyvražďovali, byla to skutečná jatka, Srbové usmrtili v Srebrenici tisíce albánských mužů a chlapců a před nimi zabili Albánci kolem dvou tisíc Srbů a Chorvaté také nebyli kdoví jak krotcí. Pokud vím, pouze komouš Tito držel Jugoslávii ve stádiu, kdy se tyto národy vzájemně nevyhlazovaly...Balkán byl odjakživa divoký.

Nevím, kdo z těch třech národů (Srbové, Chorvaté a Albánci) byli v právu. Musela bych si to hledat, ale každý text bude zajisté tvrdit něco jiného, netuším, kterému zdroji věřit. V izraelských médiích se vyznám, respektive mám své oblíbené, kterých navštěvuji a čtu, a o kterých vím, že píší fakta a ne levicovou propagandu, ale balkánské války? Kdo lže? Kdo mluví pravdu? Kdo je agresor? Kdo je oběť?

D. Laurencikova 11.1.2023 18:22

Presne tak! Ja jsem si spis sama vsimala tenkrat te nehorazne falsi, propagandy a lzi ze strany Zapadu. Tech nesmyslu a rozporu v tom, co noviny psaly. Podminky, ktere ulozili Srbsku v Rambouillet a ktere neslo dodrzet... To zboznovani Albancu a proklinani Srbu, ackoliv ta UCK byla vsecno ostatni, nez nejaka cestna osvobozenecka armada... To opravdu zmenilo mu dosavadni obrazek o tom spravnem a dobrem, demokratickem Zapade! Uz jsem o tom napsala hodne. Ostatne, tenkrat zacali pri prvni prilezitsti Kosovo-Albanci "enticky cistit" Kosovo od Srbu... ale to uz nikoho nezajimalo.

Kdo lze, kdo je agresor, kdo je obet? That`s here the question! To mate jako na Ukrajine: 14 tisic zabitych Rusu ukrajinskymi obrannymi silami od roku 2014, Minska dohoda, ktera mela ukoncit obcanskou valku a zajistit mir, a kterou Zapad vubec nemyslel vazne, jak priznala skandalne a nezakryte Merkelova, vyzbrojovani a priprava Ukrajiny na valku s Ruskem ze strany NATO... Kdo je tady ten agresor? Lez na lez, propaganda na propagandu - ucel sveti prostredky. To je vsechno!

H. Lukešová 11.1.2023 19:01

O těch 14 tisících zabitých Rusech jsem poprvé četla zde na psí diskusi. Nikde na internetu jsem to nečetla, ani jsem o tom nikde nikdy neslyšela. V naši TV o tom nic neříkali. To info se mi zdá tak strašné, že je pro mě těžké tomu vůbec uvěřit.

Je pravdou, nezajímala jsem se o to, abych hledala do hloubky, jistě bych nějaké info na alternativních médiích, našla, ale zatím se mi nechce, avšak pro-ukrajinský názorový tábor tyto informace odmítá, že to není pravda, že se jedná jen o ruské smyšlenky, pánové Novák, Mach a další by Vás se 14tisíci mrtvými Rusy poslali víte kam... do...