20.4.2024 | Svátek má Marcela


VOLBY: Prohlášení Svobodných Rusů

11.1.2023

Prezidentské volby v České republice jsou čistě záležitostí občanů Česka. Jedině oni mají právo rozhodnout o tom, kdo bude na příštích pět let zvolen hlavou státu. Jakékoliv zasahování zvenčí je nepřípustné. My také nehodláme Čechy poučovat, koho mají, či nemají volit, ale chceme jim poskytnout několik přátelských rad. Někteří prezidentští kandidáti by chtěli jednat s Ruskem, o míru, o dodávkách surovin, atd. To je ovšem buď chyba nebo dokonce zlý úmysl. Obáváme se však, že v případě některých uchazečů o post hlavy státu se jedná o druhou variantu, oni vědomě slouží zlu aneb opět platí, že mráz přichází z Kremlu.

Za skandální považujeme rozhovor prezidentského kandidáta Jaroslava Bašty s ruskou státní agenturou a hlásnou troubou Putinova režimu RIA Novosti, který v něm mimo jiné obhajoval Sovětský svaz a litoval jeho rozpadu. Tedy se zastával země s totalitní komunistickou diktaturou, v níž vládnoucí režim nechal zavraždit desítky milionů vlastních obyvatel.

My jsme v Rusku žili, a dobře víme, jak to v něm v éře nynější kremelské garnitury vypadá. Nynější Rusko je nešťastnou mafiánskou zemí ovládanou zločineckými gangy řízených Putinem a jeho nohsledy. Uvědomme si, že z Ruska odcházejí miliony hlavně vzdělaných lidí, protože se v něm nedá žít. Člověk si v něm nemůže být jistý ani vlastním životem. To dokazuje fakt, že mnozí z těch, kteří se jen trochu odchýlí od oficiální linie, častou padají z oken. V lepších případech jsou členové opozice zavíráni do vězení nebo přinuceni k emigraci. Rusko je těžce zkorumpovanou zemí, která neumí ochránit soukromé vlastnictví lidí, už proto že není právním státem, jelikož v něm neexistuje nezávislá justice. Je doložené, že soudci vynášejí rozsudky na základě příkazů mocných a nikoliv v souladu se zákonem. Rusko je zemí, kde podle evropských měřítek žije více než polovina jeho obyvatel ve velké chudobě.

Nikdo z normálních lidí by jistě v takovém hrozném státě žít nechtěl. Proto by Češi měli v prezidentských volbách volit ty kandidáty, kteří jsou zárukou svobodné České republiky a nikoliv loutky v Putinových rukou!

Za Svobodné Rusy

předseda Vitalij Ginzburg