18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

VOLBY: Prohlášení Svobodných Rusů

Prezidentské volby v České republice jsou čistě záležitostí občanů Česka. Jedině oni mají právo rozhodnout o tom, kdo bude na příštích pět let zvolen hlavou státu. Jakékoliv zasahování zvenčí je nepřípustné. My také nehodláme Čechy poučovat, koho mají, či nemají volit, ale chceme jim poskytnout několik přátelských rad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 11.1.2023 19:53

Pani Lukesova, to pritom neni vubec zadne tajemstvi. Ja jsem to slysela v diskuzich na rakouskem Phoenixu a take cetla z vice nemeckych a svycarskych zdroju. V nekterych casopisech, napr. Compact velmi podrobne, v knizkach, ktere byly o konfliktu na Ukrajin mezitim napsany, napr.: "Tödliche Torheit" od Manfreda Kleine-Harlage, a take ve svycarske Weltwoche. Je fakt, ze nase kvalitni media, jak ceska, tak nemecka, zcela opomenula, o tom psat. To se proste nehodi do kramu! Stejne jak se vubec nepise o tom skandalnim otevrenem priznani Merkelove, ze Minska dohoda byla ze strany Zapadu jenom taktika k ziskani casu na vyzbrojeni Ukrajiny pro valku s Ruskem! Coz potvrdil i byvaly francouzsky prezident Holand. Tim dala Merkelova vlastne Putinovi za pravdu, kdyz tento tvrdi, ze jeho utok na Ukrajinu byl vlastne neco jako preventivschlag! Nemecko de facto spolupripravovalo valku proti Rusku - chapete rozsah tohoto skandalu??? A tisk? Ani muk!

H. Lukešová 11.1.2023 20:07

Ne, paní Laurenčíková, tomu skandálu vážně nerozumím. V českých médiích o tom, co píšete, také nebylo vůbec nic.

D. Laurencikova 11.1.2023 20:23

Zkusila jsem trochu zagooglovat a ejhle: www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/Merkelová - Minské dohody nebyly pro mír, ale pro čas pro vyzbrojení Ukrajiny.htm

Zrazený Putin: Podvedli nás, i Merkelová. Válku jsme začali správně. Z Kremlu zní zklamání | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

Merkelová přiznala, že Západ Rusko podvedl | iportaL24.cz

Jiste se najde zdroju vic.

H. Lukešová 11.1.2023 20:25

Díky. Pročtu si.

P. Diviš 11.1.2023 22:42

Protože lže, jak když Rudé právo tisklo.

D. Laurencikova 11.1.2023 16:40

Zalarmujte svoje intelektualni moznosti a snazte se pochopit, ze snaha o uzavreni miru diplomatickou cestou a dohodou - ktera stejne nakonec bude! neznamena fandeni agresorovi! Nepocitejte s tim, ze Rusko bude bezpodminecne kapitulovat, jak jedinkrat v dejinach lidstva Hitler - to je naprosty nesmysl! Cim dyl se budou lidi na Ukrajine vrazdit, tim hur! Vy nefandite Ukrajine, ale zbrojnimu prumyslu a tem, kteri uz se tesi na tucne zakazky pri znovuvystavbe rozbite Ukrajiny! Pokud k tomu dojde, Divis. Protoze je mozne, ze nakonec lehne popelem vsechno.

P. Diviš 11.1.2023 17:21

Mé intelektuální schopnosti mi říkají, že Putin jednat nechce a klade nesmyslné podmínky. Pokud ho někdo k jednání donutí, dobrá, ale nebude to omezením podpory napadeným Ukrajincům, spíš pravým opakem, zvýšením té podpory. Brecení autorů a signatářů petice, nebo Laurencikové, není nic jiného, než podpora Putina. Z každé války bohatnou zbrojaři, takže je lepší, když zbohatnou na válce s potřebným výsledkem, ne na "míru", znamenajícím další válku.

D. Laurencikova 11.1.2023 17:31

To vam nerikaji vase intelektualni schopnosti, ale mainstream presse. To je to, cemu chteji, abyste veril. USA a Velka Britanie uz 2x zabranila jednani Zelenskeho s Putinem - to mam take z americkych zdroju a Zelensky - pokud vim - nakonec vyjednavani s Putinem dokonce zakazal per dekret.

Jinak pisete blbosti, kterymi urazite i svou velmi pochybnou inteligence, pane Divis. Ty ani nebudu komentovat.

Dekret von Selenskyj: Ukraine verbietet Verhandlungen mit Putin (tagesspiegel.de)

Selenskyj: Verhandlungen mit Putin unmöglich - ZDFheute

D. Laurencikova 11.1.2023 11:43

Vazeny pane Ginsburg, ja myslim, ze pro Cechy bude dobre volit kandidata, ktery nechce do valky s "nestastnou mafianskou a tezce zkorumpovanou zemi ovladanou zlocineckymi gangy" vlastnici obrovsky potencial jadernych zbrani, jako je Rusko, kvuli zemi jeste nestastnejsi a zkorumpovanejsi, a kde zrovna tak padaji hlavy tech, kteri se odchyli od oficialni linie, kterou je Ukrajina! Co je nam po tom?? At si pan Zelensky vyresi svoje diference s Putnem sam, misto pokusu vtahnout cely svet do valky proti Rusku, za jakesi pochybne ukrajinske zajmy. At se na nacionalisticke Ukrajine bojuje o cokoliv - NASE zajmy to nejsou!

Proto volme kandidata, ktery - aniz by se tim stal loutkou v Putinovych rukou (to je naprosty nesmysl!) - haji zajmy Ceske Republiky! Nikoliv zajmy USA, zbrojniho prumyslu, nebo nejakych mafianu na jedne ci druhe strane! Volme pana Bastu!

V. Čermák 11.1.2023 11:54

Házíte hrách na zeď. Ten rusáček se v ČR musí něčím živit. Mimochodem, ve 2. kole to hoďte Babišovi, nejlepšímu ze špatných...;-D

D. Laurencikova 11.1.2023 12:37

Ja vim, pane Cermak. To ale neni duvod, alespon se nepokusit ;-). V druhem kole to hodime Babisovi, samozrejme. V prvnim kole chci ale volit kandidata, o kterem jsem presvedcena a nejen to "mensi zlo".

H. Lukešová 11.1.2023 13:09

"Legrace" by byla, kdyby se prezidentem stal PÁVEK (krycí jméno komunisty Pavla) a premiérem BUREŠ (krycí jméno komunisty Babiše)... Dva komunisté v nejvyšších funkcích prezidenta a premiéra. A bude vymalováno.

L. Novák 11.1.2023 13:32

Bože, vy jste neskutečně hloupá...!! Rv 8-o

H. Lukešová 11.1.2023 13:40

Proč pane Nováku? Pokud Pavel vyhraje prezidentské volby, bude prezident a pokud by hnutí ANO s předsedou Babišem vyhrálo volby a podařilo se mu sestavit většinovou vládu, tak se tím premiérem Babiš stal. Avšak nemusíme se bát. přece někteří politologové říkají, že v druhém kole prezidentských voleb porazí Babiše kdokoliv, i šimpanz... , takže proč ty obavy?

H. Lukešová 11.1.2023 13:42

-tak by se-

P. Diviš 11.1.2023 16:07

Ano, Bureš i Pávek byli před rokem 1989 komunisty, Bureš navíc i konfidentem StB.

Ale od roku 1989 Pávek celkem úspěšně slouží Československu, Česku i NATO, Bureš se velmi podvodným a fujtajblovým způsobem domohl majetku a jako ministr i premiér se spíše neosvědčil.

Jako presidenta si sice představuji někoho jiného, než je kdokoliv z dosavadních kandidátů i kandidátky, ale ten v nabídce není. Při výběru z dvou Vámi jmenovaných mi méně vadí Pávek.

H. Lukešová 11.1.2023 16:21

Abych pravdu řekla, mně už ani Pavel ani Babiš tolik nevadí. Rozhodně nebudu považovat za tragédii, pokud se někdo z těch dvou stane prezidentem. Ne že bych je měla ráda kdovíjak, to ne, Pavel má dobrý vztah k Izraeli, to je pro mě velké plus, ale ani z Babiše nešílím, není to lidožrout, co žere malé děti... :-)

A však pro mě už je ten starý komunismus historie, moc jsem ho nezažila, do ZDŠ jsem nastoupila roku 1990, po změně režimu, komunismus do mě nikdo nelil, takže pro mě už to takové trauma není.

V současnosti je velké nebezpečí marxismus nový- neomrxismus, cancel culture, green deal, gender šílenosti, islámská migrace do Evropy. Stalinismus se nevrátí, ale neomarxismus se postupně zažírá hlouběji do společnosti a toho se obávám.

P. Diviš 11.1.2023 17:28

Ani pro mne, staršího, to není trauma, ale poučení, k čemu to vede, když se lidé přestanou starat o svou svobodu. A taky, k čemu vede, když se do funkcí dostávají nečestní lidé, co je Bureš nepochybně.

Stran neomarxismu a všech těch socialistických nápadů Západu souhlas.

V. Čermák 11.1.2023 19:34

Bureši, lidé se o svobodu starají a nelíbí se jim, že současná tzv. Národní fronta se opět chopila moci, a Diktuje, opírajíc se o Svazáky vašeho typu. Babiš je úspěšný Byznysmen a Dodržování zákonů je důležité, Ideologie, či jakási čest podnikání naopak škodí. Mimochodem, kde zůstala Čest Američanů, když porušili gentlamanskou dohodu Reagana s Gorbačovem o nerozšiřování NATO na východ... . ;-D

D. Laurencikova 11.1.2023 16:12

Ne, to vy jste neskutecne hloupy, akorat ze o tom nevite.

V. Kuhaj 11.1.2023 18:19

Vy jste zase neskutečně agresivní. No a co?

D. Laurencikova 11.1.2023 15:48

No, ja kdyz se podivam, jaka luza a jakym zpusobem se uporne snazi Babise znicit, tak musim dojit k presvedceni, ze Babis MUSEL UDELAT NECO SPRAVNE! V druhem kole - dostane-li se tam, to Babisovi hodim. :-)

Mimořádný lidský hnus. Cíl Babiš. V akci řada "demokratů" a novinářů. Co kdyby šlo o Vaše dítě? - YouTube

P. Diviš 11.1.2023 16:07

Lůza Bureše volí, ničí se sám.

D. Laurencikova 11.1.2023 16:08

Vy volite Babise?

P. Diviš 11.1.2023 17:30

Spíš vy, že?

D. Laurencikova 11.1.2023 17:33

Ne. Ja volim Bastu. Nebudu hned v prvnim kole volit "mensi zlo", ale kanditata, ktery se mi libi. Babis je to "mensi zlo", toho si necham az do druheho kola. ;-)

J. Jurax 11.1.2023 14:14

Nesouhlas. Vy byste snad souhlasila i s Mnichovem ...

K. Křivan 11.1.2023 14:23

Blbost !

P. Diviš 11.1.2023 15:18

Dokonce by ho propagovala.

V. Petr 11.1.2023 10:52

Lepší Putin, nežli Brusel. Je to Brusel, který chce v zájmu zločinné rudozelené ideologie úplně zničit evropskou civilizaci.