26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

VOLBY: Je snad Pavel Babišovým kandidátem?

Na letošní prezidentské volbě je zajímavá jedna otázka: proč do toho Andrej Babiš vůbec šel? Jak průzkumy, tak odhady sázkových kanceláří jednoznačně ukazují, že ve druhém kole prohraje. Tuto hypotézu podporují i výsledky posledních voleb do Senátu. Ale i kdyby vyhrál, co by tím získal?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 25.1.2023 7:30

8-o To je jako co? 8-o

Nechcete se z toho raději vyspat?

L. Šimon 25.1.2023 7:23

A když si myslím něco jiného nežli Vy tak mě dáte zastřelit ?

F. Navrátil 25.1.2023 7:16

Domnívám se, že vstupem do prezidenské kampaně udělal Babiš velkou chybu. I když má stálou podporu asi třetiny voličů, bylo jasné, že ve finále prohraje. Šlo jen o otázku, s kým prohraje. Že to bude rozvědčík a kariérista Pavel jsem si opravdu nemyslel. Síla médií, neziskovek a pražské kulturní fronty je obrovská a tvůrčí. Udělá z mektajícího hajného mladíka s čírem nebo z multukulturního akademika lidového hrdinu. A proč by tedy ze zupáka přísahajícího na čtyři světové strany neudělala morální veličinu?

K. Zangl 25.1.2023 6:32

R^

M. Valenta 25.1.2023 6:17

V demokracii se vlády střídají objevil Šejna.

M. Valenta 25.1.2023 6:17

V demokracii se vlády střídají objevil Šejna.

J. Ošlejšek 25.1.2023 5:49

Pane Machotka, Vaše snaha přijít s novým konspiračním pohledem svědčí spíše o stavu vašeho mdlého ducha než o novém stavu věcí prezidentské volby.

L. Novák 25.1.2023 4:49

To Šejna dělá rád a často. ;-D Už jsem ho taky nejmíň 5x upozorňoval, že Babiš bez čistého lustračního osvědčení ministerskou funkci dělat nebude smět. Marně... Je to pokaženej gramofon. :-P

L. Novák 25.1.2023 4:43

Co může babiš získat? Na Hradě imunitu 5 let, a jako uchazeč o premiéra nic, protože se nemůže prokázat jako platně registrovaný agent StB čistým lustračním osvědčením. Tuto podmínku sice ČSSD a spol. nechala před časem zrušit při prováděných změnách v zákoně, ale Fialova vláda už podala návrh na její obnovení.

Takže asi nezbývá, než dát v sobotu Babišovi sbohem a šáteček... :-)

Tak mě ještě napadlo, jestli Babišovo podivné chování (dlouhodobě) kromě StBácké mentality, kterou si přinesl z mládí a už se jí nedokáže zbavit, není způsobeno jeho zdravotním handicapem...

„Nemám ... slezinu, hlavní imunitní orgán. Když mi bylo 15, tak jsem měl trombocytopenii, v rámci které se mi nesrážela krev. Ležel jsem rok v nemocnici ....,“ řekl Babiš v Poslanecké sněmovně.

https://echo24.cz/a/Sn6Ap/babis-s-ockovanim-vaha-nema-slezinu-ani-zeman-neni-rozhodnuty

Jestli zrovna tohle nevede v důsledku ke změnám osobnosti a chování Babiše. K tomu by se ale museli vyjádřit specialisté - lékaři.

L. Novák 25.1.2023 4:16

Přesně! ;-) R^

S. Sedlák 25.1.2023 3:50

Jen nedělejte z Babiše kdoví jakého stratéga. Pochybuji, že obrazu lukrativního premiéra odpovídá představení se jako ignoranta postrádajícího základní vědomosti nebo idiota, který se v zahraniční politice pohybuje jako slon v porcelánu.

V průběhu let podpora ANO přešla od nespokojených středových voličů k jednodušším, neúspěšným jedincům s důrazem na starší generaci. Za další tři roky ubyde 300 tisíc z jeho tvrdého jádra a přibude 300 tisíc prvovoličů. Velmi pochybuji, že z nich jim to někdo hodí.

T. Novy 25.1.2023 2:44

Jenom opakujete to, co je napsáno v článku.

Všiml jste si toho?

V. Kamba 25.1.2023 0:44

Jsem přesvědčen, že cílem AB je nabalit na sebe statisíce nových voličů, kteří to pak za tři roky hodí ANO znovu. Nechce vyhrát a být prezidentem. Zvyšuje volební potenciál ANO pro další volby do sněmovny. Všude ho teď zvou a média s mega dosahem pitvají každý jeho prd. Jakou lepší reklamu si přát?

M. Šejna 25.1.2023 0:28

Ještě je tu možnost, že Babiš záměrně dělá z těch, kteří ho nenávidí, užitečné idioty.

Pokud totiž Babiš prohraje, jako že asi ano, tak bude příštím premiérem, protože ANO zvítězí s brutálním náskokem.

A celé to bude pak završeno momentem, kdy Pavel bude muset Babiše premiérem jmenovat. ;-D