26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

VOLBY: Je snad Pavel Babišovým kandidátem?

Na letošní prezidentské volbě je zajímavá jedna otázka: proč do toho Andrej Babiš vůbec šel? Jak průzkumy, tak odhady sázkových kanceláří jednoznačně ukazují, že ve druhém kole prohraje. Tuto hypotézu podporují i výsledky posledních voleb do Senátu. Ale i kdyby vyhrál, co by tím získal?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 25.1.2023 12:51

A co takhle nějaká nová Kubice? A což taková pedofilie? To funguje i v posledním okamžiku.

J. Rejzek 25.1.2023 7:58

Když se podívám do klidné a vyrovnané tváře lva Pavla, tak si říkám, tento člověk by přece nezradil. Plní dál, to k čemu byl vycvičen, oklamal všechny detektory lží i ty různé komise co ho pak prověřily na nejvyšší stupeň utajení. Jednou se o něm budou psát romány, jako o nejlepším špionovi světa.

J. Zeman 25.1.2023 8:30

Dlouhá léta působil v ČSLA. Přísahal věrnost "na věčné časy a nikdy jinak". Při prověrkách to pravidelně potvrzoval. Po plyšáku bez skrupulí odpřísáhl věrnost protistraně. Když přijdou Číňani, tak si dá oči našikmo a bude Číňan. Ale i tak je to lepší možnost ze špatných ...

J. Lukavsky 25.1.2023 10:30

I já jsem kdysi na vojně sliboval věrnost.... nu a změnil se nám prezident (vrchní velitel) a Parlament a orientace České republiky, takže voják má akorát možnost cvaknout kufry. Nakonec T.G.Masaryk byl také nejdřív věrným poddaným France Jozefa a pak teprve Prezident Osvoboditel. Byl dokonce odsouzen k trestu smrti za velezradu. No gen.Pavel byl kdysi druhým či třetím nejvyšším oficírem NATO, takže musel projít důkladným prověřením. To v agenti Stb nemuseli.... J.L. end

J. Zeman 25.1.2023 12:42

Na vojně jsem byl také, neb bylo tenkrát povinné. Slib jsem musel složit. I pecku jsem dostal. Ale po odkroucené službě jsem mundůr rád svléknul. Být guma a pravidelně chodit při prověrkách recitovat chválu na režim by bylo pro mne neúnosné. Lecjaká guma tam chodila s krajním odporem, ale neměla jinou možnost. Zřejmě bych nikdy nemohl být režimem natolik oblíbený, aby mne delegoval do rozvědky. Ta byla vyhrazená pro důkladně prověřené kádry.

J. Zeman 25.1.2023 12:42

Na vojně jsem byl také, neb bylo tenkrát povinné. Slib jsem musel složit. I pecku jsem dostal. Ale po odkroucené službě jsem mundůr rád svléknul. Být guma a pravidelně chodit při prověrkách recitovat chválu na režim by bylo pro mne neúnosné. Lecjaká guma tam chodila s krajním odporem, ale neměla jinou možnost. Zřejmě bych nikdy nemohl být režimem natolik oblíbený, aby mne delegoval do rozvědky. Ta byla vyhrazená pro důkladně prověřené kádry.

P. Skřivan 25.1.2023 12:55

Určitý problém byl, že pokud by si usmysleli, že Vás chtějí, asi byste neměl moc šancí na odpor. Kdo tvrdí, že byl statečný, žije trochu v iluzi: měl štěstí, že ho nechtěli dost.

To nevylučuje, že u rozvědky byla tlačenice, pokud byla šance se dostat západním směrem, tak o to větší. Čili je jasné, co pan Babiš dělal na PZO, což fakticky byla také součást rozvědky, té technické a proč tam byl. Je jasné, že pan Pavel dělal vojenskou kariéru v rámci armád Varšavské smlouvy. Důležitější otázkou možná je, kolik přípravy pan Pavel provedl na současnou situaci a jestli to nebyl náhodou ten důvod, proč mu tam tleskali. Fakt je, že na Ukrajině připravili rozhodující střet, kde se Rus topí dost slušně, a to nelze než respektovat.

P. Vychodil 25.1.2023 10:31

Dík za výbornou ironii...

J. Kindl 25.1.2023 11:53

J. Rejzek No vy máte dost,ale pobavil ste;-D;-D;-D

A. Stárek 25.1.2023 7:32

Hustý! Babiš už se sebe udělal natolik obskurní postavičku, až to vede ke spekulacím, jestli to nedělá schválně a jestli za tím není nějaký plán.

Ne, žádný plán za tím není. On byl takový vždycky, tohle ublíženecké lhaní, obložené jinak bezobsažnými nesouvislými bláboly, předvádí celou dobu.

P. Diviš 25.1.2023 9:06

Je až s podivem, kolik lidí mu to "žere" a jak dlouho.

L. Šimon 25.1.2023 7:23

A když si myslím něco jiného nežli Vy tak mě dáte zastřelit ?

P. Dvořák 25.1.2023 7:30

8-o To je jako co? 8-o

Nechcete se z toho raději vyspat?

Z. Lapil 25.1.2023 7:37

Na slušnou otázku slušná odpoved: ne.

J. Jurax 25.1.2023 12:38

Inu ... jak říkal don Corleone - musíme Vás přesvědčovat ... :-)

F. Navrátil 25.1.2023 7:16

Domnívám se, že vstupem do prezidenské kampaně udělal Babiš velkou chybu. I když má stálou podporu asi třetiny voličů, bylo jasné, že ve finále prohraje. Šlo jen o otázku, s kým prohraje. Že to bude rozvědčík a kariérista Pavel jsem si opravdu nemyslel. Síla médií, neziskovek a pražské kulturní fronty je obrovská a tvůrčí. Udělá z mektajícího hajného mladíka s čírem nebo z multukulturního akademika lidového hrdinu. A proč by tedy ze zupáka přísahajícího na čtyři světové strany neudělala morální veličinu?

L. Hančar 25.1.2023 8:07

Připojuji důkaz in flagranti: Česká soda Čtvrtníček.

J. Majzlík 25.1.2023 8:20

R^

J. Ošlejšek 25.1.2023 5:49

Pane Machotka, Vaše snaha přijít s novým konspiračním pohledem svědčí spíše o stavu vašeho mdlého ducha než o novém stavu věcí prezidentské volby.

K. Zangl 25.1.2023 6:32

R^

P. Dvořák 25.1.2023 7:33

Také se mi to zdá přitažené za vlasy a překombinované.

Volby budou za dva a půl roku, půl roku už na plné pecky běží prezidentská kampaň. Že by Babiš kul pekelné plány tři roky dopředu?

L. Novák 25.1.2023 4:43

Co může babiš získat? Na Hradě imunitu 5 let, a jako uchazeč o premiéra nic, protože se nemůže prokázat jako platně registrovaný agent StB čistým lustračním osvědčením. Tuto podmínku sice ČSSD a spol. nechala před časem zrušit při prováděných změnách v zákoně, ale Fialova vláda už podala návrh na její obnovení.

Takže asi nezbývá, než dát v sobotu Babišovi sbohem a šáteček... :-)

Tak mě ještě napadlo, jestli Babišovo podivné chování (dlouhodobě) kromě StBácké mentality, kterou si přinesl z mládí a už se jí nedokáže zbavit, není způsobeno jeho zdravotním handicapem...

„Nemám ... slezinu, hlavní imunitní orgán. Když mi bylo 15, tak jsem měl trombocytopenii, v rámci které se mi nesrážela krev. Ležel jsem rok v nemocnici ....,“ řekl Babiš v Poslanecké sněmovně.

https://echo24.cz/a/Sn6Ap/babis-s-ockovanim-vaha-nema-slezinu-ani-zeman-neni-rozhodnuty

Jestli zrovna tohle nevede v důsledku ke změnám osobnosti a chování Babiše. K tomu by se ale museli vyjádřit specialisté - lékaři.

L. Hančar 25.1.2023 8:16

Několikrát se vyjádřili ( Honzák, Hoschl, Hnízdil, Koukolík,....). Babiš je PSYCHOPAT. Stejně jako Hitler, Armstrong, Stalin, Churchill a v podstatě všichni úspěšní politici, byznysmeni a vrazi. Vrozená dispozice.

T. Kohout 25.1.2023 8:49

Kterej Armstrong? Znám jich několik.

P. Diviš 25.1.2023 12:38

Churchill nebyl psychopat, o žádném Armstrongovi psychopatovi taky nevím.

J. Jurax 25.1.2023 12:43

Ehm ... Armstrong ... ten co byl na Měsíci nebo ten co foukal na trubku?

V. Kučer 25.1.2023 17:42

Máte to nějaké popletené.

S. Sedlák 25.1.2023 3:50

Jen nedělejte z Babiše kdoví jakého stratéga. Pochybuji, že obrazu lukrativního premiéra odpovídá představení se jako ignoranta postrádajícího základní vědomosti nebo idiota, který se v zahraniční politice pohybuje jako slon v porcelánu.

V průběhu let podpora ANO přešla od nespokojených středových voličů k jednodušším, neúspěšným jedincům s důrazem na starší generaci. Za další tři roky ubyde 300 tisíc z jeho tvrdého jádra a přibude 300 tisíc prvovoličů. Velmi pochybuji, že z nich jim to někdo hodí.

L. Novák 25.1.2023 4:16

Přesně! ;-) R^

J. Majzlík 25.1.2023 7:37

A. Babiš se na scéně ČR objevil jako zcela neokoukaný typ politika, jehož svérázus (Werich) zmátl mnoho nespokojených nebo znuděných či naivních voličů. Řadu z nich si jako své budoucí protivoliče léta vychovávala širokospektrální úderná agitační jednotka, složená m. j. z ČT, antikomunistů i komunistů všech odstínů i mnohokrát zklamaných idealistů. Těm A. B. nabídl jednoduchá, universální a bezbolestná řešení všech jejich (i domnělých) životních těžkostí. Po konjunktuře však přišla krize a vcelku předvídatelná kandid. A. B. na funkci nejvyšší a došlo k pikantnímu soupeření "bývalého" s "bývalým". Veřejné sdělovací prostředky by v normálně fungujícím systému namísto zevrubného, avšak opožděného zkoumání osobnosti A. B. zaměřily svoji kritiku též do vlastních řad. Nic takového nelze pozorovat, i když se opět prokázalo, že při zneužití jejich informačního potenciálu je možno společnost dotlačit i tam, jak je vidno na Babis story, kam se jí původně vůbec nechtělo.