6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Co nám přinese pravděpodobný vítěz?

Tak nám to tak vypadá, že příští volby vyhraje ČSSD. I neškodilo by prozkoumat její program, napadne možná leckoho. Koneckonců, není nikdy od věci poznat včas, kdy je třeba začít balit kufry. I pojala jsem nápad volební program prozkoumat. A že je to čtení za všechny daně, pardon, chci říct peníze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.9.2013 11:01

Paralysovaná "levice"

"Levice" je u nás nepřekonatelně rozštěpena na posttotalitní komunisty (vlastizrádce minulé), tradiční sociální demokraty ("Zemanovce") a perspektivně totalitářskou "rudo-zelenou" levici Euro-hujerskou (vlastizrádce současné - Sobotka, Bursík, Liška, Schwarzenberg,...). Má sama se sebou tolik problémů, že by nedokázala vyřešit nic, ani kdyby objektivně "nastal její čas".

Hospodářská deprese ale není problém, který by mohla úspěšně řešit jakákoli "levice".

J. Blažek 9.9.2013 17:48

A kde najdu ....

.... program TOP? Zatím jsem jen slyšel pár výštěků Miroslava Kalouska. O žádném uceleném programu TOP nic nevím.

P. Běhounek 9.9.2013 17:55

Re: A kde najdu ....

TOP oznámila datum kdy představí program, tuším 12. 9.

L. Novák 9.9.2013 18:59

Re: A kde najdu ....

Program ČSSD? Oškubat, nakrást a přerozdělit. Oškubat, nakrást a přerozdělit. Oškubat, nakrást a přerozdělit.a tak pořád dokola. Teď to zabalili do sloganu "fungující stát". :-P

J. Boleslav 9.9.2013 19:34

Re: A kde najdu ....

Programy jsou málo zajímavé. Podstatně je pamatovat si, co jednotlivé partaje dělaly dosud.

L. Novák 9.9.2013 19:47

Re: A kde najdu ....

No právě, to je ta největší katastrofa... :-P

J. Kraus 9.9.2013 13:50

K těm registračním pokladnám:

ve středně velké obci existuje několik prodejen se smíšeným zbožím, podle odhadu místních pensistek do každé z nich přijde tak do dvaceti zákazníků za den, spíš míň. Jejich obrat ve zboží je tak malý, že se zásobují z blízkých hypermarketů nebo ze dvou velkých supermarketů přímo v obci. Přitom každá z těchto prodejen uživí manželský pár včetně několika dětí a nádavkem všichni dohromady svého šéfa, který platí 30000,- měsíčně za pronájem vily a jezdí v novém passatu. Kdo se v tom odvážil zašťourat, na toho vylítnul takový oblak smradu, že se těžko vzpamatovával. Ano, rasismus a xenofobie, metly lidstva. Podobně obrovské skladové haly, v nichž stovky pracovníků v polotmě, vedru nebo mrazu se činí nad svým dílem a pak uléhají ke spánku, aniž o nich mají v blízké obci ponětí. Běda tomu, kdo zašťourá. I elektrikáři, zesilující přívody, podvědomě vědí, že o takových věcech se zásadně nemluví. Je to všechno nejisté a nepravděpodobné, jen ze vzdáleného doslechu.

M. Prokop 9.9.2013 15:10

Re: K těm registračním pokladnám:

Co s tím nadělají registrační pokladny, kromě zdražení zboží?

R. Langer 9.9.2013 15:20

Re: K těm registračním pokladnám:

Tomu nějak nerozumím...

L. Novák 9.9.2013 19:00

Re: K těm registračním pokladnám:

Však je to taky "zpravodajství z doslechu"... :-D

K. Luboš 9.9.2013 12:41

A proč ne?

Při nákupu chci zcela přirozeně doklad o zakoupení. Tak proč ne registrační pokladny? Ale teď si představte tu tragédii, kdyby banka v Česku neodvedla své „matce“ do zahraničí celých 14 miliard, ale dejme tomu jenom 10. No to by se snad fakt zbořil svět! A opravdu si myslíte, že by v tom případě všechny banky zavřely u nás své pobočky. A s vyšším zdanění monopolů opravdu už vůbec nemám problém....

M. Prokop 9.9.2013 15:12

Re: A proč ne?

Někdy bych vás rád uviděl, ještě jsem člověka, který podobným lžím věří, neviděl "naživo", vždy jen četl.

Ekonomii jste se nikdy nevěnoval, že?

L. Harvánek 9.9.2013 10:16

Co nám přinese pravděpodobný vítěz?

Ale,ale paní Šichtařová.Myslím,že hledáte jen hloupé výmluvy a vši na volebních programech.Když se ohlédnu zpátky po vašich výrocích,mám pocit,že je měníte patrně tak často,jak bezdomovec ponožky.

M. Marek 9.9.2013 11:12

Re: Co nám přinese pravděpodobný vítěz?

Předpokádám, že bežný bezdomovec velkou zásobu ponožek nemá, takže nemění. Měla to být pochvala za neměnné názory autorky?

M. Prokop 9.9.2013 15:13

Re: Co nám přinese pravděpodobný vítěz?

Neměnné, vesměs správné.

P. Běhounek 9.9.2013 10:05

ZDE V DISKUSI JE LEPŠÍ ROZBOR PRIORIT ČSSD NEŽ OD AUTORKY

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-jedenact-priorit-cssd-dmo-/p_politika.asp?c=A130903_234819_p_politika_wag

J. Kadeřábek 9.9.2013 12:13

Tento rozbor je velmi všeobecný i když povedený.

Autorka jako ekonomka se zaměřila jen na oblast financí a celkem trefně hodnotí jak efekt registračních pokladen i využití nápadu Taiwanu na Slovensku (důkaz, že ne vše se dá úspěšně aplikovat od jiných kultur, kde je zcela odlišné myšlení a chování). Škoda jen, že její dřívější nekompromisní kritika II. pilíře nenesla dnes vyřčenou nosnou větu. Když to někdo chce je to snad jeho problém, nemyslíte?

M. Prokop 9.9.2013 15:14

Re: Tento rozbor je velmi všeobecný i když povedený.

Ono s tím Tchajwanem nejde ani tak o rozdíl kultur, jako provedení.

P. Běhounek 9.9.2013 16:55

Re: Tento rozbor je velmi všeobecný i když povedený.

Autorka je hodně špatná ekonomka. Jeji fanatismus a narcismus jí v tom hodně pomáhá. Kdyby jste si přočetl přiloženou diskusi, tak byste věděl, že je tam ekonomická kritika priorit ČSSD. Informace ohledně loterie jsou legitimní. Osobně neznám nikoho, kdo by takové výsledky loterie nepředpovídal. PS: Schválně, víte proč to Taiwanu fungovalo a Slovensku ne?

F. Doušek 9.9.2013 9:18

Ještě jste zapomněla zmínit 13. důchody!

Nebo to bylo již slíbeno (před)minule?

L. Novák 9.9.2013 10:10

Re: Ještě jste zapomněla zmínit 13. důchody!

To slibovali už komunisti před rokem 1989... :-P

V. Mlich 9.9.2013 9:08

ČSSD vyhrožuje mnohem více

Paní autorka jaksi opomenula jejich záměr nařídit propuštění každého, kdo si nedokáže vydělat aspoň 12 tisíc.  A teď se proslýchá, že hodlají pro své kamarádíčky založit banku, co bude na trhu zvýhodňována našimi penězi z daní. Protože trafik není nikdy dost. A taky vyhrožují, že mají odborníky s patentem na rozum, kteří umí lépe než trh regulovat vodu a energie.

J. Kadeřábek 9.9.2013 12:16

Re: ČSSD vyhrožuje mnohem více

A také jejich nápad s poukázkami na služby je skutečně groteskní, kdyby to nemysleli smrtelně vážně. Doufám, že tyto služby nebudou povinné, protože nechat si dobrovolně byt vybílit od nějakého cikána skutečně neplánuji.

E. Heusinger 9.9.2013 8:06

Nic nového pod sluncem

aneb "Levice - vše špatně".

Rád si přečtu volební programy ODS + HOP 00. Kde jsou?

T. Kočí 9.9.2013 8:44

Re: Nic nového pod sluncem

Paní Šichtařová ARGUMENTUJE.Vy plácáte. Asi jako socani.

J. Blažek 9.9.2013 7:35

Vše je jinak

1) Autorka článku tvrdí, že ČSSD chce jenom nezvýšit daně a ne je snížit. Neříká pravdu - ČSSD chce snížit daně například na potraviny, léky, knihy

2) Autorka nechce zvýšit daně firmám, argumentuje Maďarskem. Proč však nenapíše, jaké jsou daně pro firmy ve vyspělých státech - v Německu, Rakousku i jinde!

3) K tzv. druhému pilíři argumentuje nemastně-neslaně, zapomíná však říci, že tento 2.pilíř byl přijat bez jakéhokolv konsensu ve společnosti a také, že je pro většinu potenciálních nových důchodců nevýhodný a tudíž je nespravedlivý. Státní peníze se mají cpát zas těm více bydělávajícím.

4) Je škoda, že se nezajímá volebními programy pravicových stra. Tak ODS nezveřejnila nic, TOP jen velmi obecvná slova o zachování demokracie, čímž myslí plivání po prezidentu republiky slintání nad knížetem. Kalousek v Hájkově rozhovoru: Zase nám to zbaští! Budou slintat z knížete http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kalousek-v-Hajkove-rozhovoru-Zase-nam-to-zbasti-Budou-slintat-z-knizete-284157

L. Novák 9.9.2013 8:57

Re: Vše je jinak

Od ČSSD a levice lze očekávat především další nesmysly, jakým byl např. sjednocenou levicí prosazený "bilionový tunel OZE", zák. 180/2005 Sb. Což ve své podstatě a přepočteno na peníze znamená mnohem větší díru do kapes občanů, než třeba poslední zvýšení sazeb DPH.

No a pokud se daní týče, zleva je slyšet jenom přihlouplé výkřiky, že u nás jsou daně velmi nízké v porovnání s jinými (samozřejmě vhodně vybranými) zeměmi, ale skutečnost, že patříme v celkovém daňovém a odvodovém zatížení občanů ke světové špičce, samozřejmě tihle křiklouni zamlčí.

A tak je to s levicí pořád dokola. Demagogie, lži.

F. Doušek 9.9.2013 9:25

Re: Vše je jinak

1. ČSSD chce zvýšit daň z příjmu všem (z 15% na 20% resp. 30%)

2. můžete být konkrétní?

3. druhý pilíř je dobrovolný, každý si může spořit jinak s příspěvkem státu

4. odkláníte, článek je o ČSSD

J. Vyhnalík 9.9.2013 17:18

Re: Vše je jinak

ad 4) I průměrně inteligentní čtenář snadno pochopí, že ten citovaný rozhovor je fiktivní, kdy Petr Hájek sesbíral různé autentické Kalouskovy výroky a dopsal si k nim své otázky.

Může to být legrace a upozorňuje to některé mezery v argumentaci TOP 09, ale argumentovat tím coby autentickým rozhovorem, nebo dokonce programem TOP 09, to už chce pořádný výpadek soudnosti.

P. Běhounek 9.9.2013 17:56

Re: Vše je jinak

průměrně inteligentí člověk nečte Hájka