Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VLÁDA: Činnost vlády pohledem krizového manažera (1)

Co by mohl krizový manažer na pozici lídra vlády v současné chvíli pro změnu nepříznivého trendu našeho hospodářství udělat?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I24v24o 51P87a80t11t92a

12. 12. 2023 0:13

Je to hezká teorie, bohužel s TOUHLE vládou ji nelze uvést do praxe. Posílal jsem již v lednu a únoru 2022 Jurečkovi a Stanjurovi dopisy a varoval před vyhazováním peněz z okna ve výši desítek miliard korun ročně jen v gesci ministra práce M. Jurečky. Stanjurovi jsem nabídl i spolupráci včetně tolik potřebných sofistikovaných reformních řešení. Následně jsem oslovil i premiéra Fialu. V souvislosti s krácením valorizace důchodů jsem poslal dvakrát potřebné podklady pro kvalifikované rozhodování P. Pavla. Všechny dopisy šly přes podatelny! Víte, kdo se mi z oslovených politiků ozval? NIKDO.

0 0
možnosti
LN

Vy jste znám jako propagátor komunistických nesmyslů v důchodovám systému a speciálního zdanění bezdětných. Máte to povylepované po Internetu a každý, kdo o to stojí, si o vašich idejích a motivacích může přečíst.

Takže se ani nedivím, že vám nikdo neodpověděl... ;-)

0 0
možnosti
SK

Povšechné obecné fráze, konkrétní navržená opatření žádné!

0 0
možnosti
JV

Obávám se, že skutečné krizové řízení se v případě aplikace na stát bude špatně kombinovat se současným pojetím demokracie; tedy neproveditelné.

0 0
možnosti
PG

Tři poznámky: Potřebujete si překládat české slovo řízení jako management? Čeština přestává být mateřštinou?

Možná jsem příliš staromódní s příliš fousatou praxí, ale uvědomění si nestačí. Začal bych důkladnou analýzou.

A konečně - krizové řízení? Zbytečně nadnesený požadavek. Úplně by stačilo běžné systematické řízení. Problém je ale v tom, že vládu v drtivé většině tvoří lidé, kteří nikdy nic pořádného skutečně neřídili. Chybí jim ta průmyslová praxe. Takže promluvy o řízení vůči nim jsou zbytečné. Evidentně neví o čem je řeč.

0 0
možnosti
PH

P66e18t56r 69H71a97t90i79n54a

11. 12. 2023 9:22

Tedy a bohužel - i jak jsem si přečetl ten zmíněný odkaz v článku (námětové cvičení dvacítky krizových manažerů ..) tak je vidět, že jsou poměrně obecná doporučení , že by to mohl klidně slíbit i Fiala a mělo by to podobný, takřka nulový efekt).

Například, jedno z těch zásadních

"aby podniky (i domácnosti) měly dostupné a stabilní energie (elektřina, plyn, teplo/otop, voda) na cenové úrovni odpovídající zdrojům a možnostem ČR."...a pod tím je připsáno "..Zvážit/prověřit a PŘÍPADNĚ provést odpoutání cenotvorby el. energie od německého modelu"..

Ergo - a naopak, ten krizový management - než tuhle funkci řízení státu příjme by mít

- zváženo a prověřeno zda to vůbec provést právně lze -

Připomeňme že o toto se pokouší i Fialova vláda už rok a narazila na právní mantinely, jak naše, tak i EU. A asi bylo blbé, kdyby dostali šanci krizoví manažeři ve vládě a po roce zvažování, prověřování a analyzování zjistili že soráč, ono to nejde, a česká ekonomika jde stejně do kelu. :-(

0 0
možnosti
JK

"Dostupné a stabilní energie na cenové úrovni odpovídající zdrojům a možnostem českých firem, domácností a jednotlivců. Fiala se snaží a ono to nejde."

S tím nesouhlasím. Nejdříve musí Fiala vysvětlit, proč stanovil tak bezprecedentně vysoký cenový strop. Pojem "strop" znamená nejvyšší možné. A ta stanovená nejvyšší možná cena je několikanásobně vyšší než před stanovením stropu. Energetici si "strop" vyložili jak stanovenou běžnou cenu a proto tak zbohatli. Zvedli ceny na vysoký strop aniž by měli tento počin podložený tolikanásobně zvýšenými náklady.

Rozhodnutí o tak vysokém cenovém stropu nás dostalo tam, kde jsme. Nevěřím, že změna není možná kvůli právním mantinelům. A moc ráda bych konečně slyšela vysvětlení, co vládu vedlo k tak odlišnému chování ve srovnání s okolními státy.

0 0
možnosti
Foto

J30o67s15e68f 56B10á63r18t93a

11. 12. 2023 8:29

Hrách na stěnu házet by bylo užitečnější. Ty naše mameluky žádné rady nezajímají.

0 0
možnosti
PH

P98e54t26r 74H88á96k

11. 12. 2023 8:13

Začalo to zajímavě, těším se na dokončení.

0 0
možnosti
AB

Moudrá řeč,ale nevidím na naši politické scéně žádné osobnosti,které by byly schopny toto zorganizovat.Kdyby jim záleželo na naší zemi,dávno by to udělali,ale tu každý zviditelňuje sebe,nikdo zatím nepochopil,že národ je znechucen jejich neschopností nejen vládnout,ale se i domluvit na záchraně.Když pan prezident sliboval,že bude mediátorem.....asi na to zapomněl, anebo to vzdal předem.

0 0
možnosti
ZL

Počítám, že osobnosti by se našly, problém je, a to říkám hodně nerad, demokracie. Když chci něco řídit krizově čili operativně a "bez ohledu na nasledky" (neboli mít omezene mnozsrvi jasných priorit), nemůžu si dovolit parlament, kde někdo hodiny a hodiny vysvětluje, proč se zabývat něčím, co není prioritou čili vysedávat na zbytečných schůzích.

Platí obecně, ne jen pro Fialu.

0 0
možnosti
OR

Žádné příspěvky? Asi je to pro chronické nadávače na vše příliš komplikované. Smutným faktem ale je, že Fiala and comp. mají charisma v záporných hodnotách, takže i kdyby nakrásně všechno dělali naprosto ideálně, tak jim to stejně skoro nikdo neuvěří.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz