28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

VĚZEŇSTVÍ: Zákonodárce Rath

V souvislosti s druhým vydáním poslance Davida Ratha k trestnímu stíhání nevypukla již tak silná hysterie jako poprvé. Nicméně je i nadále zřejmé, že stejně jako "za bolševika" také v naší současné společnosti si jsme sice všichni rovni, ale někteří mezi námi jsou "rovnější".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 14.9.2012 11:59

Jemelíkovi vůbec nejde o Rátha

Jde mu hlavně o to kopnout si do Pospíšila.Jeho starost o Rátha a naše vězeńství je jenom taková záminka.Jméno Pospíšil by propašoval i do předpovědi počasí.

J. Boleslav 14.9.2012 17:22

Re: Jemelíkovi vůbec nejde o Rátha

Přesně tak. Navíc starost o blaho grázlů Dráhova typu považuju za zcela kontraproduktivní.

F. Eliáš 14.9.2012 10:35

Vazba je u nás příliš mírná

Na panu Rathovi bylo vidět, že se má dobře. Určitě není jen o chlebu a vodě, jak by měl být.

V. Kain 14.9.2012 11:54

Re: Vazba je u nás příliš mírná

Že by matky měli mít u sebe děti není zas tak špatné.Malá cikáňata by se tak seznamovala s prostředím ve kterém většina z nich  v pozdějším věku tráví nemalou část svého života.

J. Stejskal 14.9.2012 12:12

Re: Vazba je u nás příliš mírná

Zkuste to. Ze studijních důvodů. (Abyste nepindal kraviny.)

J. Stejskal 14.9.2012 1:43

Pravdou je,

že vazba je dost neuvěřitelná. Na jednu stranu se nesmí uvést jméno toho, kdo krade v konzumu, aby nebyla poškozena jeho čest, všude se mává s presumpcí neviny, ale pokud se někdo dá do vazby, jako by tohle vše zmizelo. Chápu, že vězeňství nemá prachy, ale opravdu není důvod, aby si dle zákona nevinný nemohl tu teplou vodu koupit, nosit vlastní tepláky, nebo si dokoupit jídlo. Všechny tyhle nemožnosti, které nemají logické opodstatnění, evokují spíše dojem, že vazba je nátlakové zařízení na obviněného. A to je nechutné.

P. Sulc 14.9.2012 2:50

Re: Pravdou je,

Je znamo, ze politicti vezni za R-U si nechali jidlo donaset z hospody. Ale po soudu uz ne.

B. Brousková 14.9.2012 8:21

Re: Pravdou je,

Političtí vězni za RU si mohli nejen nechat jídlo donášet z hospody, ale měli i právo  na denní tisk, mohli nosit občanský oděv , nesměli být zamykáni na cele, ale mohli se na celách i vzájemně navštěvovat. A to i po soudu. Že museli být oslovováni "pane" , je už taková prkotina. Mimochodem,  Áda Hitler  když úpěl ve vězení po nezdařeném pivním puči v Mnichově , měl podobné podmínky i v Německuve dvacátých letech.  Dokonce v base pořádal dýchánky se spoluvězni z jiných cel a tvořil tam svůj Mein Kampf v úzké spolupráci s Rudolfem Hessem.  

P. Sulc 14.9.2012 19:56

Re: Pravdou je,

 Ano, to o AH jsem cetl, dokonce se i kamaradil s dozorci a reditelem veznice. A celou tu dobu ho navstevovaly slepice-obdivovatelky a nosily mu tam jidlo a vino pro jeho party. A pry se s nim reditel loucil se slzami v ocich, kdyz byl propusten.Skoda, ze enormne charismaticky clovek , Hitler, se dal na spatnou cestu, a kdyz uz se dal, mel nechat na pokoji zidy a venovat vice pozornosti cikanum. Zidi alespon dostavaji Nobelovky, cikani spise ''deset let''.