27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

VĚZEŇSTVÍ: Hyenismus

Co je smyslem podnikání? Obyčejný člověk by asi odpověděl, že pořizování užitných věcí a prospěšných služeb pro pokrytí životních potřeb lidí a zkvalitňování lidského života.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Urbanec 10.4.2017 21:51

Re: Pane Urbanec, je rozdíl, a to dost velký, mezi tím

Souhlasím s Vámi v tom, že by bylo skutečně záhodno rozlišovat mezi skutečnými zločinci a nešťastníky, kteří jdou "sedět" za banality. Bohužel kriminály jsou plné většinou právě těchto "také" zločinců.

Otázku "věřím našim soudům", je dobré si položit. Bohužel, myslím si, že problém není až tak v tom, že justice by byla ve většině špatná. Naopak, myslím si, že většina soudců svou práci vykonává zodpovědně. Bohužel, je zde, dle mého názoru, také spousta těch, kteří:

a) Hrají si na bohy a zákon si vykládají po svém

b) Nejsou nestranní a v rozhodování hrají roli jiné aspekty, než právo

c) Jako ve všech profesích, se bohužel i mezi soudci najdou takoví, kteří si chtějí udělat čárku a mít to za sebou.

J. Schwarz 10.4.2017 19:17

Re: Vezeni je hlavne trest

Jo jo, hlavně trest - jen by ten "trest" neměl kvůli divným představám o jeho nepříjemnosti stát poškozeného víc, než o co přišel. Představte si, že někoho načapáte s rukou ve vlastní kapse. Tam máte peněženku a v ní 1000 kč, platební kartu a občanku. protože jste si chmatáka včas všiml, vrazíte mu dva direkty a věc je vyřízena. "Trest" je pro chmatáka nepříjemný a odpovídající možné ztrátě. A teď si představte variantu, že vše ohlásíte tramvajákovi, ten zavře dveře a zavolá Policii, vy budete shánět svědky, i kdyby se vát to povedlo pak spisování protokolu, soud... prostě ztatíte mnohem víc než o co byste mohl přijít. A to nemluvím o tom co tratí daňový poplatník financováním soudů, státních zástupců a nakonec i těch vězení...

P. Vaňura 10.4.2017 17:27

Pane Urbanec, je rozdíl, a to dost velký, mezi tím

koho považuje za zločince stát a koho lid. Každý by si měl položit otázku "věřím našim soudům..."

Každopádně by to chtělo prověřit paragrafy o recidivě, pro takové x ktát trestané totiž skutečně platí "mladý viselec k stáru nepokrade..."

"Nedbalostní" delikty jsou něco, na co žádná společnost nemá řešení!

T. Urbanec 10.4.2017 15:26

Pan Jemelík má naprostou pravdu

A to nemluvě o provozovatelích vězeňských kantýn a různých přidružených výrob, na kterých si mastí kapsu příbuzní některých úředníků za městnaných ve věznici. Nejvíc mě ale děsí ta nenávist čišící z místních diskutujících. Jaksi si vůbec neuvědomují, že dostat se dnes do kriminálu zas tak moc velký problém není. Nemluvím o těch, kteří vraždí, znásilňují, loupí. Ti si to bezesporu zaslouží. Ale co takový živnostník, který zbankrotuje a nezaplatil za svého zaměstnance odvody, protože na to prostě neměl. A je tam. A co řidič, kterému pod auto vleze důchodce a on nestačí zabrzdit. A ve výčtu těchto "trestných činů" se dá pokračovat dál a dál. No a pak je dotyčný zavřený a je doslova v "prde...". Lidi, kteří jste tak skvělí v odsuzování, zkuste se podívat na svůj život, přečtěte si trestní zákoník a pouvažujte, zda byste náhodou taky neměli sedět. Ono totiž platí, že kdo nejvíc řve, má máslo na hlavě. Jen jeden konkrétní příklad. Jeden stůlv nejmenované hospodě pravidelně hostí 4 "sportovce", kteří mají podobné řeči po svých 8-mi 12-kách, které si dají po fotbale. No a pak sednou do auta a rozjedou se domů. Víc jak 1 promile by každou středu nadýchali. Tedy trestný čin. Takže zavřít.

Takže by se fakt měl každý takový samozvaný odborník na právo podívat do zrcadla pak se zdržet nenávistných komentářů.

I. Novák 10.4.2017 13:02

Diskuze se zvrhla

přesně podle postřehu pana Dušana Stuchlíka vyjádřeného v závěru svého článku dne 8.4. zde na NP. Ačkoli článek p. Jemelíka je primárně o hyenizmu firem páchaném na lidech ve specifické situaci, kde nemohou mít na výběr a to ještě pod státní záštitou, hned první reakce v diskuzi téma obrátila k tématu o kterém článek vůbec není. A pak už se jen další besedníci nového tématu pevně drželi: Zavřít, zavřít, zavřít až bude černej!

Š. Hašek 10.4.2017 12:54

Re: Vězení má být trestem

Tak nějak.

J. Tachovský 10.4.2017 10:37

Re: Vezeni je hlavne trest

Ale on nejde sedet za to, ze hral hudbu, ale za to, ze nerespektoval soud.

R. Szewczyk 10.4.2017 10:27

Re: Vezeni je hlavne trest

ha ha ha , v sousedství máme jednoho kriminálníka, několikrát soudně trestanýho a potrestanýho, v posled za maření uředního rozhodnutí , a to v délce 14 měsíců na tvrdo, a to za to, že nerespektoval zákaz pouštění hudby na své vlastní zahradě, jenž mu byl udělen , tedá jako ten zákaz, za to , že prostě hrál nějakou hudbu na zahradě, a to se nelíbilo místnímu uředníkovi radnice bydlicímu poblíž,,,,no ukrutným škoditelem společnosti se stal jen a pouze tím hraním, a pohrdáním soudem když tedá nerespektoval jeho rozdodnutí, poněvadž je to dříč v místní pobočce nějakých korejců, tak bral nadprůměrnej plat, staral se o staré rodiče a prostě tak, no nyní je zněj kriminálník který by mněl drtit kámen, o chlebu a vodě, bez televize bez telefonu aby moh brnknout starým rodičům, vlastně mněl by být rozebrán,

J. Hejna 10.4.2017 10:21

Vězení má být trestem

Takovým trestem, aby nebyl opakován.

"Lidských práv" se vězni vzdali sami, mají mít jen práva vězňů; aby to bylo výchovné.

Š. Hašek 10.4.2017 10:06

Re: Vezeni je hlavne trest

Tak nějak.

Celý život nade mnou "visel" ev. trest za nedbalostní trestný čin. Ve službě. Nejsem sám. Stačí dvě sekundy!! A jest "všechno v háji"!

Nejvyšší/nejtvrdší tresty za promyšlené zločiny. Krasohledi to mnohdy házejí do jednoho pytle.

Thema na několik článků.

J. Tachovský 10.4.2017 9:25

Vezeni je hlavne trest

Ma byt neprijemne, aby se tam nikdo nechtel vratit. Jeho cilem neni prospet zavrenym, ale tem nezavrenym. Nic proti tomu, kdyz z kriminalu vyjde clovek, ktery je totalne na dne. Nic proti, kdyz ve vezeni umre z duvodu horsi zdravotni pece nez na svobode.

Pisu tu o vezeni za umyslne trestne ciny. Nedbalostni veci, to je jinej level, tady bych nebyl tak prisny.

A jeste bych mel jeden namet - u podminecnych trestu chodit jeden vikend v mesici sedet natvrdo. At dotycny vi, zac je toho loket a ze kriminal neni zadna sranda.

Š. Hašek 10.4.2017 8:47

Re: To je snad vtip

Když jsem dostal ve škole nějakou nedobrou známku, otec mě též operativně (bez zbytečné administrativy) zařadil do "sociálně znevýhodněné skupiny mládeže". Von se narodil za RU, poslouchal Masaryka.

Když to bylo v cajku, mojí pílí následnou ovšem, opět jsem mohl plně využívat statusu žák, student, pubescent, .... Nadále jsem byl ale furt znevýhodňován povinností jít pro brambory do sámošky ....... .

Není to vtip, pane Juraxi, Šabatovka zas nemá do čeho dloubnout. Jest to komunistka- marxistka.

Š. Hašek 10.4.2017 8:40

Re: Třikrát a dost !

Byl bych mírnější ......

Co takhle rozbíjet od rána do večera kamenivo na zahradnický štěrk. Bez kávy, bez kulturní místnosti s videem, řízek jednou týdně, ............, ......... ? V neděli bych tam pustil na hoďku televizi, aby chovanci varovali svoje následovníky.

Asi Tánička a Kateřina Jacques nebudou souhlasit.

J. Jelínek 10.4.2017 8:23

Re: Důsledek změny věznic v rekreačky placené státem

Jo, tak leda při četbě Monte Christa. Ten pán očividně neví o čem mluví.

L. Křivan 10.4.2017 7:41

Do výkonu trestu se dostali z vlastní vůle

vlastním přičiněním. Takže žádný soucit, žádné rozmazlování, vězení musí být takové, aby se gauner zpotil hrůzou, kdykoliv si později na svobodě na něj vzpomene.

L. Křivan 10.4.2017 7:35

Třikrát a dost !

Při třetím trestu by měl být trestanec (zloděj, lupič, podvodník) rozebrán na náhradní díly. Ty by zachránily mnoho dobrých lidských životů a přebytečné (momentálně nevyužité) by se daly prodat movitým cizincům. Pár dobroserů by dostalo infarkt, ale "žádná škoda".

F. Lesniak 10.4.2017 7:26

No jistě, podle agenta STB Jemelíka

my měli vězni pobírat stejné výhody jako vězni v Norsku nebo Švédsku. Fitka, kurzy, drogy, zábava a další vymoženosti. Zkrátka takové podmínky, aby se po propuštění kdekomu chtělo zpátky do lochu a to co nejdříve. Jemelíkovi očividně začalo na stará kolena hrabat.

J. Jurax 10.4.2017 3:41

Re: Pobyt ve vezeni

Souhlas.

Leda u nedbalostních trestných činů bych nebyl tak přísný.

J. Jurax 10.4.2017 3:38

Re: Důsledek změny věznic v rekreačky placené státem

Ehm ... také jste si byl v krimu odpočinout od civilní kruté reality?

J. Jurax 10.4.2017 3:37

To je snad vtip

"chovanci věznic patří k sociálně znevýhodněné skupině obyvatelstva".

No bodejť, výkon trestu by se měl lišit od pobytu v hotelu na Jadranu. Lumpové nebuďtež rozmazlováni nějakým pohodlím, jsou tam za trest. Chudáci nemůžou furt volat domů ...

P. Maleček 10.4.2017 1:57

Důsledek změny věznic v rekreačky placené státem

Ono to je spíš o tom, že pro byť několika%ní, ale v součtu statisícovou skupinu občanstva, ausgerechnet zrovna netoužící po obživě v podobě denního otročení u pasů montoven či obsluze regálů velkoobchodů se ČR kriminály z trestných zařízení změnily v státem placené rekreačky.

Pročež pro tuhle skupinu zas není takové neštěstí se tam ocitnout. Ubytování, pravidelná strava, oděv i jeho údržba zdarma, k tomu též zdarma všemožné kulturní kluby, posilovny, divadla, kina i možnost rozšíření si kvalifikace. Dokonce i sex sem tam nějaké ty ze situace vězňů zoufalé sluníčkářky/ři poskytnou.

Na tohle vše se musí v civilu každodenně tupě makat. A tak kdo z vás civilů tohle má, řekne si po vzoru Paroubka kdejaký kriminálník. A jde si tam odpočinout od civilní kruté reality.

P. Dvořák 10.4.2017 1:41

Re: Pobyt ve vezeni

Nebývá často, že bych s vámi souhlasil.

Ani tentokrát to nebude bez výhrad, protože já osobně bych použil nejen tvrdších slov, ale především bych byl pro mnohem tvrdší výchovné metody, než jen připravit vězně o posilovny nebo je dokonce (ó hrůzo!!!) poslat do práce.

Musím dodat, že pro vězně, kteří spáchali úmyslnou trestnou činnost. Dopravní nehodu může zavinit kdokoliv z nás, stejně tak jako zanedbání "důležité povinnosti dané mu zákonem nebo jiným právním předpisem", protože v těch se dnes nevyzná ani prase.

P. Sulc 10.4.2017 0:55

Pobyt ve vezeni

ma byt takovy, aby se tam nikomu zpet nechtelo, aby kazdy lump se bal dostat zpet. . Neni to rekreace. Vezni si naklady na pobyt maji odpracovat, nikoliv cvicit v posilovnach, aby meli dosti sily na prepadavani a okradani obcanu. Nevim, proc se spolecnost stale snazi usnadnovat potrestanym lidem jejich zivot. At se radeji stara o duchodce, ti si to za svuj sporadany dlouhy zivot, plny prace zaslouzi daleko vice, nez gauneri, kteri sve spoluobcany okradaji ci dokonce zabijeji.