Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VÁLKA: Objeví se ukrajinský generál Patton?

Po první fázi nepodařeného blitzkriegu ruských sil u Kyjeva následovaném druhou fází nemilosrdného bombardování a pomalého postupu ruské armády na Donbase se nenápadně dostáváme do třetí fáze války na Ukrajině, kdy ukrajinská armáda začíná na některých úsecích fronty získávat strategickou iniciativu
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Doufám, že ne. Znamenalo by to jen zbytečné trápení a smrt pro statisíce Ukrajinců. A to vše aby multimiliardář ještě více nahrabal.

0 0
možnosti
Foto

Včera jsem četla info, že Henry Kissinger obrátil a řekl, že jsou USA na pokraji války s Ruskem a že by Ukrajina měla být v NATO.

0 0
možnosti
PB

Zelenskij to vezme. Scénáristy má dobré, tak zvládne i Zelpattona. Sice vyhodil svého křestního otce Kolomejského, generální prokurátorku, většinu státních zástupců, ale to nevadí. Ochranku má z cizinců ( jak se historicky osvědčilo ) Nebo že by to byli věznitelé, zaručující pokračování linie ;-D Autor zapomíná na protistranu !! Irán ( USA mají u něj vroubek ) dodalo 1.000 dronů. Egsperti hádají, zda budou drony ovládaná Rusy, anebo přímo z Iránu. Dtto nasr-dená Čína!! Když může USáci, můžou si na tom [UA] poligonu vyskoušet pár systémů také. Každý ví, že nejlepší cvičení je praktické. ... A co EU ? No, my zatím musíme posílat Zelenému 9 miliard měsíčně - ab ymohl pokračovat. Podle západních zdrojů se 50% pomoci ROZKRADE ;-D

0 0
možnosti
KK

No rozkrade, .... skončí v daňovém ráji na kontech Zelenskýho a jiných ukr-oligarchů.

0 0
možnosti
VK

V10. 93K59u72h71a90j

16. 8. 2022 9:19

Tak USA do Ukrajiny už nacpaly pětkrát víc peněz, než je stála válka v Afghánistánu. A těch zbraní! EU nezůstává pozadu a rve tam další miliardy (a těch zbraní!). Za těchto okolností je mi spíš divné, že už Ukrajina dávno nezvítězila. I bez generála a la Patton.

0 0
možnosti
RL

To se mi nějak nezdá...

0 0
možnosti
VN

Zelenského ofenzíva nějak ne a ne zabrat - tak se banderovci v Kyjevě vyřádili aspoň odstraněním pamětní desky Michaila Bulgakova...

0 0
možnosti
PK

V.Novaku, co máte proti Banderovi ? My máme svého dokonce vystaveného na Vítkově.

0 0
možnosti
JS

J12a93n 33S81m83o73l57a

16. 8. 2022 8:44

Šmajápano, co je tohle zase za "egzperta".8-o

0 0
možnosti
JN

Spíše se objeví nějaký ukrajinský generál Paulus.

0 0
možnosti
PD

Vyloučit to nelze. Ale i ten Paulus se dostal do průseru hlavně Hitlerovým velením. Což lze očekávat spíš v Rusku, než v bránící se Ukrajině.

0 0
možnosti
MV

Podle toho co rusáci zatím předvedli ho nebude ani třeba.

0 0
možnosti
VK

V56. 25K21u86h67a21j

16. 8. 2022 8:32

Ale jistě, ukrajinský generál Patton se objeví. Jen bude jmenovat Smith, Brown, nebo tak nějak, a shodou okolností za sebou bude mít pětadvacetiletou stáž v US Army.:-/

0 0
možnosti
FN

Patton byl agresívní generál, který mohl hnát své obrněné jednotky kupředu bez ohledu na zajištění svých křídel a neváhal se odtrhnout od logistického zajištění. Jeho postup za absolutní letecké nadvlády spojenců byl limitován zejména dodávkami pohonných hmot a dalších materiálů. Byl to vhodný generál pro vhodnou situaci. Pokud by se dnes na Ukrajině některý generál (jedno zda ukrajinský nebo ruský) odvážil jednat jako Patton, vedl by vojáky na jatka.

0 0
možnosti
PP

P94e20p68a 64P69e33p60a12x

16. 8. 2022 8:23

Tak generál Patton, autore s vámi je opravdu legrace.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz